TDM FORUM TDM FORUM
23-11-2024, 22:39:18 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Benzín v oleji  (Přečteno 648 krát)
Karlson
Nováček
*

DÍK 0

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Karel Hromádka

« kdy: 06-06-2018, 21:53:55 »

Zdar pánové, prosím o konzultaci. Napodzim jsem pořídil 4TX (r.v. 97), přes zimu výměna všech provozních kapalin, filtrů a svíček. Teprve minulý týden jsem na ní začal jezdit do práce, mám najeto asi 200 km. Byl jsem připraven na možnost, že bude žrát olej, ale mě v okýnku olej přibyl! Angry Odhadem tak jedna decka. Trochu sem ho upustil a zdá se mi, že je malinko cítit po benzínu (ale možná se pletu). Nemáte někdo zkušenost?
Vygůglil jsem jen že by nemělo být možný, aby šel benzín do válce z karburátoru. Že prý je na něm přepad, který přebytečný benzín do válce nepustí - co je na tom pravdy?
Chtěl jsem jít cestou nejmenšího zla a karbec zkusit odkalit. ...Ehm, jak se ta Témeř Dokonalá Motorka odkaluje? Nemusím kvůli tomu sundávat nádrž, že ne? Grin Jak se na ten šroub dostat?
Podle kolegů v práci se benzín z oleje odpaří, stačí zavírat kohout a bude po problému. Co si o tom myslíte vy? Když nechám otevřený kohout, proteče vůbec benzín sám přes čerpadlo až do karburátoru, aby ho mohl přelejt? Tzn. nebude problém jinde než v karburátoru?

A ještě perlička na závěr: Chcípáte klíčkem, nebo chcípákem? Například Dr. Big je nejlepší chcípat dekompresorem, aby netrpěla volnoběžka. Není u TDM taky něco, kvůli čemu by bylo lepší to či ono?
Zaznamenáno
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:

« Odpověď #1 kdy: 07-06-2018, 22:13:12 »

Zachovej paniku  Grin

benzín se nemá kudy do oleje dostat - tedy aniž bys to na jízdním projevu rozhodně nepoznal.
Hladinka v okýnku si žije vlastním životem.
Osobně to beru jako kontrolku olej je - nebo není. Nějakou hladinku už jsem přestal řešit.
Když zmizí - zpozorním a když chybí i po druhé kontrole (jízdě) - teprve dolévám.
Zaznamenáno

jedině vodka + redbull  mrk  Galerie
Karlson
Nováček
*

DÍK 0

Jméno: Karel Hromádka

« Odpověď #2 kdy: 07-06-2018, 23:50:47 »

Přesně tohle sem potřeboval slyšet, o víkendu mě čeká krásných 700 km, tak u toho budu klidnější. Díky supr
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML