TDM FORUM TDM FORUM
23-11-2024, 18:54:31 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Přeskakuje otáčkoměr  (Přečteno 1515 krát)
Flatron
Znalec
**

DÍK 2

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Martin Lechner

« kdy: 26-06-2015, 19:26:49 »

Zdar.
Než sem se odhodlal položit otázku tak sem prohledal forum i google ale nenašel sem nic co by mě pomohlo a tak vás prosím o radu.
Když zapnu klíček do ON tak ručička se přehupne na 3tis. a po 2s zas 0 tis tu setrva 4s a zas na 3tis. a tak to jde do nekonečna. Nastartuju tedy a ručka přehupuje 3 tis, 1,2tis a 0 a zase znova. Vše je pravidelný a přesný skoro jako švajcarské hodinky.Když se rozjedu tak mě ručka začne ukazovat normálně otáčky.
Zmíním že mě před pár týdny odešel tachometr a přestal ukazovat rychlost ale kilometry ukazuje.
Jde mě o to jestli i otáčkoměr odchází a nebo to značí nějakou závadu.Servisní i uživatelský manual jsem přešel ale nic o tomhle nenašel.Jen něco  o TPS čidlu ale to bych na něj musel hrabat jenže takhle daleko jsem ještě TDM neměl rozebranou.

Ještě malá drobná otázka hned pod páčkou spojky mám dva konektory nepřipojené a od svazku s el. světel,klaksónu,blinkrů mě jdou dva dráty do přípojky která není připojená ale na konektory nepasuje protože jsou moc velké(cca1.5mm širší packy.)

Dík za rady a čas.

Jen doplním...Otáčkoměr přeskakuje teda i za jízdy. Něco sem vyšťoural že takhle by měl ukazovat závadu ale jakou to jsem nenašel.
Zaznamenáno
Mickey
Znalec
**

DÍK 3

Motorka: TDM 850 3VD
Jméno: Míla Krejčík

« Odpověď #1 kdy: 28-06-2015, 06:21:47 »

No s otackomerem ti neporadim ale ty dva konektory by mohli byt čidlo spojky. Zkrátka kdybys to zapojil tak nastartuje jen se zmáčklou spojkovou páčkou
Zaznamenáno

Ne že nejde, ale asi se nechce.
Flatron
Znalec
**

DÍK 2

« Odpověď #2 kdy: 28-06-2015, 08:22:32 »

No s otackomerem ti neporadim ale ty dva konektory by mohli byt čidlo spojky. Zkrátka kdybys to zapojil tak nastartuje jen se zmáčklou spojkovou páčkou

Heh sem neměl ponětí že něco takového na motorkách existuje :-)  Ale na Fichtlách bylo taky něco podobného.Tedy taky bez spojky si ho neroztlacil :-) dík
Zaznamenáno
Pekelný dědek
Kořen
Děd vševěd

DÍK 15

Motorka: BMW
Jméno: René Havlík
SPONZOR:

« Odpověď #3 kdy: 28-06-2015, 10:45:18 »

Na Fichtlách bylo taky něco podobného.
To si děláš srandu,že.

Předpokládám že máš ročník 1999 a výš s elektronickým tachometrem.
Při otočení klíčku (u mojí) motorky začne stoupat ručička palivoměru (a to jen v závislosti na stavu financí  hehe),jinak je vše na nule,ne jak je to u novějších modelů motorek i jiných značek.
Takže pokud ti dělá přístrojovka to co popisuješ,tak bych viděl problém v ní.
Mimochodem čidlo rychloměru máš v pořádku?

A pod spojkovou páčkou nejsou dva konektory nýbrž jen jeden ve kterém jsou dva piny,na který je připojený spínač spojky.Ten by měl být zapojen do vazby s bočním stojanem,aby jsi se nerozjel se stojanem dole.Bohužel teď nemám po ruce schéma zapojení takže to ber s rezervou,ale rozhodně to nemá žádnou spojitost s otáčkoměrem potažmo rychloměrem.
Zaznamenáno
Flatron
Znalec
**

DÍK 2

« Odpověď #4 kdy: 28-06-2015, 12:29:19 »

Doplním že mám ročník 98.Budíky ještě plně analog. a s teplotou vody. Teď střelím od boku ale když mám rychloměr přes bovden tak čidlo tak nějak odpadá ne?
Včera jsem na netu našel,že u některých Yamah takhle jak jsem popsal otáčkoměr ukazuje závadu na TPS. Podíval jsem se dnes na něj a pro jistotu prostřikal kontakty sprejem.Všechno zase složil ale stále ručička přeskakuje z nuly na 3 tis. Pokud nic tak jsem si aspoň udělal malou exkurzy do TDM:-)
Když na přístrojovce odešel tachometr tak že by se otáčkoměr přidal? Možné to je a mašina hlavně jede normálně,olej vpořádku,starty super.

S Fichtlem to byl samozřejmě žert.Dal jsem za tu větu smajlíka  Smiley
Zaznamenáno
Pekelný dědek
Kořen
Děd vševěd

DÍK 15

Motorka: BMW
Jméno: René Havlík
SPONZOR:

« Odpověď #5 kdy: 28-06-2015, 13:23:56 »

Smajlík vidět nebyl.
Rychloměr na bovden samozřejmě čidlo nemá.
Tak jsem nepochopil proč jsi psal,že ti přestal ukazovat rychloměr,když to s poruchou nesouvisí.
Tak jak jsi to popsal usoudil jsem že máš elektronický.
S tím otáčkoměrem to vypadá na nějaký studený spoj v přístrojovce.
Zaznamenáno
Flatron
Znalec
**

DÍK 2

« Odpověď #6 kdy: 28-06-2015, 16:34:45 »

No jo já se rozebrání přední masky nevyhnu a ani to neodložím na božskou Yindy jak tak sleduji ojee
Děkuji za pomoc Pekelný dědku a Mickey.
Zaznamenáno
Mickey
Znalec
**

DÍK 3

Motorka: TDM 850 3VD
Jméno: Míla Krejčík

« Odpověď #7 kdy: 29-06-2015, 06:01:02 »

Je tu téma "trhanie od 2000 do 4000ot" a tam je popsáno v předposledním příspěvku cosi co by tě o problému s otackomerem mohlo zajímat. Aspoň myslím.
Zaznamenáno

Ne že nejde, ale asi se nechce.
Flatron
Znalec
**

DÍK 2

« Odpověď #8 kdy: 29-06-2015, 15:10:40 »

Je tu téma "trhanie od 2000 do 4000ot" a tam je popsáno v předposledním příspěvku cosi co by tě o problému s otackomerem mohlo zajímat. Aspoň myslím.

Jo tak podle tohoto co popsal Gapa ,,Ukazuje li:1) 0 ot.-3 sec. 2)3000ot-2,5 sec. 3) present engine revolutions-3seconds jak jsem se na to minule ptal, je TPS porouchané."  Což mě přesně dělá otáčkoměr.Ale třeba to přestane když sem pročistil kontakty:-)
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML