TDM FORUM TDM FORUM
13-07-2025, 01:56:21 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Tesnenie pod hlavu 3VD  (Přečteno 1567 krát)
Loko
Nováček
*

DÍK 0

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 850 3VD
Jméno: Robo Štempel

« kdy: 30-05-2016, 00:18:34 »

Zdravím páni. Tak sa stalo že mam na 90% prerazené tesnenie pod hlavou (stráca sa mi voda a je v nej olej)

Otázka znie: Aké tesnenie pod hlavu kúpiť. Je na výber Athena za 33€ a origo za 70€

Nemám potrebu za každú cenu šetriť avšak ak by bola tá athena Dobrá šiel by som do toho ak nie kupujem origo. Prípadne ak má niekto doma nové tesnenie pod hlavu môže ponúknuť.

Za príspevky vopred ďakujem
Zaznamenáno
Slavek-TDM
Děd vševěd

DÍK 19

Motorka: BMW
Jméno: Slavek

« Odpověď #1 kdy: 30-05-2016, 08:42:44 »

Ja jsem daval Athenu loni a zatim funguje (5 tisic km).
http://www.motorkari.cz/motorka/?mid=100177&act=moto-denik-detail&ddid=55460
Hlavne nech srovnat hlavu, je tam fakt mala tolerance (nepamatuju si presne, 3 setiny mm?) Jinak jsou to vyhozeny prachy.
Zaznamenáno
Loko
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #2 kdy: 30-05-2016, 14:07:49 »

Tvoj prispevok som uz cital. Rozmyslam ci sa do toho pustit sam alebo nie. Dielnu mam s otcom ale bojim sa rozvodou jak cert kriza a asi to radsej zverim niekomu. Moje priznaky su teda zatial len stracajuca sa voda a olej vo vode.
Zaznamenáno
Slavek-TDM
Děd vševěd

DÍK 19

« Odpověď #3 kdy: 30-05-2016, 14:32:41 »

Loko> pokud se ti neprehriva motor ani pri pomale jizde nebo tesne po rychly jizde, je problem zrejme jinde - bud netesni horni trubka chlazeni ustici do hlavy a nebo je v haji vodni pumpa respective jeji tesneni.
Zaznamenáno
Loko
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #4 kdy: 30-05-2016, 21:56:20 »

Pri pomalej jazde za motor prehrieva. Pri rychlej nie asi sa stiha chladit vzduchom neviem... Vcera a dnes som to mal rachodene mal som dole aj veko ventilov vytiahol som s nej olej (ci tam nieje emulzia) a pretesnil cely vrch. V oleji voda nieje nastastie ale opacne sa to uz bohuzial povedat neda aj expanzka aj voda je cela zadrbana od oleja. Taktiez ak necham otvprene viecko na chladici voda neustale bublinkuje a straca sa az vyvrie. Pri jazde su hadice natlakovane cize mne s toho vychadza tesnenie pod hlavou pripadne hlava. Motor ma uz 105 000km takze narok na to ma.
Zaznamenáno
Slavek-TDM
Děd vševěd

DÍK 19

« Odpověď #5 kdy: 31-05-2016, 14:32:25 »

Loko> tak to je stopro tesneni pod hlavou....
Zaznamenáno
Tomáš
Děd vševěd

DÍK 3

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Tomáš

« Odpověď #6 kdy: 31-05-2016, 16:54:08 »

Těsnění pod hlavou máš špatné jak píše Slávek-TDM. Sundej hlavu, nech ji přebrousit ať ji máš na 100% rovnou. Při tý příležitosti bych asi udělal gufera na ventilech (záleží kolik ti to bere oleje) a zabrousil ventily, pak samosebou seřídit vent. vůle. Potom nový těsnění a zase složit a ještě zkontrolovat rozvody jak jsou na tom.
Zaznamenáno
Loko
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #7 kdy: 12-08-2016, 12:32:55 »

Zdravim pani. Tak uz mam operaciu za sebou hlava rovna gufera vent. Dobré ex majitel ich menil tesne predomnou co bola aj pricina podfuknutia tesnenia (bola slabo dotiahnuta hlava) po poskladani nastaveni vent. Aj synchronizacii karburatorov ide motorka krasne. Avsak pri plnom plyne zadymi. Je to viditelne aj za jazdy. Mam to nejak riesit ? Deje sa to len nad 5000+ rpm olej zatial nemizne voda tak isto krasne drzi. Spravil som na nej uz cca 1000km. Dik za odpovede Smiley
Zaznamenáno
Slavek-TDM
Děd vševěd

DÍK 19

« Odpověď #8 kdy: 12-08-2016, 13:28:08 »

Koureni pri plnym plynu maji na svedomi zrejme saze. 20 let starej vychozenej karbec krmi motor vice palivem - bohatejsi smesi.
Jinak ze by byla malo dotazena hlava - tomu moc neverim. Je tam (pokud me pamet nesali) jen 40Nm a vetsina lidi bez momentaku to dorve na krev. Spis si myslim, ze byla kriva. Doufam, zes ji nechal srovnat a zmerit...
Zaznamenáno
Loko
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #9 kdy: 15-08-2016, 22:28:29 »

Bola na meraní a bola rovná. tie šróby čo ju držali išli fakt uplne lahko všetky (skoro rukou Cheesy) teraz je to dotiahnuté momentom tak jak má byť. Karbece sa len synchronizovali môže byť že má bohatšiu zmes...
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML