TDM FORUM TDM FORUM
22-11-2024, 11:23:12 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 22   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Přídavná světla.  (Přečteno 90727 krát)
Mirek TDM
Kořen
Děd vševěd

DÍK 40

Pohlaví: Mužské
Motorka: KTM
Jméno: Mirek
SPONZOR:

« Odpověď #75 kdy: 12-05-2011, 18:01:57 »

Jak jsem měl kdysi světla bez homo, tak policajti nikdy nic neřekli. A to samé i na STK. Asi jak na koho natrefíš.
Zaznamenáno
Driver toys
Kořen
Děd vševěd

DÍK 20

Jméno: Libor SIMON
Bydliště: Dolní Dobrouč (okr. Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj)
SPONZOR:

« Odpověď #76 kdy: 13-05-2011, 15:28:55 »

Taky jsem sehnal nějaké starší čočky co byly do mlhy a za pár kaček mám tělesa na "tuning" světel. Chtěl bych tam napasovat diody které má Miruli a líbí se mi zapojení o kterém tu píše Velitel. Ale vůbec tomu schématu nerozumím  Undecided Begy jak můžu zapojit světla na parkovačky i dálková světla zároveň? Tak se mi to schéma jeví.. Nevím co znamenají číslice na schématu a tak dále.. Mohl by jsi to vysvětlit polopaticky i pro úplný elektrodebily hehe? Mám i vypínač na řidítka, takže kdyžtak využiju jen tuto možnost. Ale nápad se mi líbí supr
Ještě mám dotaz ohledně výplně světla - mám uvnitř už trochu vytrávené to pokovení a tak mě zajímá, jestli i pro diodu důležité? Nebo když je posunu dopředu jako Míra, tak může být vnitřek světla i nepokovený?
Děkuji za odpovědi  smile_
Zaznamenáno

Ani pohyb na zdravém vzduchu nenahradí pohyb na zdravém těle ;op
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

Motorka: Triumph
SPONZOR:

« Odpověď #77 kdy: 13-05-2011, 23:03:06 »

No za 1,vím že světla do mlhy mají svůj specifický rozptyl světla (dělaj takovou rovnou vodorovnou čáru) a světla pro denní vícení mají neoslńující rozptyl.Takže mlhovky pro denní svícení jsou nepřípustné.
Za 2 schéma je jednoduché-už to popsal,na tlumené světla jde proud přes odpory a když dáš dálkové tak skoro jde naplno.
A za 3 nedávej tam nic poloshnilého   Wink
Zaznamenáno

Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:

« Odpověď #78 kdy: 14-05-2011, 06:27:48 »

tak zrovna u diod tě stav paraboly absolutně nemusí zajímat  Smiley

veškeré světlo je emitováno diodou v jednom směru - tedy dopředu přímo na čočku.

Žárovka vyzuřuje všemi směry. Parabola ti nasměruje světlo které žárovka vyzuřuje "do boku" před sebe - tedy bez paraboly by ti na čočku šla jen část světla kterou žárovka vyzařuje jen "před sebe - dopředu"
Zaznamenáno

jedině vodka + redbull  mrk  Galerie
Driver toys
Kořen
Děd vševěd

DÍK 20

SPONZOR:

« Odpověď #79 kdy: 14-05-2011, 07:43:11 »

No za 1,vím že světla do mlhy mají svůj specifický rozptyl světla (dělaj takovou rovnou vodorovnou čáru) a světla pro denní vícení mají neoslńující rozptyl.Takže mlhovky pro denní svícení jsou nepřípustné.
Za 2 schéma je jednoduché-už to popsal,na tlumené světla jde proud přes odpory a když dáš dálkové tak skoro jde naplno.
A za 3 nedávej tam nic poloshnilého   Wink
Tak to jsi moc nepomohl. Za 1. nevím co znamenají ty číslice.. To je hodnota odporů? Nechápu jak to prakticky mám zapojit.. Vytáhnu drát, co jde od potkávacích světel a ten dám jako + k diodám, to chápu.. Ale když vytáhnu + od dálkových světel a dám je na to samé + na diodách, tak se mi to nebude nějak tlouct? Proud přece jde v obou směrech  cvok sem z toho volaaký zmetěný! Za 2. shnilé je nemám voe   hehe jen je trochu na jednom světle uvnitř vytráveno to pokovení. A za 3. že to jsou mlhovky mi psal předchozí majitel, ale jsou uvnitř H3 halogenky a před nimi je clonítko jak popisuje Míra i Begy, takže nevím proč by to nešlo zrovna tak, jak to mají oni  evil
Zaznamenáno

Driver toys
Kořen
Děd vševěd

DÍK 20

SPONZOR:

« Odpověď #80 kdy: 14-05-2011, 07:45:06 »

tak zrovna u diod tě stav paraboly absolutně nemusí zajímat  Smiley

veškeré světlo je emitováno diodou v jednom směru - tedy dopředu přímo na čočku.

Žárovka vyzuřuje všemi směry. Parabola ti nasměruje světlo které žárovka vyzuřuje "do boku" před sebe - tedy bez paraboly by ti na čočku šla jen část světla kterou žárovka vyzařuje jen "před sebe - dopředu"
Děkuji, to jsem potřeboval vědět  supr jedno světlo je v cajku u druhého to pokovení maličko chybí. Ještě jedna věc - dával jsi diody dozadu a nechal clonítka, nebo jsi to vytáhl dopředu jako to tu krásně popsal a nafotil Míra? Pak je to určitě bez clonítek, že?
Zaznamenáno

Driver toys
Kořen
Děd vševěd

DÍK 20

SPONZOR:

« Odpověď #81 kdy: 16-05-2011, 19:40:19 »

Begy řekněme že diody by se daly sehnat, ale jak je tam dáš - jako Míra vytáhneš až před čočky, nebo radíš nechat je vzadu a nechat i clonu?
Zaznamenáno

Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

SPONZOR:

« Odpověď #82 kdy: 16-05-2011, 20:01:20 »

laugh tyhle žárovky jsou podvod jako prase  laugh

průser u nich je, že nemáš zdroj světla v ohnisku paraboly. Prostě svítí to strašně mizerně
Zaznamenáno

Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

SPONZOR:

« Odpověď #83 kdy: 16-05-2011, 20:05:12 »

Begy řekněme že diody by se daly sehnat, ale jak je tam dáš - jako Míra vytáhneš až před čočky, nebo radíš nechat je vzadu a nechat i clonu?

to záleží jako co je chceš provozovat. Bez clony to bude hrozně oslňovat. Zase to ale bude dobře svítít - v noci je to fakt znát. Jenže jakýkoli protijedoucí auto tě hned problikne.
Se clonou to tolik svítít tebude, ale zase to může pak svítit pořád. Já to používám spíš jako poziční světla.

Pokud chceš v noci dobře vidět tak jediný řešení podle mě je xenon...
Zaznamenáno

Driver toys
Kořen
Děd vševěd

DÍK 20

SPONZOR:

« Odpověď #84 kdy: 16-05-2011, 20:10:07 »

V noci spíš nejezdím..podařilo se mi to jen 3x za celou dobu co TDM mám (8 let), takže spíš jako pomoc když bych zase někdy v noci jel a hlavně abych byl více viděn. Z toho mi plyne, že clonu nechat..a diodu tedy nechat vzadu, aby nebyla přímo u clony.
Zaznamenáno

Maty
Kořen
Děd vševěd

DÍK 7

Motorka: ...asi trakař
SPONZOR:

« Odpověď #85 kdy: 17-05-2011, 07:32:18 »

to záleží jako co je chceš provozovat. Bez clony to bude hrozně oslňovat. Zase to ale bude dobře svítít - v noci je to fakt znát. Jenže jakýkoli protijedoucí auto tě hned problikne.
Se clonou to tolik svítít tebude, ale zase to může pak svítit pořád. Já to používám spíš jako poziční světla.

Pokud chceš v noci dobře vidět tak jediný řešení podle mě je xenon...
A zkoušel někdo dát xenon do dálkových světel? Zajímalo by mě jestli mu nevadí časté vypínání a zapínání.Asi je jasný,že tam bude pomalejší najíždění než u žárovky,ale jestli vydrží to přepínání.
Zaznamenáno
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

SPONZOR:

« Odpověď #86 kdy: 17-05-2011, 10:25:36 »

vydrží bez problémů. Taky na motce tak často nejezdíš a dálkový se použijou už opravdu sporadicky.
Osobně v noci jedu max párkrát do roka
Zaznamenáno

Maty
Kořen
Děd vševěd

DÍK 7

Motorka: ...asi trakař
SPONZOR:

« Odpověď #87 kdy: 17-05-2011, 10:39:09 »

Musím říct,že toho po večerech najezdím dost.Jezdím dost často na Máje do práce a jelikož směnuju tak většinou jedna cesta je po tmě,takže bych lepší osvětlení uvítal.A nechce se mi dráždit naší policii xenonama v potkávacích světlech.Jelikož nemám čočku,tak by to bylo dost nápadný.
Zaznamenáno
Driver toys
Kořen
Děd vševěd

DÍK 20

SPONZOR:

« Odpověď #88 kdy: 26-05-2011, 18:36:36 »

Kamarádi, konečně jsem také "vytunil ty starší hmlouky a dal do nich diody. Osadil jsem je až úplně dozadu, bo mi pasovali rozteče děr, co drží zadní kryt světla - jen jsem je provrtal zkrz až dovnitř a udělal závity. Nechal jsem i clonítka. Zatím jsem ve tmě nejel, takže nevím jak moc to svítí či ne, jen jsem je zkusil rožit v garáži a výsledek je na fotkách.
Jinak ten hranolek - odpor, jsem musel dát někam mimo světlo, což je údajně dobře, bo se má i chladit. Schoval jsem je někde pod kapoty a jen omotal izolačkou, aby tam nebyly holé (snad jsem neudělal chybu). Jezdil jsem trochu dnes a zatím cajk  supr.
Děkuji Bráchovi Mirulimu a Begymu za odpovědi na mé dotazy a rady smile_

* 010525_190951.jpg (129.86 KB, 1280x1024 - prohlédnuto 275 krát.)

* 010525_190822.jpg (113.54 KB, 1280x1024 - prohlédnuto 272 krát.)

* 010525_190711.jpg (122.82 KB, 1280x1024 - prohlédnuto 236 krát.)
Zaznamenáno

Jindra-tdm
Kořen
Děd vševěd

DÍK 15

Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Jindřich Rambousek
SPONZOR:

« Odpověď #89 kdy: 26-05-2011, 19:29:33 »

Tak to vypadá, že za chvílu budu jediný, kdo nebude mít přídavný světla  ojee
Ale jestli mě naštvete, tak si je pořídím taky   blll
Zaznamenáno

Není důležitý dorazit včas, ale v pořádku!!!
Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 22   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML