TDM FORUM TDM FORUM
25-11-2024, 09:05:41 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Laďák  (Přečteno 4900 krát)
TheFronius
Nováček
*

DÍK 0

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Jaromir Chynoradsky

« kdy: 06-01-2014, 12:35:55 »

Prosím o pár informací.

Bohužel jsem zjistil že na mém bubáku je laďák který má nádherný zvuk a moc se mi ta líbý ale bohužel až po kupi a následném hlubší ohledání jsem zjistil že není momologovaný na silnici.

Když tam nahodím homologovaný výfuk z jiné motorky bude se muset nejak štelavat motor a tak dále ? Samozřejmě je mi jasné že ho tam budu muset napasovat.

* IMG_1951.jpg (668.79 KB, 1600x1200 - prohlédnuto 186 krát.)
Zaznamenáno
Pečajs
Kořen
Děd vševěd

DÍK 8

Motorka: TDM900
Jméno: Petr Pečínka

« Odpověď #1 kdy: 06-01-2014, 13:21:14 »

Pokud jezdíš u nás tak homologaci budou řešit jen na technické. Když dáš jinej výfuk tak bude stačit poladit směs, a to ať výfuk pro TDM nebo pro jinou motorku, je to jedno.
Zaznamenáno

Lepší je být první v pekle, než-li druhej v cíli.
TheFronius
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #2 kdy: 06-01-2014, 13:26:25 »

Na technické to prošlo úplně v klidu a to ma vyryto na lamele tevnitř "NOT USE FOR ROAD"  Grin jde oto že chci ro Rakouska a zatodle by mě povesily......
Zaznamenáno
Pečajs
Kořen
Děd vševěd

DÍK 8

« Odpověď #3 kdy: 06-01-2014, 13:33:13 »

Tak asi není technická jako technická, u nás na to brblou  blll
Zaznamenáno

zerzy
Kořen
Děd vševěd

DÍK 8

Motorka: Ducati
Jméno: Petr Zerzánek
SPONZOR:

Ducati Multistrada 950

« Odpověď #4 kdy: 06-01-2014, 13:51:46 »

Na technické to prošlo úplně v klidu a to ma vyryto na lamele tevnitř "NOT USE FOR ROAD"  Grin jde oto že chci ro Rakouska a zatodle by mě povesily......

Do Rakouska bych to neriskoval Smiley , snáž seženeš originální výfuky než laďený s homologací za slušný peníze.
Mě se to díky Pečajs Smiley  pošťastnilo, ale je to dost o náhodě.
Zaznamenáno
TheFronius
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #5 kdy: 06-01-2014, 14:13:36 »

A nemáte někdo nejaký slušný laďák s homologací v merku ??
Zaznamenáno
TheFronius
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #6 kdy: 06-01-2014, 14:15:32 »

Na netu jsem sehnal celkem pškný s homologací od IXIL za 6 talířů ale to se mi moc nechce. Většina úspor padla na maši a musim teď trošku peněz nalejt do bytu nebo mě mladá sežere i s botama  ojee
Zaznamenáno
Pečajs
Kořen
Děd vševěd

DÍK 8

« Odpověď #7 kdy: 06-01-2014, 15:08:29 »

Laděnejch výfuků s homologací je plnej net. Jde o to jestli to chceš přímo na TDM nebo seš schopnej si to nějak upravit. Třeba  tento na sobě má vyražený éčko tak by homologaci měl mít. Ale co tak pročítám tak pokud nemáš kartičku od homogolace tak v Rakousku stejně nemusíš pochodit.
Zaznamenáno

Alan
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: TDM850 3VD
Jméno: Alan

« Odpověď #8 kdy: 06-01-2014, 21:34:54 »

zkoušel někdo tu kartičku získat zpětně od dovozce či výrobce??
Zaznamenáno
Mirek
Znalec
**

DÍK 0

« Odpověď #9 kdy: 06-01-2014, 22:02:44 »

Měl bys mít laďák homologovanej,pokuď možno s kartičkou,nebo alespoň danej na ten tip motorky co máš
Zaznamenáno
TheFronius
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #10 kdy: 07-01-2014, 08:11:28 »

zkoušel někdo tu kartičku získat zpětně od dovozce či výrobce??

Při mé lehké drzosti jsem již v prosinci psal email přímo na Arrow výrobce (EN).

Volně v překladu mi odpověděly že bohužel není možno na tento tip výfuku dodatečně umístit homologaci.

Ještě mi přislíbily že mi po novém roce pošlou jejich nový katalog s akčními ceny, tak jsem zvědavý   Cool

Pokud - li to bude nějak zajímavé tak ho tu hodím do placu.
Zaznamenáno
Jirka
Kořen
Děd vševěd

DÍK 26

Motorka: Ducati
Jméno: Jiří Svoboda
SPONZOR:

« Odpověď #11 kdy: 07-01-2014, 18:16:42 »

Myslím, že zbytečně děláš z rakouských policajtů lovecké chrty lovící motorky bez výfuku s rodokmenem. Projel jsem Rakousko a Itálii několikrát a nastalo se mi, že by mě někde zastavili jen tak z dlouhé chvíle, jako se to děje u nás. Jednou mi na výjezdu z dálnice kontrolovali známku a dvakrát mě otočili kvůli neprůjezdné silnici, kde mi dokonce poradili zkratku, na kterou auta neposílali. Opravdu si nedokáži představit tamějšího policistu skrytě číhajícího za plotem s hlukoměrem a se zápisníčkem s poznámkami, jak rozeznat homologovaný výfuk s kartičkou a bez kartičky. O výfuku vyrobeném z plechovky od znojemských okurek samozřejmě nemluvím.
Z čehož plyne:
1. Výfuk bez homologace si na cestování může pořídit jen blázen.
2. S homologovaným výfukem, ať už vydává řev jakýkoliv, se cesty do Rakouska není třeba bát.
Zaznamenáno

I kdyby si svini vsadil zlaté zuby, stejně bude smrdět hnojem !
Pečajs
Kořen
Děd vševěd

DÍK 8

« Odpověď #12 kdy: 07-01-2014, 18:49:15 »

Myslím, že zbytečně děláš z rakouských policajtů lovecké chrty lovící motorky bez výfuku s rodokmenem. Projel jsem Rakousko a Itálii několikrát a nastalo se mi, že by mě někde zastavili jen tak z dlouhé chvíle, jako se to děje u nás. Jednou mi na výjezdu z dálnice kontrolovali známku a dvakrát mě otočili kvůli neprůjezdné silnici, kde mi dokonce poradili zkratku, na kterou auta neposílali. Opravdu si nedokáži představit tamějšího policistu skrytě číhajícího za plotem s hlukoměrem a se zápisníčkem s poznámkami, jak rozeznat homologovaný výfuk s kartičkou a bez kartičky. O výfuku vyrobeném z plechovky od znojemských okurek samozřejmě nemluvím.
Z čehož plyne:
1. Výfuk bez homologace si na cestování může pořídit jen blázen.
2. S homologovaným výfukem, ať už vydává řev jakýkoliv, se cesty do Rakouska není třeba bát.
Míra TDM by o Rakouským čertovi mohl vyprávět, pokud si to dobře pamatuju (už jsem měl nějakej ten rum když to kluci říkali), tak mu chtěli dát velkýho flastra za to že neměl tlumítka. Ty vytáhl z kufru, namontoval a byl klid  laugh
Zaznamenáno

Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Motorka: TDM 900
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #13 kdy: 07-01-2014, 19:22:53 »

Míra TDM by o Rakouským čertovi mohl vyprávět, pokud si to dobře pamatuju (už jsem měl nějakej ten rum když to kluci říkali), tak mu chtěli dát velkýho flastra za to že neměl tlumítka. Ty vytáhl z kufru, namontoval a byl klid  laugh

Byli celkem v pohodě něco jako TYTYTY proběhlo. Prošli nám motky Míra namontoval tlumítka jeli jsme dál. Je fakt že je dráždil zbytečně. Co si pamatuji bylo zrovna 42 °C a čekali dokud to nenamontoval. Ladáky žhavý a Mirek taky  LOL Tak po týdnu dovolené cestou domů je musel vyndat z kufru  hehe  Tongue
Zaznamenáno

Alan
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: TDM850 3VD
Jméno: Alan

« Odpověď #14 kdy: 08-01-2014, 01:02:37 »

Při mé lehké drzosti jsem již v prosinci psal email přímo na Arrow výrobce (EN).

Volně v překladu mi odpověděly že bohužel není možno na tento tip výfuku dodatečně umístit homologaci.

Ještě mi přislíbily že mi po novém roce pošlou jejich nový katalog s akčními ceny, tak jsem zvědavý   Cool

Pokud - li to bude nějak zajímavé tak ho tu hodím do placu.

nene. mluvím pouze o té papírové kartičce.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML