TDM FORUM TDM FORUM
23-11-2024, 13:12:27 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Používate Camelbak?  (Přečteno 1656 krát)
Junior
Větší znalec

DÍK 0

Motorka: TDM 900
Jméno: Palo

« kdy: 15-07-2015, 11:39:45 »

Zdar borci,

už dlhšie pozerám po tzv. Camelbak-och (ruksak na vodu s hadičkou do úst). Máte nejaké skúsenosti?  Používate niečo takéto? Aký konkrétne?
Máte bundy s otvormi na camelbaky, alebo to riešite mimo bundy, ruksakom?

Diky za tipy  Cool
Zaznamenáno
Diver
Kořen
Velký znalec

DÍK 10

Pohlaví: Mužské
Motorka: ...asi trakař
Jméno: Petr Janík
SPONZOR:

« Odpověď #1 kdy: 15-07-2015, 13:10:15 »

Camelbak je výborná věc co se týká doplňování tekutin ale osobně si myslím že pokud neplánuješ jezdit někde po odlehlých místech kde nejde zastavit a koupit si něco na osvěžení tak je to zbytečný.
Ale zase se dá využít jako batoh na věci které nemáš kam schovat pokud nevozíš kufr nebo tanvak.
Já jej používám pokud jdu někam ven ale na motorku si jej neberu.
Zaznamenáno
Junior
Větší znalec

DÍK 0

Jméno: Palo

« Odpověď #2 kdy: 15-07-2015, 13:26:11 »

Nazdar,

často sa mi pri jazdení stáva (celodenné výjazdy), že nejak pozabudnem dopĺňať tekutiny počas dňa. Potom niekde zastavím a cítim, že som unavený, resp. dehydrovaný. Tekutiny považujem za veľmi dôležité pre telo, človek sa tak neprehrieva (v tých teplách, čo teraz boli) a podľa mňa sa aj viac koncentruje, keď má dosť tekutín.
Camelbak vnímam ako nástroj, ktorý by mi (možno) pripomínal, aby som častejšie pil...lebo piť až keď už si vyschnutý, to je už neskoro..a nie že by bol problém niekde zastaviť, ale počas jazdenia ma to nenapadne a donúti ma k tomu až smäd....

Dôvod, prečo je pitie počas jazdy pre mňa OK, ten viem...zaujímajú ma skôr reálne postrehy uživateľov, prípadne odporúčania, čomu sa vyhnúť, čo hľadať, či je problém s umývaním, či má voda plastovú pachuť atď atď....

Jr.
Zaznamenáno
Diver
Kořen
Velký znalec

DÍK 10

Motorka: ...asi trakař
Jméno: Petr Janík
SPONZOR:

« Odpověď #3 kdy: 15-07-2015, 18:09:28 »

Takže co se týká údržby je potřeba hned vyprázdnit a pravidelně vyplachovat a nenechávat vodu v camelbaku dlouho. Jsou sady na čištění ( http://www.dookie.cz/sada-pro-cisteni-vodniho-rezervoaru-camelbak-antidote-cleaning-kit/d-86410-c-1160/ ) ale dá se to řešit i čištěním podomácku.Důležitý je hlavně nechávat jej pravidelně vysušovat a pokud jej špatně vyprázdníš a zůstane Ti voda v hadici tak se stává že se špatně zbavuje pachutě která se tam vytvoří a občas se udělá i plíseň. Někteří z nás to řeší vyčištěním vodou s kapkou sava a nechat to nějakou dobu působit a pak pořádně vypláchnout. Ale někdo to dělá jarem,jedlou sodou a vím že někdo používá i tablety na protézy. Je jen na tobě co zvolíš.
U levnějších verzí bývá problém že není kvalitní materiál , občas praská hadice ,netěsní uzávěr a protíká sací ventil a samozřejmě pachuť vody.U kvalitních se tomu všemu vyvaruješ.
Potom je na tobě jak velký chceš rezervoár a kolik místa v batohu ve kterém je.

Zaznamenáno
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

Motorka: Triumph
SPONZOR:

« Odpověď #4 kdy: 15-07-2015, 19:49:03 »

Barbucha si v naší tropické jízde trochu stěžoval že si nejdřív spálí hubu horkou vodou z hadice a až pak je možné se napít. Grin Wink
Jinak já stejně i při celodenní jízdě musím co hodinu zastavit a protáhnout se,tak se přijednou napiju studené vody z kufru  Smiley
Zaznamenáno

Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
TOKER
Znalec
**

DÍK 2

Jméno: Jirka Filip
SPONZOR:

« Odpověď #5 kdy: 16-07-2015, 09:17:10 »

mám camelbag, který má přes 2,5 litru obsah.

výhody:
1. když má člověk "sušáka", tak je to na dopolední jízdu neocenitelné supr
2. v horku je voda v hadičce trochu teplejší, ale při takové teplotě člověk ucucává pravidelně, tak moc nehledí na teplotu, ale hlavně, že do sebe dostaně tekutiny.
3. voda z vaku se dá vycucnout do naprostého prázdna - zbývá akorát voda v hadičce.
3. Osobně plním na každou cestu min 1 litr - 1 kg navíc snesu a přeci jenom .. žízeň je žízeň..a když příjde, neptá se..

nevýhody:
1. mám to v bundě RST adventure a tahat na hrbu 2 kila navíc může být pro někoho nevýhoda.
2. Jsem lajdák na čištění, tak vycucám komplet vodu a při zmáčknutí ústní trubičky se dá vylít voda i z hadičky. Po opětovném naplnění na začátku je cítit trochu plastová chuť, ale po pár deci to přejde.
Zaznamenáno
StaZ
Nováček
*

DÍK 0

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Standa Zelenka

« Odpověď #6 kdy: 17-07-2015, 15:27:07 »

čau
předminulý víkend jsem byl poprvé na feratech a kluci mluvili o dostatku vody,  tak jsem si pořídil "Hydrapak" 3 litrový za 799,- s tím, že ho budu využívat i na motorce.
Měl jsem ho při lezení v batohu a otvorem pro sluchátka šla hadička. Upevnění nebylo ideální, ale asi by šlo vymyslet i líp (měl jsem ho za vnější horní ouško batohu a vak vevnitř) nicméně služba byla nedocenitelná. Souhlasím s teplejší vodou v hadičce (okolo 3000mnm pak naopak chladnější) a lehkou plastovou příchutí.
Na Yaně Yamaze počítám při delších jízdách buď s batůžkem nebo s vakem na nádrži...
St.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML