TDM FORUM TDM FORUM
23-11-2024, 16:04:01 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Cukání (nelze jet stálou rychlostí)  (Přečteno 5125 krát)
RAMMAR
Nováček
*

DÍK 0

Motorka: TDM 900
Jméno: David

« kdy: 08-10-2014, 18:52:13 »

Prosím o radu,
     když chci jet stálou danou rychlost tak motorka začne cukat, není to závislé na otáčkách ani na rychlosti, musím bud přidávat a nebo ubírat plyn.
Neví te někdo v čem by to mohlo být.
Zaznamenáno
Pečajs
Kořen
Děd vševěd

DÍK 8

Motorka: TDM900
Jméno: Petr Pečínka

« Odpověď #1 kdy: 08-10-2014, 18:56:49 »

Než se zeptáš tak zkus prohledat forum  naugh Nejdřív obětuj hodinu svýho času a když sem pak napíšeš, že jsi nic nenašel tak ti poradím  smile_
Zaznamenáno

Lepší je být první v pekle, než-li druhej v cíli.
Pečajs
Kořen
Děd vševěd

DÍK 8

« Odpověď #2 kdy: 08-10-2014, 19:02:40 »

Nechce se mi čekat... ODKAZ pročti si odpojení klapky a vyměň originál přední 16zub za 15zub...Já mám originál a nějak mě to nechává klidným, prostě mám pořád trochu přidaný a je to.
Zaznamenáno

KámaTDM
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: Batůžek
SPONZOR:

« Odpověď #3 kdy: 08-10-2014, 21:27:28 »

Nechce se mi čekat... ODKAZ pročti si odpojení klapky a vyměň originál přední 16zub za 15zub...Já mám originál a nějak mě to nechává klidným, prostě mám pořád trochu přidaný a je to.

Dobrá rada je tu opravdu nad zlato. Klapku odpojenou nemám a řetězové kolečko mám ještě z prvovýroby. Jet stálou rychlostí mi nedělá žádné potíže. Mohu jet konstantně na 3ku stovkou, nebo 6tku 55km/h, jen na zrychlení je třeba podřadit. Jestli on spíš nebude problém v TPS senzoru na který byla svolávací akce. Záleží na ročníku.
Zaznamenáno
Pečajs
Kořen
Děd vševěd

DÍK 8

« Odpověď #4 kdy: 08-10-2014, 21:39:49 »

Kámo!!! Když já mu napsal, že já mám taky všechno originál a že to neřeším. Promiň, že se mi zde nechtějí psát slohovky jako píšeš ty. Když si pročteš to vlákno o odpojení klapky tak se tam každej zmiňuje o tom, že se mu motorka uklidnila. A dá se jet bez cukání...Rozhodně je lepší zkusit to vyřešit tímto způsobem než se hned vrtat v nějakým špatným TPS senzoru. Já jsem na své taky nikdy nepociťoval, že by škubala. Až letos jsem si toho všimnul v Alpách při sjížděni serpentin kdy jsem měl zařazenou dvojku trojku a velice málo plynu, a otáčky kolem 2500.
Zaznamenáno

Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

Pohlaví: Mužské
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:

« Odpověď #5 kdy: 09-10-2014, 06:57:11 »

Pečajs že to tobě neblbne neznamená že to nebude blbnou nikomu. Ta svolávačka na TPS nebyla pronic zanic.
Mimojiné tím výrobce přiznává chybu - a věř že tohle přiznání si musel dvakrát sakra rozmyslet.
Zaznamenáno

jedině vodka + redbull  mrk  Galerie
Pečajs
Kořen
Děd vševěd

DÍK 8

« Odpověď #6 kdy: 09-10-2014, 10:33:00 »

Jsem jedinej, kdo ve vláknu o odpojení klapky čte, že to klukům pomohlo od cukání. Ale to je jedno, vlastně je mi to u řiti.
PS: Ukaž mi kde jsem doslovně napsal, že mi motorka necuká když mám konstantní plyn (v nízkých rychlostech)?
Zaznamenáno

KámaTDM
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: Batůžek
SPONZOR:

« Odpověď #7 kdy: 10-10-2014, 21:52:28 »

