TDM FORUM TDM FORUM
26-11-2024, 07:42:11 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: [1] 2 3   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Seřížení tlaků v karburátorech.  (Přečteno 7589 krát)
tommyjam
Nováček
*

DÍK 5

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM850 3VD

« kdy: 26-01-2011, 12:05:15 »

Ahoj, je tu někdo, kdo už to doma dělal, pomocí té průhledné hadičky s vodou?
Zajímalo by mne, jak donutim motor vrčet, když vyndám podtlak z benzínového čerpadla...

Můj nápad jak to pořešit: Asi přímo nad karbec připíchnout nějakou náhradní nádržku s palivem (aby to tam teklo samospádem)

Dál, v manuále jsem se dočetl, jak se karbecy synchronizují, ale o nastavení tlaku na určitou hodnotu tam nic není, je tam teda taky nějakej šroubek, kterej nastaví tlak v každém karburátoru zvlášť a ne jenom ten poměr nezi nimi?

Děkuju.
850 3VD
Zaznamenáno

TDM 850 3VD
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:

« Odpověď #1 kdy: 26-01-2011, 14:32:01 »

pokud vim, tak jediný co by tě mělo zajímat je aby byl podtlak v obou karburátorech stejný.
Nějakou přesnou hodnotu nastavíš asi těžko. Pokud bys ji zvyšoval, tak vpodstatě budeš přidávat plyn. Neboli nějaká pevně daná hodnota bude počítám dána velikostí volnoběhu.
Zaznamenáno

jedině vodka + redbull  mrk  Galerie
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

SPONZOR:

« Odpověď #2 kdy: 26-01-2011, 14:42:39 »

jinak ano, benzín bych taky řešil nějakou třeba petkou. Ono to čerpadlo je spíš jen podávací, jeho smysl je hlavně když máš už nízkou hladinu v nádrži. Se podívej že výpusný kohout a plováková komora jsou skoro v jedné rovině, tam už samospád moc nefunguje
Zaznamenáno

1zip
Znalec
**

DÍK 0

Jméno: Jirka

« Odpověď #3 kdy: 27-01-2011, 09:11:35 »

Můžete to trochu rozvést jak se to dělá? Manuál je EN a trochu s tím válčím. Momentálně mám motorku rozhozenou protože jsem kontroloval nastavení jehel, tak bych to zrovna udělal. Moc díky   ...taky 3VD
Zaznamenáno
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

SPONZOR:

« Odpověď #4 kdy: 27-01-2011, 11:33:45 »

OK večer spáchám do manuálů návod
Zaznamenáno

1zip
Znalec
**

DÍK 0

Jméno: Jirka

« Odpověď #5 kdy: 27-01-2011, 11:40:35 »

Díky, přes víkend bych to rovnou spáchal  supr

...pokud na to nebude potřeba něco specielního, co budu muset někde koupit  smile_
Zaznamenáno
joe30j1
Velký znalec

DÍK 3

« Odpověď #6 kdy: 27-01-2011, 17:47:01 »

Ja  mám  chemického priemyslu kde robím podtlakové budíky. Inak stačí ti obyč flaša dole hlavou do karbcu to v pohode bude tiect. Alebo daj ako ja elektrické čerpadlo a máš v pohode. A najzákladnejšie je mat správne nastavené volnobežné otáčky lebo potom to ukazuje nízske hodnoty
Zaznamenáno
ototdm
Znalec
**

DÍK 1

Motorka: TDM900
Jméno: Oto

« Odpověď #7 kdy: 27-01-2011, 18:08:07 »

Ja ked som mal XTZ 750 tak som podtlaky na karbecoch robil tak ze do priesvitnej hadicky som dal vyjazdeny olej to z toho dovodu aby som videl hladinu. Napojil na podtlakove vývody na karbecoch, nastartoval zvisil trochu otacky a zacal stelovat podtlaky. Samozrejme treba mat OK hladinu v karbeci a bohatost zmesi. Benzin som riesil tak ze som dal do PET flase 1/2 L benzinu do vrchnaku spravil dierku otočil hore dnom a zavesil na riditka. 
Zaznamenáno
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

SPONZOR:

« Odpověď #8 kdy: 28-01-2011, 00:16:21 »

přeloženo http://www-tdm.cz/TDM_forum/index.php?action=articles;sa=view;article=17
Zaznamenáno

bikerfox
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #9 kdy: 05-03-2011, 08:24:05 »

Ahoj, narazil jsem na toto tema a docela rad bych si to taky prekontroloval tou hadickou, zda se mi to jako sikovna a zajimava vec...jen jsem podle toho navodu ( prelozenyho z EN ) nepochopil, proc bych mel odpojovat privod paliva k prvnimu karburatoru ??? Ja tam mam dve zaslepene hadicky ( od kazdeho jedna ), tak nema se to spis napojit na ne ? Diky za info... popr. budu laborovat metodou "pokus omyl" kdyz se to nerozbije, alespon budu chytrejsi :-)
Zaznamenáno
joe30j1
Velký znalec

DÍK 3

« Odpověď #10 kdy: 05-03-2011, 08:36:20 »

Nemáš odpojovať prívod paliva k karburátoru ale odpojit podtlakovú hadičku čo je napojená na sacom hrdle a ide ti do podtlakového čerpadla. Neboj sa benzín potom aj tak pôjde cez to čerpadlo. Druhá hadička má záslepku tak ju len daj dole. A nezabudni že ked tie hadičky necháš volne otvorené motor ti zdochne
Zaznamenáno
bikerfox
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #11 kdy: 06-03-2011, 21:58:19 »

diky za info, me az ted taknejak docvaklo, ze to neni privod paliva. Takze diky za radu a zitra jdu shanet hadicku :-)
Zaznamenáno
Torontal
Děd vševěd

DÍK 0

« Odpověď #12 kdy: 26-05-2011, 13:23:02 »

Takze dnes YAMAHA Prešov. NAstavenie karburatorov a nove sviecky,vsetko spravene a moto ide hned lepsie  smile_. Cely cas som siel na jeden valec.Pri vecsiom tlaku sviecka nehadzala iskru takze som v jednom valci klepal na prazno bez benzinu. Prve co spravim pojdu asi nove zvody aby som vedel ci funguju valce  mrk. Uz nechcem ziadne 2v1  grr.
Zaznamenáno
Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Motorka: Jiná
SPONZOR:

« Odpověď #13 kdy: 26-05-2011, 13:38:43 »

Pokud bude vse ok,tak se brzo vypalej na stejnou barvu.....
Zaznamenáno
Torontal
Děd vševěd

DÍK 0

« Odpověď #14 kdy: 26-05-2011, 13:44:47 »

V to dufam,ked som sa vracal tak som mal pocit ze mam novu moto a tu staru 450 - tku som nechal v servise  LOL
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML