TDM FORUM TDM FORUM
15-11-2024, 21:43:02 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: [1] 2 3   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Měnit rozvoďák ve 40tis.km ???  (Přečteno 12010 krát)
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Pohlaví: Mužské
Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« kdy: 07-07-2011, 19:07:22 »

Po dovolené se mi počítadlo kilometrů přehouplo přes 40tis. km a protože je to právě čas na velký servis s kontrolou ventilů a rozvoďáku,
mám na vás otázku. V servisu mi doporučili při té příležitosti vyměnit i rozvoďák, je to opravdu nutné (cena 2000 Kč + práce) ???
Zaznamenáno
Torontal
Děd vševěd

DÍK 0

« Odpověď #1 kdy: 07-07-2011, 19:10:01 »

Ja som to pre istotu spravil a mam pokoj. Najlepsie bude ked to rozoberu,zistia ci je to nutne a podla toho sa zariadis. Vela zdaru.
Zaznamenáno
langenau
Děd vševěd

DÍK 2

Motorka: Triumph
Jméno: Michal
SPONZOR:

« Odpověď #2 kdy: 07-07-2011, 19:14:45 »

Já jsem měnil při 49 tis. a mechanik říkal,že byl naprosto v pořádku a že by vůbec nebylo třeba výměny,ani nebylo třeba dopínat,prostě nic.
Zaznamenáno
Roman77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Roman Ištok
SPONZOR:

« Odpověď #3 kdy: 07-07-2011, 19:37:17 »

Tohle se tady už řešilo několikrát a já jsem v té souvislosti zmínil Škodu 120  hehe spousta lidí si dnes i u aut ověřuje jestli jsou rozvody řemenové či řetězové (nezničitelné) V podstatě je to tak že rozvody nejsou namáhané méně či více (časují motor pořád stejně) jsou mazány méně či více kvalitnímy mazivy a oproti zmíněné Škodě 120 mají i napínání. Tudíž můj názor je ten, že po 40. tis. servisního intervalu můžou být hlučnější ( ikdyž při správném napnutí ani to ne) rozhodně každý musí usoudit jestli mu to za to stojí. Já mám v současné době asi 63. tis. a nejsem si vědom že by se s rozvodama něco dělalo. Nemám s časováním nejmenší problém a měnit je nehodlám  blll
Zaznamenáno

Pivo + víno + kořalka = Jihomoravský trojboj  ;-)
Roman77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

SPONZOR:

« Odpověď #4 kdy: 07-07-2011, 19:39:25 »

Ja som to pre istotu spravil a mam pokoj. Najlepsie bude ked to rozoberu,zistia ci je to nutne a podla toho sa zariadis. Vela zdaru.

Při vší úctě, Keď to rozoberů, zistia veĺmi mnoho závad  naugh
Zaznamenáno

Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

SPONZOR:

« Odpověď #5 kdy: 07-07-2011, 19:53:01 »

Je pravda, že když už je to rozdělaný tak to nakonec vyjde levněji.
Zaznamenáno
Ales.77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

Motorka: TDM 900
Jméno: Aleš Navrátil
SPONZOR:

« Odpověď #6 kdy: 07-07-2011, 22:03:10 »

Osobně bych tu neřešil rozvodák u škody 120 bo bych ho hledal asi dlouho,ale jinak mužu říct že vydrží dlouho a trochu taky záleží jak za to taháš,takže za mě bych řekl vyměnit,já to dělal asi ve 45tis.mechanik říkal že už bylo celkem i na čase,jinak doporučuji rovnou když je to rozděláné tak i napinák,je to zase další trojka nahoru a zaleží na každém jak kdo chce,mě osobně odešel asi 10tis.km. po tom co sem dal novej rozvodák a ted to řeším delším šroubkem aby to nerachotilo jako kráva,zatím to jde ale vím že to není na pořád a při dalším rozebrání motoru at už zjakého koliv důvodu to musím uělat.
Zaznamenáno
Roman77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

SPONZOR:

« Odpověď #7 kdy: 07-07-2011, 22:13:13 »

Osobně bych tu neřešil rozvodák u škody 120 bo bych ho hledal asi dlouho,ale jinak mužu říct že vydrží dlouho a trochu taky záleží jak za to taháš,takže za mě bych řekl vyměnit,já to dělal asi ve 45tis.mechanik říkal že už bylo celkem i na čase,jinak doporučuji rovnou když je to rozděláné tak i napinák,je to zase další trojka nahoru a zaleží na každém jak kdo chce,mě osobně odešel asi 10tis.km. po tom co sem dal novej rozvodák a ted to řeším delším šroubkem aby to nerachotilo jako kráva,zatím to jde ale vím že to není na pořád a při dalším rozebrání motoru at už zjakého koliv důvodu to musím uělat.

Škoda 120 má rozvoďák hned pod rozdělovačem asi 8 šroubků + 2 u vany a seš tam  hehe blll dvě ozubený kolečka dvouřadý s řetízkem a dvěma značkama po 12 čepech primár na klice a sekundár na vačkové hřídeli  smile_ blll
Zaznamenáno

Ales.77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

SPONZOR:

« Odpověď #8 kdy: 07-07-2011, 23:15:50 »

Škoda 120 má rozvoďák hned pod rozdělovačem asi 8 šroubků + 2 u vany a seš tam  hehe blll dvě ozubený kolečka dvouřadý s řetízkem a dvěma značkama po 12 čepech primár na klice a sekundár na vačkové hřídeli  smile_ blll
jojo asi znalec,není rozvodák jako rozvodák  Smiley
Zaznamenáno
Kukačka
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Jméno: Jaroslav Zmeškal
SPONZOR:

Kuku

« Odpověď #9 kdy: 08-07-2011, 07:14:38 »

Asi bych šel do té výměny.Najezdíš toho dost a když už to budou mít rozdělaný tak ušetříš i za prácu naugh
Zaznamenáno

ku ku
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

SPONZOR:

« Odpověď #10 kdy: 08-07-2011, 08:36:16 »

Ve 40tis měnit rozvod??    uaau   
A olej radši co 5tis
A Generálku preventivně v 50tis.
co kdyby náhodou   cvok
Romčo neblázni,já chápu že servisáci se snaží vydělat ale trochu s rozumem.V servisních intervalech není výměna rozvodů předepsaná nikde,jen kontrola vyjetí napínáku.
Já mám naj. 60tis a měnil bych ho tak ve 100,to už je reálná prevence.
A na to jak jezdíš to nemá absolutně vliv,řetěz točí od kliky s vačkou,co má furt stejný odpor,furt stejně.To není řetaz přes převodovku na zadní kolo.  Wink
Ale je to samoždřejmě na každém,co si chce měnit   supr
Zaznamenáno

Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
Starky
Kořen
Děd vševěd

DÍK 7

Motorka: ...asi trakař
Jméno: Marián Kolcún
SPONZOR:

« Odpověď #11 kdy: 08-07-2011, 09:42:24 »

Ja som nechal vymeniť rozvoďák, podobným spôsobom. Keď sa robila generálka hlavy valcov, nechal som vymeniť aj rozvodovú reťaz, keď už je to rozobrané..no pripomeniem podstatné: pri 75000 km a to vraj ešte rozvodová reťaz bola v takom stave,že to ani nemuselo byť.  No za svoje peniaze som rozhodol, že to preventívne vymeníme. Wink
Zaznamenáno

Na TDM a je jedno kam...!
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

SPONZOR:

« Odpověď #12 kdy: 08-07-2011, 13:51:42 »

Protože rozvoďák není min. 25tis. dopínanej, tak by asi dopnout potřeboval, ale hlučný není. V manuálu jsem o výměně taky nic nenašel, je to vždy na posouzení stavu. Uvidím, nechám udělat ventily a snad v Yamaze budou solidní a řeknou popravdě jestli je potřeba měnit nebo ne.
Zaznamenáno
Ales.77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

SPONZOR:

« Odpověď #13 kdy: 08-07-2011, 13:55:01 »

Protože rozvoďák není min. 25tis. dopínanej, tak by asi dopnout potřeboval, ale hlučný není. V manuálu jsem o výměně taky nic nenašel, je to vždy na posouzení stavu. Uvidím, nechám udělat ventily a snad v Yamaze budou solidní a řeknou popravdě jestli je potřeba měnit nebo ne.
Jako bych už slyšel tu odpověď  LOL
Zaznamenáno
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

SPONZOR:

« Odpověď #14 kdy: 08-07-2011, 14:23:23 »

Souhlasím s Alešem a tipuju na tutéž odpověd   Undecided
A rozvoďák se ti dopíná pomocí 2pružin automaticky   Wink
Zaznamenáno

Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
Stran: [1] 2 3   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML