12-11-2024, 07:44:34
Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky
:
Sponzorský dar na chod stránek
Domů
FORUM
CHAT
Mapa
Vyhledávání
Kalendář
Uživatelé
Přihlásit
Registrovat
Odkazy
Download
GALERIE
TDM FORUM
»
VŠEOBECNĚ
»
Administrativa, zákony, vyhlášky
»
341/2002
Stran: [
1
]
2
3
Dolů
Tisk
Autor
Téma: 341/2002 (Přečteno 11731 krát)
KámaTDM
Děd vševěd
DÍK 1
Motorka: Batůžek
SPONZOR:
341/2002
«
kdy:
17-04-2013, 20:35:08 »
Vyhláška Ministerstva dopravy a spojů o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
341_2002_Sb_v20121001.pdf
(1591.93 KB - staženo 113 krát.)
Zaznamenáno
KámaTDM
Děd vševěd
DÍK 1
Motorka: Batůžek
SPONZOR:
Re: 341/2002
«
Odpověď #1 kdy:
17-04-2013, 20:44:08 »
Tu se řeší třeba osvětlení vozidel, tak můžete pohledat co je psáno o přídavným denním, mlhovkách a dálkových. Hodně se odkazuje na evropský předpis EHK48.
EHK_48.pdf
(464.27 KB - staženo 253 krát.)
Zaznamenáno
zdenál
Kořen
Děd vševěd
DÍK 12
Pohlaví:
Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Zdeněk Majer
SPONZOR:
«
Odpověď #2 kdy:
12-03-2016, 14:20:04 »
Oplachuji mrtvolu.
Zde je nový zákon
. Znovu opakuji. S našimi stroji, jak jsem měl možnost na posledním srazu( u MarkaV) vidět, tak neprojde nikdo. Maximálně to bude pár jedinců. Nevím co chtějí dokázat tím, že nedovolí přídavné LED brzdové světlo v kufru, přídavné světla, které zvyšují bezpečnost(viditelnost) samotného jezdce, padací rám, ať už originální, na kterém stejně není vyražena homologace (CE), nebo od RDMoto. Kdo z nás co mají laďák s vložkou(nebo bez) má homologační kartu nebo EU certifikát, nebo snad širší řidítka pro lepší ovladatelnost, zvýšení řidítek, závažíčka, nosiče kufrů..........atd, atd, atd.
Proboha koho tím ohrožuju, nebo omezuju? Nevím, jestli by naše slavná policie neměla raději potírat řidiče, kteří telefonují za jízdy, předjíždějí kde se nesmí, po obcích jezdí jak prasata tak rychle, že si nestačím kolikrát ani všimnout co to bylo za auto/motorku. Nebo si zakoupí " denní svícení " v nějakém hyper super márketu za pár korun a potom na to jezdí v dešti, sněžení, brzo ráno, pozdě večír....
Neříkám, že mám motorku v origo stavu, ale olej mě z ní neteče, svití, bliká, troubí a bláto z ní za jízdy neodpadává. Některá auta a motorky s "tuningem" jsou opravdu katastrofální a přesto už jsem viděl, že mají letošní STK. Jak to? Ptám se.....
To by pak znamenalo, že vše co teď prodejci prodávají na auta a motorky bez CE značky musí projít zkušebnou? Cena potom těchto výrobků stoupne několikanásobně a ať mě nikdo nevykládá, že již zmíněné denní svícení má u všech produktů CE. To že CE máte na průvodním návodu stejně policistu, nebo pracovníka STK nezajímá a pochybuji, že všechny tyto papíry ssebou vozíte. Apropo: co sluneční brejle koupené u nějakého pingponga s " UV " filtrem (
) Ty mají homologaci jak musí mít kouřové plexi na helmě?
Chápu, že jsem toho napsal až moc, ale doufám, že tu máme nějakého " inteligentního " orgána, který poté co si to přečte, by to mohl poslat do vyšších kruhů, aby se tím začal někdo konečně zabývat. Vždyť je to jen buzerace.
Zaznamenáno
Pekelný dědek
Kořen
Děd vševěd
DÍK 15
Pohlaví:
Motorka: BMW
Jméno: René Havlík
SPONZOR:
«
Odpověď #3 kdy:
12-03-2016, 21:48:27 »
Na motorce mám teď vše košér,jen nevím jak dlouho mi to vydrží.
Zaznamenáno
kus
Global Moderator
Děd vševěd
DÍK 25
Pohlaví:
Motorka: ...asi trakař
Jméno: Martin Suk
SPONZOR:
«
Odpověď #4 kdy:
13-03-2016, 09:32:55 »
No mě čeká nová technická tak budu asi celej víkend odmontovávát abych prošel.se asi posrali kokoti podělaný.
Zaznamenáno
zdenál
Kořen
Děd vševěd
DÍK 12
Pohlaví:
Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Zdeněk Majer
SPONZOR:
«
Odpověď #5 kdy:
13-03-2016, 11:16:08 »
Já to v říjnu risknu. Ono je to dlouhá doba od začátku roku. Nehledě na to, že když neprojdeš, tak máš na nápravu 30 dní.
Zaznamenáno
Koudy
Kořen
Velký znalec
DÍK 20
Pohlaví:
Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Jan Koudelka
«
Odpověď #6 kdy:
13-03-2016, 14:49:12 »
TK. jsem dělal před týdnem,rochnil se v tom jak bába v p... jen připomínky klasika, výfuky stačilo mu vyražený E papíry od nich nechtěl,stejně nemám
blinkry pašáci v číně serou automaticky s nějakejma číslama a to je uspokojilo,jinak ani moc neprudili,jen focení trvalo snad dvacet minut vinko se mu nepovedlo tak to do protokolu zapsal ručně,nechápu tyhle složitosti,jako např. když koupíš nějakej verk,tak evidenčku neudělaj na vozíku musí se to sundat a projet před kamerama. vždy to šlo ale od nového roku je změna k lepšímu.
A když se k tomu přidá rychlost a ochota osazenstva TK. jsem rád že sebou nenosím zbraň .
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd
DÍK 120
Pohlaví:
Motorka: TDM 900
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:
. Deus ex Machina ∞
«
Odpověď #7 kdy:
13-03-2016, 16:52:09 »
Mě to čeká v květnu před srazem. Pojedu tak jak to mám jen použiju vapku
a vypnu tajný vypínač na LEDky. Tak jsem to dělal vždy. Pak se uvidí jak a co budu muset případně odddělat nebo vyměnit za origo. Ale doufám, že tuto anabázi nebudu muset projít a projdu na poprvé bez problémů
Dám vědět jak to dopadlo mám to těsně před srazem tak je také možné, že to odjezdí Alča s Corsou
Zaznamenáno
http://www.brutalassault.cz
http://www.youtube.com/user/EPINERFINMP?feature=mhee
http://www.warforum.cz
http://www.war-forum.net
Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin...
Kalibor
Kořen
Děd vševěd
DÍK 9
Pohlaví:
Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Dalibor
SPONZOR:
«
Odpověď #8 kdy:
14-03-2016, 00:06:35 »
Já jdu na STK za měsíc a rozhodně nebudu oddělávat vůbec nic.
Tam kde chodím mě kontroluje rozumnej borec a motorkář.
Tak se snad domluvíme.
Zaznamenáno
Mít tak křídla, byla by dokonalá.
Ivan_TDM
Velký znalec
DÍK 1
Pohlaví:
Motorka: TDM900
Jméno: Ivan
SPONZOR:
«
Odpověď #9 kdy:
14-03-2016, 15:08:51 »
Také musím v dubnu na STK, snad to proběhne nějak rozumně
Jinak na
motorkari.cz
jsou o tomto problému celé zkazky...
Zaznamenáno
Kulik
Velký znalec
DÍK 1
Pohlaví:
Jméno: Jiří Kamenář
SPONZOR:
«
Odpověď #10 kdy:
15-03-2016, 08:29:59 »
Taky mě to čeká v květnu, a jak to tak sleduju asi lepší vyměnit laufy za origo a jinak nic neřešit... a pak děj se vůle boží - trefíš vola a neprojdeš...
Zaznamenáno
Kulik
Velký znalec
DÍK 1
Pohlaví:
SPONZOR:
«
Odpověď #11 kdy:
05-05-2016, 08:12:09 »
Tak mám čerstvě po STK a abych pravdu řekl, jsem lehce znechucen jak si na jednotlivých STK vykládají znění vyhlášky nebo zákona ( nebo co to vlastně za p.... nějaký debil vymyslel ). Na jednom STK nosiče kufrů a padáky dolů, blastry na řídítkách tak samo apod. Prostě buzerace. Nicméně na jiném STK vše bez problémů a technickou v pohodě projito. Samozřejmě jsem dal origo výfuky. Nedalo mi to a napsal jsem prodejci, zda je možné dodat od výrobce typový list k nosičům a poté je nechat zapsat do velkého TP. Odpověď, které se mi dostalo mě překvapila a bylo by dobré kdyby to někdo řekl těm ichtylům co na STK pracují... Zde citace z mailu
"Zde je naše stanovisko: Rádi bychom vás informovali, že veškeré příslušenství GIVI dodávané pro motocykly (nosiče, padací rámy, plexiskla, plechy pod motor, rozšíření stojánku) je vyráběno v souladu s parametry pasívní bezpečnosti (poloměry zaoblení atd.) a jelikož nemění parametry vozidla zapsané v TP (šířka, výška, délka), tak není nutno je zapisovat do technického průkazu a technik STK kontroly není oprávněn požadovat jejich odstranění z vozidla při přistavení motocyklu k provedení kontroly o technické způsobilosti vozidla. Toto příslušenství se neschvaluje a nepodléhá nutnosti homologace. Dle sdělení předsedy motocyklové sekce SDA vydá v průběhu jara 2016 Ministerstvo dopravy a spojů závazný pokyn pro STK, který tuto skutečnost jednoznačně popíše a vyloučí současné nejasnosti a problémy majitelů motocyklů na STK."
Zaznamenáno
Slavek-TDM
Děd vševěd
DÍK 19
Pohlaví:
Jméno: Slavek
«
Odpověď #12 kdy:
05-05-2016, 08:24:16 »
Kulik> pokud jsi neprosel kvuli nosicum a mas od toho protokol, tak ho okopiruj a posli na Dekru se stiznosti. Dokonce bych nebyl dalek toho vymahat po ty STK zpet penize za neopravnene obohaceni...
Jinak pro doplneni - pamatujte si u voleb, kterej zmrd toto zaridil - soudruh Tok za ANO. Takze ANO? NE!
Zaznamenáno
Kulik
Velký znalec
DÍK 1
Pohlaví:
SPONZOR:
«
Odpověď #13 kdy:
05-05-2016, 11:25:20 »
No naštěstí jsem na tu STK přijel a jak na mě spustil to dolu, to dolu atd. tak jsem se otočil a jel pryč, byl jsem tam spíše zjistit co a jak, abych předešel případným problémům, ale tak zjevně si tímto chlapci udělaj super reklamu a budou mít hodně klientů..
Zaznamenáno
Petr TDM
Nováček
DÍK 0
Pohlaví:
Motorka: TDM 900
Jméno: Petr Čabla
«
Odpověď #14 kdy:
16-05-2016, 16:24:24 »
Ahoj kluci, dneska projitá STK a vše bez problémů. Širší řídítka, chrániče páček, padací rámy, deflektor na plexi a dokonce ani laďáky ART jim nevadili, ani se pořádně nepodíval, jestli tam mám tlumivky. Prostě všechno, jak kdyby tam patřilo. Jen to focení, vše musí dokumentovat, taky na to ten technik nadával, že furt jen vymýšlejí PÍ......
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
2
3
Tisk
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
TECHNIKA (téma o TECHNICE - příspěvky mimo téma budou postupně mazány)
=> Motor
=> Elektrika
=> Podvozek
=> Gumy
=> Technické parametry, vlastnosti
=> Vzhled
AKCE
=> Videa z akcí
=> Cestopisy
=> Neklubové akce
=> Zajímavá místa
VÝBAVA
=> Oblečení
=> Chrániče
=> Kufry, nosiče, padáky
=> GPS - Interkom - Kamera
VŠEOBECNĚ
=> Administrativa, zákony, vyhlášky
=> Batůžci
=> Zajímavé odkazy
=> Videa
=> O čemkoli
=> Volná zábava
=> ADWENTŮŮŮŮRE
MANUÁLY - NÁVODY
=> Postupy na opravy, úpravy, seřízení atd...
=> Jak to funguje
=> Články, recenze
BAZAR
=> Koupím
=> Prodám
BLOG
=> Blogy členů