Kámo!!! Když já mu napsal, že já mám taky všechno originál a že to neřeším. Promiň, že se mi zde nechtějí psát slohovky jako píšeš ty. Když si pročteš to vlákno o odpojení klapky tak se tam každej zmiňuje o tom, že se mu motorka uklidnila. A dá se jet bez cukání...Rozhodně je lepší zkusit to vyřešit tímto způsobem než se hned vrtat v nějakým špatným TPS senzoru. Já jsem na své taky nikdy nepociťoval, že by škubala. Až letos jsem si toho všimnul v Alpách při sjížděni serpentin kdy jsem měl zařazenou dvojku trojku a velice málo plynu, a otáčky kolem 2500.

V TPS senzoru se vrtat nemusíš. Pokud jsi cílová skupina = Yamaha se vynasnaží sama. To je princip svolávačky. A proč se hned vrtat v nejakým odpojování klapky a změnou sekundárního převodu, když je tu i bezpracná a bezúplatná možnost. Přinejhorším zjistíš, že se to Tvé motorky netýká a to je taky dobrý info. A už musím končit, aby to psaní nebylo delší, než máš Ty.
Zaznamenáno
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« Odpověď #8 kdy: 11-10-2014, 06:52:53 »

Prosím o radu,
     když chci jet stálou danou rychlost tak motorka začne cukat, není to závislé na otáčkách ani na rychlosti, musím bud přidávat a nebo ubírat plyn.
Neví te někdo v čem by to mohlo být.

Motorka mi dělala to samé, chyba byla v TPS senzoru.
Projdi si toto vlákno
Zaznamenáno
Vasil
Větší znalec

DÍK 0

Jméno: Vašek Heřman

« Odpověď #9 kdy: 11-10-2014, 18:59:43 »

Jo to bylo sraní  Grin ale v mém případě jsem měnil TPS sensor (ale byl ok), nakonec jsem musel sehnat celou jednotku. Jinak Mařka mě cukala při konstantní rychlosti taky a zaboha jsem nemohl přijít čím to, (vše již bylo v pohodě) letos po dovolený směr Alboška jsem se sadou pneu vyměnil komplet řetězovku, origo počet zubů jak rozeta tak malý kolečko, klapku mám odpojenou a přidal jsem vyhřejvaný hefty a světe div se byla to řetězovka, ale rozhodně bych nekuchal TPSko to je zbytečná práce. Wink
Zaznamenáno
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« Odpověď #10 kdy: 11-10-2014, 19:30:45 »

jj, řetězovka je prevít.
Mě to blblo jen v jednom místě, když jsem jel na minimum plynu.
Zaznamenáno
Kolombová
Děd vševěd

DÍK 4

Motorka: ...asi trakař

« Odpověď #11 kdy: 13-10-2014, 19:30:54 »

Taky mě to cuká a je to fakt protivný v zatáčkách držet plyn aby to nepřidalo a neubralo. minulej majitel říkal že to začalo dělat od té doby co snížil jehly v karburátorech takže je zkusím vrátit  grr Co říkáte? Je to možný?
Zaznamenáno
Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Motorka: Jiná
SPONZOR:

« Odpověď #12 kdy: 13-10-2014, 20:56:42 »

Taky mě to cuká a je to fakt protivný v zatáčkách držet plyn aby to nepřidalo a neubralo. minulej majitel říkal že to začalo dělat od té doby co snížil jehly v karburátorech takže je zkusím vrátit  grr Co říkáte? Je to možný?
Je to možný,měl jsem to samý na XTZ....
Zaznamenáno
ja
Host
« Odpověď #13 kdy: 14-10-2014, 07:57:26 »

Včera jsem vezl mladýmu Varana 125 do servisu do Hondy na seřízení a při 90-100km mu to taky občas škubne,jak kdybych ubral a přidal.Servisák mně taky tvrdil,že to může dělat řetězovka. Huh?
Zaznamenáno
RAMMAR
Nováček
*

DÍK 0

Jméno: David

« Odpověď #14 kdy: 14-10-2014, 18:20:24 »

Mám objednanou novou řetězovku, stejně to chce novou. Po té uvidím jak se to hodně změnilo a pak odpojím tu klapku. Aspoň uvidím změny.  Smiley Děkuji za reakce
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML