TDM FORUM TDM FORUM
16-11-2024, 10:46:08 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Ladění motoru  (Přečteno 28423 krát)
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Oliva
SPONZOR:

« Odpověď #45 kdy: 01-11-2012, 17:46:04 »

jen blazen by dal motorku do servisu DK Racingu, staci se zeptat profiku na nazor na ne... conf
Proc ne? dej info... ja o tom zacal uvazovat...
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
jenik
Znalec
**

DÍK 0

Motorka: XTZ750
Jméno: Jenik

« Odpověď #46 kdy: 05-11-2012, 08:39:10 »

Proc ne? dej info... ja o tom zacal uvazovat...
Co chces ladit? Kolik mas na to penez? Co od toho ocekavas?
Zaznamenáno
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #47 kdy: 05-11-2012, 13:26:53 »

Co chces ladit? Kolik mas na to penez? Co od toho ocekavas?
Chci poladit smes protoze mi odstreluje do vyfuku a po nasazeni ladaku se mi trochu rozhodil nastup vykonu... Penez na to mam tolik kolik na to bude potreba. ocekavam ze prubeh vykonu bude lepsi a smes bude (bohatsi) tak aby prestalo odstrelovat do vyfuku...
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
KámaTDM
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: Batůžek
SPONZOR:

« Odpověď #48 kdy: 05-11-2012, 18:55:03 »

Směs údajně můžeš poladit přímo na motorce přes palubku. Čudlíkama spustíč servisní mode a hurá na to.
http://www.jbx9.allalla.com/index.php?page=MODE_CO
http://www.jbx9.allalla.com/index.php?page=MODE_DIAG
Já bych se do toho sám nepustil, ale pokud bys o tom uvažoval, určitě si poznamenej původní nastavení. Jednou jsme na srazu skoukli asi šest motorek a každá to měla nastavený jinak.
Zaznamenáno
KámaTDM
Děd vševěd

DÍK 1

SPONZOR:

« Odpověď #49 kdy: 05-11-2012, 19:05:06 »

jen blazen by dal motorku do servisu DK Racingu, staci se zeptat profiku na nazor na ne... conf

Otázka zní jakých "profíků"?? Kdysi jsem dal moto na garančku do "autorizovaného" servisu a vznikl mi tam problém.
Dnes už mi to nehrozí ze dvou důvodů. 1) Už nemám motorku v záruce 2) Už nedělají Yamahu
Zaznamenáno
KámaTDM
Děd vševěd

DÍK 1

SPONZOR:

« Odpověď #50 kdy: 05-11-2012, 19:11:41 »

U DK racing to ale umí vylaďit Cheesy : http://www.dkracing.cz/tuning-detail/tdm900/  , to se za ty peníze stopro vyplatí  evil .... laugh

Sice nepíšou kolik stojí koncovka, ale 170koní na kole je fajný SCI-FI.

Motor má mít 86, oni naměří na kole s koncovkou LoeVince 70 a pak v kombinaci Koncovka LeoVince, K&N vzduchový filtr, Dynojet Power Commander fajných 170koní na kole. Kolik má teda motor? 185?
Zaznamenáno
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #51 kdy: 05-11-2012, 20:27:17 »

Směs údajně můžeš poladit přímo na motorce přes palubku. Čudlíkama spustíč servisní mode a hurá na to.
http://www.jbx9.allalla.com/index.php?page=MODE_CO
http://www.jbx9.allalla.com/index.php?page=MODE_DIAG
Já bych se do toho sám nepustil, ale pokud bys o tom uvažoval, určitě si poznamenej původní nastavení. Jednou jsme na srazu skoukli asi šest motorek a každá to měla nastavený jinak.

Ahoj... tak jsem se tim procetl... a prosim te jestli to chapu dobre tak tim upravenim CO napr. z 1% treba na 5% sice zvisim bohatost smesi... a je podle toho to navodu mozne upravit kazdy valec zvlast... ale nekde jsem se v tomto vlaknu docetl ze uprava te sondy pomuze jen pri nizkych potazmo volnobeznych otackach... tak nevim zda mi to pomuze... me to nejvice odstreluje pri ubrani plynu mezi 3 500-4000ot.
jinak ten rozdil hodnat mezi motorkama je v tom ze kazdy motor je svim zpusobem original a proto ma i z vyroby svoje vlastni a origo hodnoty... tak proto se vam to na tom srazu tak lisilo motor od motoru...
takze je otazka zda tato uprava CO pomuze a nebo je nutna zmena te palivove mapy...???!!!
POKOUSEL SE O TO UZ TADY NEKDO V REALU?
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« Odpověď #52 kdy: 06-11-2012, 07:29:20 »

Tu krabičku od Dynojetu má myslím Ivan. Jinak loni jsme potkali v Italii dva Anglány na TDM s laďákama a oba měli na motorkách samolepky Dynojet, takže nejspíš měli i tu krabičku.
Jinak když se podíváte na diagram z brzdy, tak 170koní tak samozřejmě není, to je nějaký překlep, reálné je 79-80koní.

* Graf_TDM.jpg (124.79 KB, 823x504 - prohlédnuto 148 krát.)
Zaznamenáno
jenik
Znalec
**

DÍK 0

« Odpověď #53 kdy: 07-11-2012, 15:18:01 »

Chci poladit smes protoze mi odstreluje do vyfuku a po nasazeni ladaku se mi trochu rozhodil nastup vykonu... Penez na to mam tolik kolik na to bude potreba. ocekavam ze prubeh vykonu bude lepsi a smes bude (bohatsi) tak aby prestalo odstrelovat do vyfuku...
takze nejdriv potrebujes power commander nebo laditelne Ignijet od Ignitechu, pak O2 eliminatory, nakonce KN filtr a prislusny ladak. Pak si najdes nekoho kdo to umi naladit (pocitej 4-8tis. za praci ladice) a to DK fakt neni, protoze s timhle si musi ladic vyhrat. DK to udela jak si nekde vyzkouseli a neudelaji ti to presne na tvuj motor, takze investice je naprd...
Ve tvem pripade bych spis doporucoval zjistit co se deje, ze motorka nejede tak jak ma, tzn. ze je nekde pricina at uz treba v elektronice a zapalovani (treba nevhodne svicky, studenak....) nebo vyfuku ze ho mas "upravovanej".
Takze celkove bych byt tebou spis se snazil odstranit problem, pak motorka pojede jak ma Wink
Zaznamenáno
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #54 kdy: 07-11-2012, 21:18:17 »

takze nejdriv potrebujes power commander nebo laditelne Ignijet od Ignitechu, pak O2 eliminatory, nakonce KN filtr a prislusny ladak. Pak si najdes nekoho kdo to umi naladit (pocitej 4-8tis. za praci ladice) a to DK fakt neni, protoze s timhle si musi ladic vyhrat. DK to udela jak si nekde vyzkouseli a neudelaji ti to presne na tvuj motor, takze investice je naprd...
Ve tvem pripade bych spis doporucoval zjistit co se deje, ze motorka nejede tak jak ma, tzn. ze je nekde pricina at uz treba v elektronice a zapalovani (treba nevhodne svicky, studenak....) nebo vyfuku ze ho mas "upravovanej".
Takze celkove bych byt tebou spis se snazil odstranit problem, pak motorka pojede jak ma Wink
MAm otevrene vyfuky (beowulf) takze mne ceka nasadit i otevsenejsi sani a tedy NK filtr pak uz to bude cele pruchodak a je proste nutne tomu motoru pomoci... otazka je jen jak... s investici nemam problem jen je otazka jestli neni i jine reseni a nebo kde si takove ladeni nechat udelat...
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
Ales.77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

Jméno: Aleš Navrátil
SPONZOR:

« Odpověď #55 kdy: 08-11-2012, 00:35:56 »

MAm otevrene vyfuky (beowulf) takze mne ceka nasadit i otevsenejsi sani a tedy NK filtr pak uz to bude cele pruchodak a je proste nutne tomu motoru pomoci... otazka je jen jak... s investici nemam problem jen je otazka jestli neni i jine reseni a nebo kde si takove ladeni nechat udelat...
No nechci se do toho moc míchat,ale co jsem se kdysi ptal mechanika co dělá opravdu sportovní motorky tak mi řekl že je to blbost,stříkačka má labda sondu nebo jak se to píše a vše si to upraví sama,pokud teda nechceš opravdu závodit a mít ten výkon někde jinde,takže od té doby toto ani neřeším a pokud na tom nebudeš dělat jiné upravy tak to nemá ani cenu.Takže škoda prachů a vysledek by byl stejně skoro stejnej bo ten výkon v provozu stejně nevyužiješ na plno a pokud ano tak smekám a omlouvám se.(jinak se omlouvám jestli píšu hovna,ale přišel jsem z pivečka tak asi melu hovna a kdo mě zná tak pochopí :-D )
Zaznamenáno
Hans
Větší znalec

DÍK 0

Motorka: Jiná
Jméno: Jan Marx
SPONZOR:

« Odpověď #56 kdy: 08-11-2012, 09:15:10 »

Sice mám 4TX, ale dával sem laďáky Laser, KN filtr a samozřejmě nutně větší trysky a pohoda .......... supr
Zaznamenáno

Práci čest a rukám klid .....
jenik
Znalec
**

DÍK 0

« Odpověď #57 kdy: 08-11-2012, 09:36:36 »

No nechci se do toho moc míchat,ale co jsem se kdysi ptal mechanika co dělá opravdu sportovní motorky tak mi řekl že je to blbost,stříkačka má labda sondu nebo jak se to píše a vše si to upraví sama,pokud teda nechceš opravdu závodit a mít ten výkon někde jinde,takže od té doby toto ani neřeším a pokud na tom nebudeš dělat jiné upravy tak to nemá ani cenu.Takže škoda prachů a vysledek by byl stejně skoro stejnej bo ten výkon v provozu stejně nevyužiješ na plno a pokud ano tak smekám a omlouvám se.(jinak se omlouvám jestli píšu hovna,ale přišel jsem z pivečka tak asi melu hovna a kdo mě zná tak pochopí :-D )
prave proto jsem mu napsal ze potrebuje O2 eliminatory Wink, ktere mu preklenou Lambdu
Zaznamenáno
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

SPONZOR:

« Odpověď #58 kdy: 08-11-2012, 21:12:28 »

Zkus napsat Pepovi Macháčkovi, ten měl TDM motor ve své čtyřkolce na dakaru, takže by o ladění a typech jak na to mohl vědět hodně. Vstřikování měl sice až loni, ale i tak by ti mohl poradit nebo dát typ kam se obrátit.
Jen by mě zajímalo, jestli by to opravdu nevyřešil jen Powercomander.
info : http://www.machacekjosef.com/
Zaznamenáno
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

SPONZOR:

« Odpověď #59 kdy: 08-11-2012, 21:19:22 »

Zkus napsat TonyDevilovi z Carpe-TDM.net http://www.carpe-tdm.net/ipb/index.php?showuser=30
Je to kluk kterého jsme potkali loni v Italii a měl laďáky a myslím, že i Powercommander.
Pokud trochu umíš anglicky, tak ti třeba poradí.  supr
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML