TDM FORUM TDM FORUM
04-12-2024, 20:42:06 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: 1 2 [3]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Odpojení klapky TDM 900  (Přečteno 13729 krát)
Without_R
Znalec
**

DÍK 0

Motorka: TDM900

« Odpověď #30 kdy: 31-05-2014, 07:37:18 »

Díky za tip, začínám se do problému trochu víc dostávat a mohlo by to být tím, vše tomu nasvědčuje.
Řeší se to tu v jiném vlákně, ale mě se to začlo projevovat až po odpojení té klapky, předtím nebyl žádný problém, tak jsem myslel, že za to může to odpojení.
Zaznamenáno
fidlerp
Nováček
*

DÍK 0

Motorka: TDM 900
Jméno: Peter Fidler

« Odpověď #31 kdy: 25-05-2020, 17:26:05 »

Ahojte,

Tak ja som klapku zapojil späť a nemám žiaden probém. Ale poporiadku
Kúpil som si TDM900 2004 (57000km) s tým, že pod 3500 to cukalo a plyn reagoval skôr ON/OFF, na kruháčoch to vedelo skapať, bez spojky sa mestom nedalo rozumne prejsť.

Pustil som sa do servisu č.1,
TPS skontrolovaný - OK, plne funkčný
Synchronizácia podtlakov - nastavená
Sviečky - vymenené
Klapky - prečistené
Kábel č. 8 - odpojený

Moto sa javila ako konečne použiteľný stroj, ale stále to vedelo zacukať, okolo 3000-4000 otáčok stále nestabilné. Studený motor vedel aj sem tam streliť do klapky. Na kruháčoch trebalo veľkú citlivosť na plyn ale spojku to už nevyžadovalo, väčšinou. Aj by som sa s tým zmieril podľa skúseností ostatných, ale nešlo mi do hlavy, ža takto by to robilo od novoty. Kedže dosť pomohlo odpojenie kábla č.8, to len mení prierez vstupného otvoru do airboxu, navigovalo ma to týmto smerom, niečo s podtlakom?

Servis č.2
Kontrola snímaču podtlaku nasávaného vzduchu  cez diag 03 - hodnota sa moc nemenila ako na manometroch. Som spozornel a chyba hneď objavená. Hadička z valca 1 (od klapky) bola zalomená. Som ju stiahol a vo vnútri bola celá zpuchrená od paliva až sa stena oslabila natoľko, že ju zalomilo.
Hadička od valca 2 tiež vo vnútri zpuchrená a časť gumy zapchala trysku na klapke. Z toho dôvodu riadiaca jednotka nedostávala správne údaje o podtlaku - zmes a nemohol ani správne fungovať membránový regulátor na palivovej rampe, kde ide tiež tento podtlak z T rozdvojky (tie sú tam 2)

Kúpil som hadicu Semperit FUB DN3,2 a vymenil všetky tieto podtlakové hadičky. Vymenil som aj záslepku na prvom valci, tá tiež nevyzerala moc dobre ako aj hadicu k airboxu na ovládanie klapky. Mal som jej dosť, aj tak som minul len čosi 50cm.

Výsledok nad očakávanie, motor plynulá regulácia od voľnobehu, žiadne trhanie ani kolísanie otáčok. Po zapojení kábla č.8 žiadna zmena v správaní motora, nabehané cez 400km a zatiaľ OK. Na kruháčoch absolútne OK, plynom sa dá normálne regulovať zrýchlenie prakticky od voľnobehu.

Odporúčam skontrolovať tieto hadičky, zvonka vyzerali relatívne OK, ale zvnútra boli zničené od paliva za tie roky. Samozrejme snímač podtlaku reaguje ako má (DIAG 03).

Dúfam to niekomu pomôže ako u mňa ako skrytá závada, ľahká na kontrolu a ešte ľahšia a lacná na opravu.

Peter
Zaznamenáno
toudy1993
Nováček
*

DÍK 0

Jméno: Tadeáš Jankovič

« Odpověď #32 kdy: 03-06-2020, 19:27:42 »

Mám presne tvoj ročník ten istý problém a neviem ho vyriešiť hadičky som skúšal meniť aj celé vstreky aj klabky druhé a nič
Zaznamenáno
fidlerp
Nováček
*

DÍK 0

Jméno: Peter Fidler

« Odpověď #33 kdy: 03-06-2020, 22:21:15 »

Ahoj,

Som kúsok od teba, sa dohodneme cez spravu a mozem sa zastavit niekedy a pozrieme na to.

Peter
Zaznamenáno
Stran: 1 2 [3]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML