Ahoj,
já mám TDM 900 asi 1/2 roku a taky jsme již několikrát řešil,kolik že mi to vlastně ukazuje,pokud svítí poslední díl,nebo se rozbliká ikona "rezervy",takže kdy včas natankovat.Nejdříve jsem si v různých situacích změřil spotřebu,např.: sólo na pohodu a couračky 4l,dálnice ve dvou 4,5l,trochu si zablbnout 5l. V manuálech se píše,že "rezerva" je cca 3,5 l,( to když se rozbliká "ikona" rezervy-ne poslední dílek) nádrž 20l,jak píše Mílda. Pokud se rozsvítí poslední díl ,manuál jen píše,že si máš natankovat.To je tak cca 4 l. Současně ale ještě nezačne blikat ikonka rezervy.Ta se rozbliká cca u mě za dalších 20 km,když mám tak těch 3,5 l. To píše i manuál. Takže já jsem na rozblikanou "rezervu" ujel ještě 40 km z Pohořelic ,přes Nové Bránice do Brna-Bystrce a natankoval jsem jako pokaždé po spodek hrdla(pistole je položená na těch otvorech-musíš ji opatrně povytáhnout a hlídat
).Vlezlo se tam 17,7 litrů.Takže ? Ještě jsem tam měl 2,3 litrů.Pokud bych jel na krev a jen to lechtal,těch 70 km na blikající rezervu dám tutově-ale k pumpě.
Každý ukazatel má ale své nepřesnosti a tento bezesporu také.Jen jde o to si to vyzkoušet a dostat tu jistotou,co si můžeš dovolit.
Já už to vím.Souhlasím s Mildem,že není problém solo cestovním tempem nebo na štreky udělat 400 km.A na rezervu? Já na blikající hladové oko
dám 50 km ve dvou v plné zátěži na 100%.
Toto je moje zjištění,pokud by ti to pomohlo v krizových situacích,když nebude kde hned dotankovat.