TDM FORUM TDM FORUM
26-11-2024, 12:40:56 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Problém s palivovým kohoutem nebo semnou?  (Přečteno 1345 krát)
tomik112
Větší znalec

DÍK 0

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Tomáš Němec

« kdy: 16-05-2016, 19:48:16 »

Zdravím,
pánové mám na vás takovou stupidní otázku, ale nevím si s tím rady.

Asi před půl rokem mi kámoš dovezl motorku. Říkal že těsně před koncem cesty přepl na reservu. Tím pádem vpořádku fungovala.

Já si řekl že to vyzkouším. Otočil jsem tedy palivový kohout tou delší pacičkou dolu, aby šipečka ukazovala na ON. A až dojde, tak přepnu nahoru na RESERVA.

Co se ale dnes nestalo. Došel benzín a to tak že během 2 vteřin chcípl motor a já dojel na setrvačnost. Po přepnutí na RESERVA se ovšem nic nedělo. V nádrži se ještě něco málo přelívalo, ale nenastartoval jsem.

Otázka tedy zní, je problém v tom, že nechápu označení kohoutu?? Nebo je špatný kohout???

Díky Smiley
Zaznamenáno
Tomáš
Děd vševěd

DÍK 3

Pohlaví: Mužské
Jméno: Tomáš

« Odpověď #1 kdy: 16-05-2016, 19:56:49 »

Reserva by měla brát benzín až ode dna nádrže, takže je možné, že bordel v nádrži ucpal přívod do kohoutu a rezerva tím pádem nefunguje. Zkus nalít víc benzínu do nádrže a pak nastartovat. Bude to ale chvíli trvat, protože máš nejspíš úplně suchý karburátory, když ti to chcíplo za jízdy. Pokud to pak naskočí, tak vyndat kohout a vyčistit.
Zaznamenáno
tomik112
Větší znalec

DÍK 0

« Odpověď #2 kdy: 16-05-2016, 20:11:09 »

Tohle jsem vyřešil blízkou benzínkou a 5l naturalu. Asi se budu muset kouknout co se v tom kohoutu ukrývá  Undecided
Zaznamenáno
Slavek-TDM
Děd vševěd

DÍK 19

Motorka: BMW
Jméno: Slavek

« Odpověď #3 kdy: 17-05-2016, 07:52:45 »

tomik112> tohle dobre znam. U TDM850 bez elektrickyho cerpadla a ukazatele paliva (do r.v. 1998) je v palivovym kohoutu plastova trubicka, ktera se casem a vibracema vytrese a vypadne. Pak na obe pozice kohoutu ON i RES vyjedes nadrz uplne do sucha. Stalo se mi to 2x, jednou jsem si zavolal pomoc s kanystrem a podruhy jsem ji v noci musel 4 kilaky tlacit....  Grin
Oprave je tak, ze se musi sundat nadrz a zespoda na 2 srouby vytahnout kohout a vylovit z nadrze tu trubicku. Pak ji prilepit nejakym benzinostalym lepidlem.
Zaznamenáno
tomik112
Větší znalec

DÍK 0

« Odpověď #4 kdy: 17-05-2016, 18:16:23 »

Tak jsem sundal nádrž. Vypouštím benzín a nakonci už mi tekl benzín jen z jedné díry. Takže ventil v nádrži bude vpohodě.
Takže buď je chyba přímo v kohoutu ON/OFF/RESERVE nebo bývalý majitel prohodil hadice do nádrže  ojee ojee Jen nevím jestli to chci znovu riskovat Smiley
Zaznamenáno
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:

« Odpověď #5 kdy: 18-05-2016, 07:04:32 »

na nějaký přepínání fakt prdím. Až ti motor začne kuckat newbo chcípne někde ve městě - tak si tyhle experimenty příště odpustíš  Grin
Mám přepnuto ani nevim kam a tankuju vždy +- po 200km. Nemusím se bát že mi dojde někde neplánovaně benzín a dobře se i takhle kontroluje spotřeba.

Jeden kamarád tankuje auto až když se mu rozsvítí kontrolka. Tak mu vždy říkám ať doufá že mu neprdla žárovička  evil
Zaznamenáno

jedině vodka + redbull  mrk  Galerie
ganmiki
Děd vševěd

DÍK 13

Motorka: Jiná
Jméno: Jindřich Miki Mikoláš
SPONZOR:

« Odpověď #6 kdy: 18-05-2016, 08:28:47 »

.................... a tankuju vždy +- po 200km. Nemusím se bát že mi dojde někde neplánovaně benzín.................
supr ano
Zaznamenáno
Slavek-TDM
Děd vševěd

DÍK 19

Motorka: BMW
Jméno: Slavek

« Odpověď #7 kdy: 18-05-2016, 09:27:22 »

ganmiki> a kdyz se ti sekne pocitadlo kilometru, nebo ti ho nejakej dobrak pri parkovani vynuluje, pak se budes ridit podle suchosti retezu  LOL Proto tam snad ta funkce rezervy (palivomeru / hladovyho oka) je, aby mel clovek pripadne neco na dojeti....
Zaznamenáno
ganmiki
Děd vševěd

DÍK 13

Motorka: Jiná
Jméno: Jindřich Miki Mikoláš
SPONZOR:

« Odpověď #8 kdy: 18-05-2016, 10:38:29 »

Jsem si některých nepravděpodobných rizik vědom Slávku.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML