15-11-2024, 13:58:42
Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky
:
Sponzorský dar na chod stránek
Domů
FORUM
CHAT
Mapa
Vyhledávání
Kalendář
Uživatelé
Přihlásit
Registrovat
Odkazy
Download
GALERIE
TDM FORUM
»
VŠEOBECNĚ
»
O čemkoli
»
Jak jsem prodal TDMko a co následuje.
Stran: [
1
]
Dolů
Tisk
Autor
Téma: Jak jsem prodal TDMko a co následuje. (Přečteno 1258 krát)
petrs
Větší znalec
DÍK 1
Pohlaví:
Motorka: jiná
Jméno: Petr Střítezský
Jak jsem prodal TDMko a co následuje.
«
kdy:
01-07-2011, 13:47:24 »
Ahoj kamarádi. Jak jistě někteří víte, do 31.1.2011 jsem vlastnil jako vy všichni TDMku, ale finanční okolnosti mě donutily PRODAT. To ale není podstatné. V uvedený den došlo k prodeji, k motorce jsem přidal všechno možné co jsem dokoupil (prodloužený blatníček, vyhřívané gripy, hodiny, zvedák na zadní kolo a ještě pár blbostí). Tento týden mi ale nový majitel napsal, že BOHUŽEL NEKOUPIL dobře. Že mu motorka chvílemi jezdila na 1 válec, po čase začalo zvonit ložisko na ojnici a po ujetí asi 1000 kilometrů v motoru zazvonilo a byl konec. V servisu mu údajně řekli, že na motorce prý byla rozebírána hlava, válce a seřizována řídící jednotka a že jsem to na něj narafičil protože jsem tam dal olej 15/50 místo 10/40. No a nabízí mi, abych dobrovolně kompenzoval jeho finanční ztrátu formou další "Poprodejní ceny".
Zatím se chystám mu slušně odpovědět, že mě to sice mrzí, ale že z mé strany nebyla žádná závada zatajena a proto se na kompenzaci podílet nebudu.
To jsem vám chtěl napsat jen tak pro zajímavost, a samozřejmě budu i rád, za vaše případné názory, protože vím, že jste tady samí šikovní borci.
Jinak se dodatečně všem známým omlouvám, že nejsem skoro vůbec na Webu přihlášen, ale to neznamená, že vás nesleduju. Pevně věřím, že se brzy zase uvidíme až pořídím jiný stroj. Ale tady si zase nejsem tak docala jistý - na poslední připravovaný podzimní srázek 2011 je opět zdůrazněno, že se jedná o srázek majitelů TDM. A já už TDM asi mít nebudu.
Tak se kamarádi opatrujte, jezděte opatrně a Martinovi KUSOVI ještě jednou děkuju, že se s Petruškou zastavili na pokec. Snad ještě přijede Jindra s drahou polovičkou.
Zaznamenáno
A vo tom to je!
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd
DÍK 44
Pohlaví:
Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:
Re: Jak jsem prodal TDMko a co následuje.
«
Odpověď #1 kdy:
01-07-2011, 15:01:39 »
v první řadě nerozumím tomu, že když mu začalo zvonit ojniční ložisko a on s tím jezdil dál
Zaznamenáno
jedině vodka + redbull
Galerie
Luko
Kořen
Děd vševěd
DÍK 22
Pohlaví:
Motorka: Triumph
SPONZOR:
«
Odpověď #2 kdy:
01-07-2011, 15:07:38 »
Jednoduše ředčeno koupil cca 10roků starou věc,kterou on nějakou dobu užíval,tak ho s klidným svědomím pošli doprdele.
On ti nedokáže že to byl tvůj ůmysl něco zatajovat a ani není schopný ti dokázat že tam měl dost oleje atd...
Má prostě smůlu a zkouší z tebe dostat co nejvíc pěněz zpět (mezi námi,zkoušel by to každý z nás
)
Zaznamenáno
Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
Kukačka
Kořen
Děd vševěd
DÍK 14
Pohlaví:
Motorka: Triumph
Jméno: Jaroslav Zmeškal
SPONZOR:
Kuku
«
Odpověď #3 kdy:
01-07-2011, 15:24:52 »
neprodávals novou motorku tak za co ručit. Osobně bych se na to vyprd a nedělal bych si z toho hlavu. a co jsi napsal ......(bud rád že je pryč
)
Zaznamenáno
ku ku
Ales.77
Kořen
Děd vševěd
DÍK 2
Pohlaví:
Jméno: Aleš Navrátil
SPONZOR:
«
Odpověď #4 kdy:
01-07-2011, 15:43:27 »
Ten text docela sedí
http://www.youtube.com/watch?v=QfewPNdB65s
Zaznamenáno
Kajmann
Znalec
DÍK 0
Pohlaví:
Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Petr Neumann
SPONZOR:
«
Odpověď #5 kdy:
01-07-2011, 17:15:31 »
Po půl roce, 1000 km najeto a rozebral to někdo v neautorizovaném servisu
. Asi by mi bylo kupujícího líto, ale tohle je k řešení tak maximálně do pár dnů po prodeji.
Zaznamenáno
Chmelda
Nováček
DÍK 0
Jméno: Chmelík Míra
SPONZOR:
«
Odpověď #6 kdy:
01-07-2011, 18:01:40 »
Zdravim,jestli mužu rád bych napsal moji zkušenost.Není s motorkou,ale autem i když podobný pruběh.Prodal jsem auto a za tři čtyři měsíce se ozval kupující,že se mu ztrácí voda a že jsem mu to prodal s prasklou hlavou a hnal to přes nějakého kamaráda právníka.A dělal velké bububu,abych mu zaplatil no bylo to skoro polovic ceny auta.Zašel jsem za chlapíkem co dělá pro soudy posudky a ten mě poslal za právníkem,napsali jseme mu dopis,že chci,aby to proskoumal soudní znalec,par paragrafu a od té doby je klid.Musim zaklepat.Atˇ ti to dopadne dobře.
Zaznamenáno
kus
Global Moderator
Děd vševěd
DÍK 25
Pohlaví:
Motorka: ...asi trakař
Jméno: Martin Suk
SPONZOR:
«
Odpověď #7 kdy:
01-07-2011, 19:48:26 »
Ahoj Petře.
Asi bych si s tím nedělal hlavu,poněvadž max lhůta pro vrácení je myslím u takovýchto obchodů 14 dní,další věc je to jakou jsi měl smlouvu,ale pokud ti někdo píše že jsi něco zatajil tak ti to musí dokázat a to asi dobře nepůjde,protože ani ty jsi se v motoru nehrabal a tak bys musel chtít vrátit peníze od toho kdo prodal motku tobě,protože to byl asi on co se v tom hrabal.Jinak kdyby někdo chtěl vzor kupní smlouvy tak mám docela dobrou,todle vše je tam ošéfovaný.
S pozdravem Kus
Zaznamenáno
felho
Nováček
DÍK 0
Pohlaví:
«
Odpověď #8 kdy:
01-07-2011, 20:14:10 »
Petrs prepáč za vyrok ale vyser sa na neho ujde 1000 km zvoní mu ložisko neodstavi motorku ale zničí motor
Potom ten olej tam mohol dat aj on čiže ti nevie dokázat umysel ale pokuša sa chlapec zaplatit svoju blbost tvojimy peniazmy.Nedaj sa držím ti palce nech to dobre dopadne
Zaznamenáno
zdenál
Kořen
Děd vševěd
DÍK 12
Pohlaví:
Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Zdeněk Majer
SPONZOR:
«
Odpověď #9 kdy:
02-07-2011, 12:42:15 »
Vzhledem ke komentářům výše psaným se víceméně s nimi stotožňuji
. Nicméně je důležité co bylo napsáno v kupní smlouvě a jestli si kupující přebíral stroj ve funkčním stavu. Musí si hoch uvědomit, že nekoupil televizi, či jinou domácí elektroniku
. Smlouvu, či jiný papír jste doufám podepsali ve svobodné vůli, že jsi ho asi nedržel pod krkem
a klidně bych mu navrhl,(jak již bylo výše zmíněno), že to skonzultujete se soudním znalcem a budeš vidět, že se nic dít nebude. Jestli na ní ujel 1000km a pak se mu vysral motor, tak je to jen a jen jeho chyba
. Kdyby to bylo do 100km, tak by to byla jiná řeč. Ale pevně věřím tomu, že jsi měl motku v cajku a on je ten, co tomu nerozumí, jen to zkouší. Buď vklidu. Držím ti palce kamaráde
Ahoj Zdenál
Zaznamenáno
petrs
Větší znalec
DÍK 1
Pohlaví:
Jméno: Petr Střítezský
«
Odpověď #10 kdy:
04-07-2011, 18:29:08 »
Děkuji všem za příspěvky a názory. Mám pro chlapíka připravenou odpověď, ale ještě počkám až bude 6 měsíců od prodeje. Do té doby může teoreticky uplatňovat nárok na odstoupení od smlouvy z důvodu skryté vady. Samozřejmě důkazní břemeno by bylo na něm. Pokud vše dopadne dle nejhoršího scénáře, využiju radu a nabídnu z důvodu nesolventnosti splátkový kalendář asi tak maximálně 100 - 200 Kč měsíčně.
Zaznamenáno
A vo tom to je!
Roman77
Kořen
Děd vševěd
DÍK 2
Pohlaví:
Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Roman Ištok
SPONZOR:
«
Odpověď #11 kdy:
05-07-2011, 18:07:41 »
Citace: petrs 04-07-2011, 18:29:08
Děkuji všem za příspěvky a názory. Mám pro chlapíka připravenou odpověď, ale ještě počkám až bude 6 měsíců od prodeje. Do té doby může teoreticky uplatňovat nárok na odstoupení od smlouvy z důvodu skryté vady. Samozřejmě důkazní břemeno by bylo na něm. Pokud vše dopadne dle nejhoršího scénáře, využiju radu a nabídnu z důvodu nesolventnosti splátkový kalendář asi tak maximálně 100 - 200 Kč měsíčně.
Na snahu splácet ti stačí 5, 10 i 20Kč měsíčně
Já osobně bych spíš s týpkem zatřepal, co to na mě zkouší
Zaznamenáno
Pivo + víno + kořalka = Jihomoravský trojboj ;-)
Stran: [
1
]
Tisk
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
TECHNIKA (téma o TECHNICE - příspěvky mimo téma budou postupně mazány)
=> Motor
=> Elektrika
=> Podvozek
=> Gumy
=> Technické parametry, vlastnosti
=> Vzhled
AKCE
=> Videa z akcí
=> Cestopisy
=> Neklubové akce
=> Zajímavá místa
VÝBAVA
=> Oblečení
=> Chrániče
=> Kufry, nosiče, padáky
=> GPS - Interkom - Kamera
VŠEOBECNĚ
=> Administrativa, zákony, vyhlášky
=> Batůžci
=> Zajímavé odkazy
=> Videa
=> O čemkoli
=> Volná zábava
=> ADWENTŮŮŮŮRE
MANUÁLY - NÁVODY
=> Postupy na opravy, úpravy, seřízení atd...
=> Jak to funguje
=> Články, recenze
BAZAR
=> Koupím
=> Prodám
BLOG
=> Blogy členů