25-11-2024, 16:27:35
Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky
:
Pravidla etiky na Fóru
Domů
FORUM
CHAT
Mapa
Vyhledávání
Kalendář
Uživatelé
Přihlásit
Registrovat
Odkazy
Download
GALERIE
TDM FORUM
»
TECHNIKA (téma o TECHNICE - příspěvky mimo téma budou postupně mazány)
»
Motor
»
Trhanie od 2000 do 4000ot.
Stran: [
1
]
2
3
...
5
Dolů
Tisk
Autor
Téma: Trhanie od 2000 do 4000ot. (Přečteno 14376 krát)
faxo
Znalec
DÍK 1
Motorka: TDM850 4TX
Trhanie od 2000 do 4000ot.
«
kdy:
24-06-2013, 16:55:52 »
Zdravim vsetkych. Tak, sledujem to tu dlhsie, zatial som ale nemal problem, no teraz to prislo
Mam 4TX rocnik 96 cca 60tis. Minuly rok pred zimou sa mi to stalo prvy krat, ked som prisiel na pumpu shell na zaciatku ziliny so skoro prazdnou nadrzou a fukol tam plnu shell fuel save ci ako sa to vola. Motorka mi pri kludnej jazde pri stalej rychlosti zacala trhat, ako keby nemala benzin. ale len v otackach cca 2000 do 4000. Ked som dosiel na miesto urcenia, moto vypol. Na druhy den mi to po zohriati robilo tiez, ale menej. A od vtedy som si zacal tento problem vsimat, a bolo jedno co som natankoval. tento rok to robi opat, ale ked motorke nalozim, este si raz-dva krat trhne a vystreli akoby nic. Odpozoroval som, ze toto trhanie zacina az po zohriati a LEN pri ustalenej kludnej jazde do 4tis otackach. nad tieto otacky trhanie ustava. a je jedno aky kvalt tam je. tusim okrem 1, tam si to moc nevsimol. Ked motorku trochu ponahanam, a vratim sa spat ku kludnej jazde, motorka ide chvilku aj v tychto otackach(pod 4000) normalne, ale po par minutach zacne pomaly jemne trhat a trhanie narasta az mam pocit ze nemam benzin. Riesenie spociva v tom, ze jej trochu nalozim a ona sa opat sprava normal, ale len na chvilku.(do vyfukov nestriela ani nevydava ziadne ine zvuky). Sviecky sa menili cez zimu. Stalo sa nieco podobne niekomu z vas?
Dakujem
Robo
Zaznamenáno
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd
DÍK 30
Pohlaví:
Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:
Re: Trhanie od 2000 do 4000ot.
«
Odpověď #1 kdy:
24-06-2013, 17:47:43 »
Mě to přijde jako problém v karburátorech, zkusil bych je rozebrat, vyčistit a hlavně podívat na membrány.
Zaznamenáno
Aca
Kořen
Děd vševěd
DÍK 14
Pohlaví:
Motorka: Jiná
SPONZOR:
«
Odpověď #2 kdy:
24-06-2013, 22:38:54 »
Membrany. yamaha i se soupatkama cca: 2500kc (100€) jedna anebo,suzuki DR650 bez soupatek cca 750kc (30€)
Zaznamenáno
faxo
Znalec
DÍK 1
«
Odpověď #3 kdy:
25-06-2013, 15:53:17 »
Tymi membranami si si isty, alebo to je to tip? ;-) Na membrany som myslel, ale dufal som ze to tym nebude, lebo su to palky. A z DR650 su rovnake? preco taky velky cenovy rozdiel?
Zaznamenáno
Aca
Kořen
Děd vševěd
DÍK 14
Pohlaví:
SPONZOR:
«
Odpověď #4 kdy:
25-06-2013, 16:08:59 »
Existuje mnoho jinych zavad ktery se tahle muzou projevovat. Muze byt pricpany karburator,cerpadlo. Kazdopadne jsou min pravdepodobny,vzhledem ke stari tipuju na membrany na 70% Kazdopadne to chce vycistit palivovou soustavu a pri te prilezitosti zkontrolovat membrany. Membrany z DR jsou uplne schodne.
Rozdil v cenach je v tom,ze a) prodavaji se u Yamahy pouze se soupatkama
b) cenova politika je trochu jina nez u Suzuki
Pak je jeste varianta opravy membran.Je to takova nouzovka,ale sezona se s tim da odjezdit. Chirurgicka rukavice a chemopren.Nasadis si rukavici,najdes diru,pomazes si ukazovak a palec chemoprenem,a diru vezmes mezi.Po zaschnuti ostrihas otrepy.Vecer udelas a rano muzes jezdit bez cukani.
Zaznamenáno
faxo
Znalec
DÍK 1
«
Odpověď #5 kdy:
25-06-2013, 16:20:57 »
Dobre, dakujem, nieco taketo som potreboval pocut, aspon viem do coho sa pustit. Lepit to urcite nebudem. Aj tak je teraz zase nahovno pocasie, takze chvilu si nepojazdim
Zaznamenáno
minko1
Jazdim pre potesenie
Znalec
DÍK 0
Pohlaví:
Motorka: TDM850 3VD
Jméno: Milan Kluciarik
«
Odpověď #6 kdy:
26-06-2013, 13:13:39 »
tiež ma to čaká. Mne to začalo robiť cca 50-100 km potom čo som poskladal motor. Takto sa nedá jazdiť, furt to trhá akonáhle prestanem pridávať plyn. Dúfam že to bude len spina v karburátore lebo nádrž bola dva mesiace prázdna a keď som ju dával späť všimol som si vnútri už miernu hrdzu. A filter na palivo tam mam ale už ma dva roky (bol som lenivý dať nový)
Zaznamenáno
minko1
Jazdim pre potesenie
Znalec
DÍK 0
Pohlaví:
«
Odpověď #7 kdy:
26-06-2013, 17:46:40 »
takže všetko vyčistené, filter nový membrany su ok a robí to stále. Zajtra skúsim dať nové sviečky tie som neskusal meniť. Keď som ich kontroloval pred pár dňami tak mali krásnu tehlovu farbu.
Zaznamenáno
minko1
Jazdim pre potesenie
Znalec
DÍK 0
Pohlaví:
«
Odpověď #8 kdy:
27-06-2013, 18:23:15 »
Tak sviecky su nove, po skusobnej jazde mam pocit ze to trhanie motora zlepsilo o 90%. Po rovinke to slo super az do otaciek okolo 7000 a ziadne citelne trhanie ..... ale pri klesani z kopca ked som mal len tak pol plynu som citel trhanie v otackach okolo 4000ot . Tie stare sviecky maju najazdene cca 6000 km. Tak teraz ma nenapada uz nic kde hladat chybu, FAXO ak si dajako postupel tak porad
Zaznamenáno
faxo
Znalec
DÍK 1
«
Odpověď #9 kdy:
27-06-2013, 19:33:13 »
Zatial ziadny pokrok, vela prace, malo casu. Na druhy tyzden budem mudrejsi. urcite sem napisem ked budem nieco vediet.
Zaznamenáno
faxo
Znalec
DÍK 1
«
Odpověď #10 kdy:
04-07-2013, 08:28:29 »
Tak vyvoj je takyto. Rozhodol som sa to dat jednemu chlapikovi do servisu lebo fakt nemam cas sa stym hrat. Dohodol som sa vcera, ze to tam zaveziem. vcera rano startujem, a startujem....az je baterka v pi.i. dam na nabijacku, idem do prace. po praci startujem a startujem. NIC. Vyberiem nadrz, dam prec airbox, vsade citit benzin, hovorim si, prechlastane. Necham to cez noc otvorene, rano prichadzam, pustim benzin, radsej nedavam sitic, a startujem, a startujem...nic. ani tuk. skusam sitic,rezervu, modlim sa, nadavam, rozmyslam do ktoreho pola to odvleciem a podpalim....idem zhanat vozik, rozmyslam ze to hodim do kovosrotu...
Ked som sa hlbsie zamyslel nad poslednymi startami, napadlo ma jedna zaujimava vec. asi pred dvoma tyzdnami som isiel na vylet, a vtedy to startovali akosi dlhsie ako zvycajne. neprikladal som tomu vyznam. na vylete som startoval v pohode, motorka totiz nebola vypnuta viac ako jednu noc...po prichode motorka isla do garaze. o 4 dni na to som isiel s kamosom na dalsi vyjazd, motorka nechcela nastartovat, uz som myslel ze nikam nepojdem, baterka uz na pokraji smrti, ale nakkoniec to chytilo a islo sa. a posledny pokus o nastartovanie bol vcera. a to uz neslo vobec, dnes detto. Neviem co s tym..
Zaznamenáno
Aca
Kořen
Děd vševěd
DÍK 14
Pohlaví:
SPONZOR:
«
Odpověď #11 kdy:
04-07-2013, 08:40:02 »
Vymen svicky. NGK tohle delaj,jak je ulejes tak nenastartujes. Dej tam klidne starsi,ale suchy.
Zaznamenáno
faxo
Znalec
DÍK 1
«
Odpověď #12 kdy:
07-07-2013, 16:23:36 »
Sviecky som dal von, na pohlad im nic nebolo, neboli mokre ale aj tak nehadzali iskru. tak som ich poutieral, lebo boli jemne zacmudene, supol ich naspat, a motorka naskocila. takze zajtra idem do servisu po vlasnych...
Zaznamenáno
hugo
Nováček
DÍK 0
Pohlaví:
Jméno: rudo smolka
«
Odpověď #13 kdy:
17-07-2013, 18:08:29 »
skús podať ihlu o zarez vyššie ale ja som mal sviečky začmudene bohatou zmesou vynechaval my jeden valec ale začalo to najskor škubanim v nizkych otačkach ta 2000 až 4000
Zaznamenáno
faxo
Znalec
DÍK 1
«
Odpověď #14 kdy:
22-03-2014, 20:45:06 »
Zase by som otvoril tuto temu
. Po vsetkych tych veciach co sa mojej motorke prihodili som myslel ze aj problem s trhanim je vyrieseny, ale nie je, trhanie tu mame stale. Dnes vylet do Madarska vo dvoch, po 20km ustalena rychlost a stare zname trhanie. Na motorke bolo robene uz snad vsetko, tiez komplet rozobrany, precisteny a skontrolovany karbec, membrany, sviecky a skratka vsetko. No a ked som jej poriadne pridal, zakaslala, nadychla sa a vystartovala a na 3 minuty isla bez trhania krasne, potom zase zacinala postupne, pomaly trhat a zdochynat a zhorsovalo sa to. Uplne, akokeby jej dochadzal benzin v karburatore a po vytoceni pod plnym plynom sa komory opat napustili benzinom.a tak dookola. mne raz davno dosiel benzin za jazdy, a kym som prepol na rezervu, tak to samozrejme slusne trhalo, a toto je pocitovo uplne to iste... a este jedna vec, ked motorku vypnem a necham stat dlhsie, po nastartovani ide uplne normalne, a po par km ustalenej jazdy zase trha.
Tym sa vas chcem spytat, ako je rieseny pritok benzinu? je mozne ze mi nedava cerpadlo dost benzinu pri teplom motore a kludnej ustalenej jazde? lebo toto sa deje fakt az ked je tepla, a po 10-15 km. pri jazde plyn/brzda po meste je vsetko ok. startuje na brnk, nestriela do vyfukov,nedymi, ja uz fakt neviem
Je tam nejaka podlakova hadicka, ktore sa o to stara a moze byt prasknuta? alebo co?
Pripadne co ovplyvnuje hladinu benzinu v komorach? Podla mnam, pes musi byt zakopany niekde tu.
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
2
3
...
5
Tisk
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
TECHNIKA (téma o TECHNICE - příspěvky mimo téma budou postupně mazány)
=> Motor
=> Elektrika
=> Podvozek
=> Gumy
=> Technické parametry, vlastnosti
=> Vzhled
AKCE
=> Videa z akcí
=> Cestopisy
=> Neklubové akce
=> Zajímavá místa
VÝBAVA
=> Oblečení
=> Chrániče
=> Kufry, nosiče, padáky
=> GPS - Interkom - Kamera
VŠEOBECNĚ
=> Administrativa, zákony, vyhlášky
=> Batůžci
=> Zajímavé odkazy
=> Videa
=> O čemkoli
=> Volná zábava
=> ADWENTŮŮŮŮRE
MANUÁLY - NÁVODY
=> Postupy na opravy, úpravy, seřízení atd...
=> Jak to funguje
=> Články, recenze
BAZAR
=> Koupím
=> Prodám
BLOG
=> Blogy členů