TDM FORUM TDM FORUM
05-12-2024, 03:25:29 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: [1] 2 3   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Čerpadlo palivové  (Přečteno 8047 krát)
Matylda
Znalec
**

DÍK -1

« kdy: 10-08-2010, 09:55:44 »

Ahoj,
máte někdo představu, jak má správně fungovat podtlakové benzínové čerpadlo na typu 3VD? Konkrétně jestli jím má protékat benzín i bez podtlaku, např. když bude dostatečně vysoký sloupec benzínu. Mým čerpadlem benzín normálně proteče, zavěsil jsem PET lahev nad čerpadlo a z výstupu normálně vytékal benzín.
Ptám se proto, že jsem nikdy nezavíral palivový kohout a při posledním pokusu o vyjetí startér neotočil motorem, myslel jsem, že baterie je KO, ale pak začal kapat benzín ze spoje svody-výfuk a bylo jasno. Teď už je po rozborce karbců, kontrole ventilů, výměně oleje (místo obvyklých cca 3,6 litru vyteklo skoro 4,5 litru), ale čerpadlo jsem nerozebíral, ani nevím, jestli lze objednat nové membrány, ale vypadá to, že spíš ne.
Zaznamenáno
Matylda
Znalec
**

DÍK -1

« Odpověď #1 kdy: 10-08-2010, 11:21:42 »

Na fóru na supertenere.cz psal nějaký uživatel, že čerpadlo je normálně průchozí, ventilky v něm nijak extra netěsní a v podstatě nejvíc pomáhá při vyčerpávání rezervy, jejíž hladina už je pod úrovní karburátorů a proto by benzín do karbců nenatekl samospádem.
Každopádně když jsem pokusně foukal do čerpadla oběma směry (hubou, takže žádnej velkej tlak) i vysával, tak jedním směrem to jde, druhým ne e......tak snad je membrána v pořádku......nejspíš se dostalo nějaký smítko mezi ventil a sedlo plováku a protek benzín do válce...proč to ale nevyteklo přepadem???
Zaznamenáno
joe30j1
Velký znalec

DÍK 3

« Odpověď #2 kdy: 11-08-2010, 15:01:49 »

čerpadlo, je prechodné aj bez podtlaku lebo, keď ti dojde benzín na rezervu tak prepneš a čakáš kým nestečie. Ale som ho skúšal, či teče ked nejde podtlak tak tieklo lebo som z neho chcel spraviť mazač reťaze
Zaznamenáno
Driver toys
Kořen
Děd vševěd

DÍK 20

Pohlaví: Mužské
Motorka: KTM
Jméno: Libor SIMON
Bydliště: Dolní Dobrouč (okr. Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj)
SPONZOR:

« Odpověď #3 kdy: 11-08-2010, 18:07:17 »

Já nevím chlapi, ale když jsem měl na TDM ještě podtlak, tak byl problém při dojdutí benzínu - než mi nasálo, tak sem motal dlouho stratérem. Ale je pravdou, že starší TDM s podtlakem mají kohoutky na nádržích, ale novější s el. čerpadlem už ne, takže asi průchozí bude.. Vždycky jsem nádrž zavíral, pokud na ní byl kohoutek a tak to dělám i u TDM.
Zaznamenáno

Ani pohyb na zdravém vzduchu nenahradí pohyb na zdravém těle ;op
Matylda
Znalec
**

DÍK -1

« Odpověď #4 kdy: 12-08-2010, 06:10:40 »

Včera jsem najel jen těch pár km do práce a z práce, tj asi 40km, ale když jsem v úterý složil motku dohromady, tak jsem nechal otevřenej kohout asi půl hodiny v domnění, že se trochu naplněj karbce, ale asi se tak nestalo, protože jsem stejně musel na několikrát protočit, než to chytlo....bude mi ale chvíli trvat, než se naučím zavírat ten kohoutek, včera jsem na něj zapomněl při každý zastávce, tj 2x;-)
Na tom foru supertenere někdo psal, že po dlouhý odstávce, např zimě, plní karbce tak, že foukne do nádrže, asi tak jak se to někdy dělalo na jáwce nebo fichtlu, kdy tam nešel benál a že to pomáhá.
Zaznamenáno
Mirek TDM
Kořen
Děd vševěd

DÍK 40

Jméno: Mirek
SPONZOR:

« Odpověď #5 kdy: 19-08-2014, 15:45:57 »

Pánové neválí se prosím doma někomu podtlakové palivové čerpadlo! Měl bych o něho zájem. Potřebuji ho k jednomu experimentu. Samozřejmě, že ho chci koupit. (za lidovou cenu).  naugh
Zaznamenáno
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

Motorka: Triumph
SPONZOR:

« Odpověď #6 kdy: 19-08-2014, 19:08:16 »

Pánové neválí se prosím doma někomu podtlakové palivové čerpadlo! Měl bych o něho zájem. Potřebuji ho k jednomu experimentu. Samozřejmě, že ho chci koupit. (za lidovou cenu).  naugh
Miruli podtlakové?Nemyslels elektrické?
Zaznamenáno

Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
Mirek TDM
Kořen
Děd vševěd

DÍK 40

SPONZOR:

« Odpověď #7 kdy: 19-08-2014, 19:29:58 »

Ne Lukášku, opravdu jsem myslel podtlakové. Takovou tu hliníkovou, beztvarou s 3VD nebo starší 4TX.   mrk
Zaznamenáno
Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Motorka: Jiná
SPONZOR:

« Odpověď #8 kdy: 19-08-2014, 19:37:00 »

A má to i XTZ,ale nemohu sloužit,leda bych ti ho půjčil.
Zaznamenáno
Mirek TDM
Kořen
Děd vševěd

DÍK 40

SPONZOR:

« Odpověď #9 kdy: 19-08-2014, 19:53:30 »

Jsi hodný Sašo, ale asi bych ti už neměl co potom vrátit. Potřebuju si ho trochu poupravit. Ale i přesto děkuji.  naugh
Zaznamenáno
Alan
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: TDM850 3VD
Jméno: Alan

« Odpověď #10 kdy: 19-08-2014, 22:45:36 »

tohle čerpadlo má třeba i gilera runner tak bud nový což je za 550 kč nebo z nějákýho skútru na díly... Jinak má ho víc modělů. Který přesněji a možná i jetý by mohli mít ve scootlandu
Zaznamenáno
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

Motorka: Triumph
SPONZOR:

« Odpověď #11 kdy: 21-08-2014, 09:53:11 »

Ne Lukášku, opravdu jsem myslel podtlakové. Takovou tu hliníkovou, beztvarou s 3VD nebo starší 4TX.   mrk

A to je čerpadlo? Znám jen že to je ventil.  Huh?
Zaznamenáno

Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
Mirek TDM
Kořen
Děd vševěd

DÍK 40

SPONZOR:

« Odpověď #12 kdy: 21-08-2014, 14:19:01 »

Dobře tedy, není to čerpadlo, ale podtlaková pumpa. Apropó nemáš něco takového v práci!  naugh Bývá to na skůtrech.

* 87772_1.jpg (79.37 KB, 640x480 - prohlédnuto 319 krát.)
Zaznamenáno
Mirek TDM
Kořen
Děd vševěd

DÍK 40

SPONZOR:

« Odpověď #13 kdy: 17-09-2014, 18:47:26 »

Děkuji všem za "přehršle" nabídek, už jsem ho sehnal jinde.  Undecided
Zaznamenáno
Ales.77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

Motorka: TDM 900
Jméno: Aleš Navrátil
SPONZOR:

« Odpověď #14 kdy: 17-09-2014, 19:56:17 »

Děkuji všem za "přehršle" nabídek, už jsem ho sehnal jinde.  Undecided
Míro já ho opravdu doma nemám.....tak sorry  Grin
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML