TDM FORUM TDM FORUM
04-12-2024, 20:30:47 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Vyčištění motoru  (Přečteno 587 krát)
xoro1
Znalec
**

DÍK 0

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Roman H
SPONZOR:

Kde je vůle, tam je i cesta

« kdy: 04-06-2020, 12:53:14 »

Zdravím všechny příznivce a vlastníky TDM. Včera jsem prohledával forum na téma výměny oleje. Nenašel jsem tam ale žádnou zmínku, jestli
někdo prováděl čištění motoru - tzv. dekarbonizaci, přípravkem BG 109 EPR. Rozhodl jsem se před výměnou motorového oleje provést vyčištění olejové části motoru tímto přípravkem. Mám už natočeno cca 80000 km, tak si myslím, že už tam za tu dobu nějaké usazeniny budou. Vím že olejová náplň je společná i pro převodovku, tak doufám, že se to kladně projeví i tam. Pokud máte někdo s tímto přípravkem jakékoliv zkušenosti tak se prosím o ně podělte.
   Do motoru používám olej zn. Mobil 10W40 4T polosyntetiku a zatím se zdá být dobrý. Tento olej používal i předchozí majitel tak jsem to neměnil.  Díky za zkušenosti      
              p.s.  Přeji účasníkům srazu ať jim přeje počasí  Smiley Smiley
Zaznamenáno

xoro1
Bartas527
Znalec
**

DÍK 0

Jméno: Jaroslav Bartáček

« Odpověď #1 kdy: 15-06-2020, 07:59:01 »

Ahoj. Taky jsem to chtěl udělat. Ale podle manuálu se do motoru vejde 3.9L při výměně s filtrem a celkové množství je 4.7L nevěděl jsem jak je to myslene tak jsem se zeptal a prý těch 4.7L je množství po GO motoru takže tam vždycky při běžné výměně těch 0.8L nikde zůstává. Měl jsem strach když všechno nepůjde ven aby to tam třeba neudělalo nakou paseku protože na přípravku píšou hlavně na to nejezdit.
Zaznamenáno
xoro1
Znalec
**

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #2 kdy: 19-06-2020, 18:24:29 »

Díky za odpověď, myslel jsem, že to někdo vyzkoušel a  má praktickou zkušenost. Ještě to zvážím. Výměnu oleje jsem ještě neudělal, protože jsem pracně sháněl olej polosynthetiku. To by člověk nevěřil, že na eshopech mají vystavené oleje, které potom nedokážou zajistit, a nebavím se o jednom e shopu. Nakonec jsem objednal Repsol, který jediný byl dobře dostupný.
 Smiley Smiley
Zaznamenáno

xoro1
Bartas527
Znalec
**

DÍK 0

Jméno: Jaroslav Bartáček

« Odpověď #3 kdy: 19-06-2020, 19:45:46 »

Nikde jsem četl doporučení že když uděláš vyplach tak tam pak nalejes olej protocis a zase vypustis aby se to všechno dostalo ven. Já už 5 let používám olej bel ray 10w40
Je to olej z USA a nemám problém a je dobře dostupný.
Zaznamenáno
xoro1
Znalec
**

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #4 kdy: 21-06-2020, 18:03:45 »

Díky za názor, olej bel ray neznám, sháněl jsem olej Mobil 10W40 semi synthetic a ten je nyní v moto. Ale ve skladu olejů není. Proto jsem koupil Repsol 10W40 polosynthentiku. Smiley Smiley
Zaznamenáno

xoro1
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML