TDM FORUM TDM FORUM
23-11-2024, 20:43:08 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Baterie  (Přečteno 58894 krát)
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

Pohlaví: Mužské
Motorka: Triumph
SPONZOR:

« Odpověď #135 kdy: 15-12-2014, 07:31:21 »

Ale to jsou průmyslové baterky,Tam se životnost počítá na cykly(vybití,nabití).A potřebuješ k nabíjení specifickou nabíječku.

Do tdm850 by bylo nejlepší strčit starý poctivý nalívací kyselinový aku.Stejně je tam na stojáka.
Se naseru a fakt tam nejakou asfaltku nacpu  grr
Zaznamenáno

Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Motorka: Jiná
SPONZOR:

« Odpověď #136 kdy: 15-12-2014, 09:56:16 »

Upřímě řečeno,baterka je spotřebák a přesně jako ke spotřebáku se k ní stavim. Koupim nejlevnější,je na ní dva roky záruka a přestože je na posouzení prodejcem při případné reklamaci jak to dopadne,tak ztráta není tak veliká a když vydrží aspoň záruku,tak je to menší položka než olej na ty dvě sezóny.  Už se NIC nedělá na věky. Smiřme se s tím.
Zaznamenáno
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

SPONZOR:

« Odpověď #137 kdy: 15-12-2014, 11:18:23 »

Upřímě řečeno,baterka je spotřebák a přesně jako ke spotřebáku se k ní stavim. Koupim nejlevnější,je na ní dva roky záruka a přestože je na posouzení prodejcem při případné reklamaci jak to dopadne,tak ztráta není tak veliká a když vydrží aspoň záruku,tak je to menší položka než olej na ty dvě sezóny.  Už se NIC nedělá na věky. Smiřme se s tím.
Kdyby vydržela 2 roky,řeknu si taky-kurvy to maj nachystané.Ale i kdyby stála 500 čínská a po půl roce ti chcípla,tak mi nevykládej že by to  s tebou nehlo  Angry
Zaznamenáno

Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Motorka: Jiná
SPONZOR:

« Odpověď #138 kdy: 15-12-2014, 14:00:12 »

Ale hlo,jen by to se mnou hlo míň než kdyby byla evropská za 1500,- . Chtěl jsem jen říct,že přestože to je důležitá součástka,tak je míň podstatná než třeba olej. Motorku s bídnou baterkou roztlačíš,nakopneš přes kabely.Proč bych měl dát víc než 1000. Nehledě na to,že Čínská cokoliv mi může udělat jen radost a příjemě překvapit,protože už si to kupuju s tím,že je to na chvilku a čím delší ta chvilka je,tím větší je moje příjemný překvapení.
 A máš to i s lekcí optimismu...... smile_
Zaznamenáno
marekv
Kořen
Větší znalec

DÍK 13

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Marek
SPONZOR:

« Odpověď #139 kdy: 09-01-2015, 17:14:31 »

Tak všechny zdravím  Wink
Jelikož je zima na H.... , tak připravuju miláčka na sezónu. Baterie po odstavení náhle kaput. Hledám na netu nejlepší ceny a objednal jsem na BATTERY IMPORT.
Objednal jsem tuto - http://www.battery-import.cz/motobaterie-goowei/motobaterie-goowei-yt12b-bs--10ah--12v
a druhý den mi zavolali z obchodu, že jí nemají a jestli mi to nevadí tak mi za stejnou cenu zašlou Vartu
- http://www.battery-import.cz/motobaterie/motobaterie-varta--yt12b-bs--12ah--12v
Samozřejmě mi to nevadilo  Grin. Tak jestli někdo potřebuje baterii tak objednejte, třeba dopadnete jako já(každá kačka ušetřená se hodí).
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Motorka: TDM 900
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #140 kdy: 09-01-2015, 18:40:27 »

Také jí mám a jdu do ní znova...tady mají nejlevnější  Varta TDM

Ta varta je leší už jen poroto že má víc ampér
Zaznamenáno

Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

SPONZOR:

« Odpověď #141 kdy: 09-01-2015, 20:24:19 »

Ta varta je leší už jen poroto že má víc ampér
[/quote]

A hlavně vydrží celého půl roku  blll
Zaznamenáno

marekv
Kořen
Větší znalec

DÍK 13

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Marek
SPONZOR:

« Odpověď #142 kdy: 09-01-2015, 22:37:52 »

Mildo
museli zlevnit já když jsem objednával tak ji měl za 996kč
http://www.battery-import.cz/motobaterie/motobaterie-varta--yt12b-bs--12ah--12v
snad vydrží aspoň rok  Grin
Zaznamenáno
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

SPONZOR:

« Odpověď #143 kdy: 16-03-2015, 13:37:19 »

Tak moje sága s vyjebanou Vartou pokračuje!!   grr grr
Dali mi za 5kilo druhou novou.Říkám si OK.Dneska že ju naliju a dám do TDM.
Naliju kyselinu,po hodině kdy má proběhnout reakce připojuju nabíječku pro nabití do full a ouha.
Ta zasraná baterka má jen 8V!!!!!!!
Volám do Bateryimportu že se mi to nezdá a opravdu-Ta baterka je pane určitě vadná!!!!!!!!!!!!
KURVÁÁÁÁPIČÁÁÁÁÁÁFIXXXXX!!!!!!!!!!!!!!!   
Jak někdo v mé přítomnosti řekne slovo VARTA,vezmu trubku a na místě ho ubiju.
 flam flam flam flam flam flam
Zaznamenáno

Deutschmann
Kořen
Děd vševěd

DÍK 12

Motorka: BMW
Jméno: Miroslav Němčík
SPONZOR:

« Odpověď #144 kdy: 16-03-2015, 14:22:18 »

Tak moje sága s vyjebanou Vartou pokračuje!!   grr grr
Dali mi za 5kilo druhou novou.Říkám si OK.Dneska že ju naliju a dám do TDM.
Naliju kyselinu,po hodině kdy má proběhnout reakce připojuju nabíječku pro nabití do full a ouha.
Ta zasraná baterka má jen 8V!!!!!!!
Volám do Bateryimportu že se mi to nezdá a opravdu-Ta baterka je pane určitě vadná!!!!!!!!!!!!
KURVÁÁÁÁPIČÁÁÁÁÁÁFIXXXXX!!!!!!!!!!!!!!!   
Jak někdo v mé přítomnosti řekne slovo VARTA,vezmu trubku a na místě ho ubiju.
 flam flam flam flam flam flam

Hmm, tak já mám stejnou a ze stejné firmy a funguje naprosto v pořádku. Prostě si na tebe ten nahoře zasedl.
Zaznamenáno

Dovolená se nemusí povést, hlavně když zážitky jsou silné a nezapomenutelné.
Klouže ti motorka v terénu? Postav se do stupaček. Motorka bude sice klouzat dále, ale nebudeš to cítit. :-)
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Motorka: TDM 900
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #145 kdy: 16-03-2015, 17:01:15 »

Luko Ty mě děsíš  ojee já jí ještě nenalil čekám až to bude aktuální. Můžu to nějak pok*rvit při tom zprovozňování. Ne že bych byl úplné dřevo ale na co si dát pozor. Mě ten návod přijde dost polopatistický  mrk
Zaznamenáno

Pekelný dědek
Kořen
Děd vševěd

DÍK 15

Motorka: BMW
Jméno: René Havlík
SPONZOR:

« Odpověď #146 kdy: 16-03-2015, 18:08:05 »

Vartu jak v motorce tak v autě jsem si nechal naformátovat v obchodě a od té doby jezdím a startuju a startuju.Na motorce asi 5 let,v autě jen něco přes 2.
Musím však ještě zmínit,že mi jedna Varta kdysi bouchla,ale mohl jsem to způsobit i já.Po jejím dobití jsem ji připojoval a u toho kouřil,nebo si zapálil cígo.To už se mi teď naštěstí nestane.
Zaznamenáno
Kolombová
Děd vševěd

DÍK 4

Motorka: ...asi trakař

« Odpověď #147 kdy: 24-03-2015, 15:38:16 »

Takže jsem dal na prodavače a pořídil do motorky baterku co je na obrázku.  Říkal že fakt hodně dobrá (žádný reklamace), cena kolem 1400Kč.
Je to 14Ah 200A a nějaký technikcký parametry jsou tu: http://www.bmwmotoparts.cz/index.php/motobatt-baterie-mbtx12u-12v-14ah-p422

Otestuju a dám vědět  Grin
Na baterii je výrobce USA - sice je nesnáším a nerad je podporuji ale budíš  ojee

Třeba to někomu pomůže v hledání. Je to přímo typ MBTX12U  Wink Tena na 3VD (88x152x132) Ta výška 132mm se dá zvednout nádstavcama co jsou součástí balení o 5mm případně 10mm, nebo po použití obou podložek o 15mm  Wink

Pro bahňáky dobrá volba- níže:  
Citace
Motobatt je odolná k vibracím - dlouhodobým působením vibrací může dojít k uvolnění desek a v konečné fázi až k jejich propojení, tedy ke zkratu článku.
Motobatt redukuje nebezpečí zkratu článku vlivem sulfatace (v angličtině tzv. mechový efekt) - krystalky síranu olovnatého uvolněné z desek klasického akumulátoru mohou elektrolytu migrovat a často dochází k jejich vzpříčení mezi + a - deskou, čímž dojde ke zkratu článku
Vyšší odolnost Motobatt k hlubokému vybití - zatímco běžné baterii škodí již několik hodin na úrovni vybití kolem 50%, AGM baterie dokáže jít bez výrazné ztráty celkové kapacity až na hodnotu 70% vybití.
Odolnost Motobatt k různým režimům provozu - pro motocykly (a jim podobná vozidla) je charakteristický nepravidelný provoz, tedy častá období kdy baterie zůstává v nedobytém stavu. Oproti klasické konstrukci umí separátory AGM výrazně zpomalit přirozenou sulfataci článků.

* motobattbatteriesold.jpg (56.97 KB, 700x385 - prohlédnuto 159 krát.)
Zaznamenáno
Kolombová
Děd vševěd

DÍK 4

Motorka: ...asi trakař

« Odpověď #148 kdy: 25-03-2015, 19:50:59 »

Je zvláštní že ta původní 10Ah je úplně stejně velká jako tahle 14Ah která má ještě i vyšší starovací proud. Sedla tam přesně jak prdel na hrnec  Wink

* DSCN4440.JPG (178.89 KB, 1000x750 - prohlédnuto 180 krát.)

* DSCN4441.JPG (168.26 KB, 1000x750 - prohlédnuto 195 krát.)
Zaznamenáno
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

SPONZOR:

« Odpověď #149 kdy: 02-04-2015, 17:56:30 »

Takže má story s Vartou dopadla tak,že ta baterka je opravdu vadná.  cvok
Prej-chcete novou??Já že ne,2 baterky za rok je na můj vkus docela tragédie. ojee
Koupil jsem v Elitu čínskou gelovku co mám i v Tigerovi kde leží úplně a uvidíme kolik vydrží  mrk
Zaznamenáno

Stran: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 15   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML