fefe07
Nováček
DÍK 0
Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Peter Kovalčík
|
|
« kdy: 21-03-2013, 17:55:08 » |
|
Motorku som kupil nedavno a riesim jej kilometre kvoli servisu. Je to TDM 850 r.v. 2000. Kedze tachometer bol nepouzitelny a musel som vymenit netusim kolko kilometrov mohla mat najazdenych. existuje nejaky spolahlivy aspekt opotrebenia podla coho by bolo mozne urcit priblizne kilometre? predpokladam ze predne kotuce su povodne a su suce na vymenu. vie niekto kolko vydrzia?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Tomáš
Děd vševěd
DÍK 3
Pohlaví:
Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Tomáš
|
|
« Odpověď #1 kdy: 21-03-2013, 17:58:06 » |
|
Osobně si myslim, že je jedno kolik to má najeto. Po koupi je nejlepší si udělat takovej ten základní servis-výměna náplní,seřízení ventilových vůlí, karbeců aby člověk věděl na čem je a měl tak nějak klid v duši .
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
fefe07
Nováček
DÍK 0
|
|
« Odpověď #2 kdy: 21-03-2013, 18:01:06 » |
|
toto vsetko som samozrejme absolvoval - vsetko je v ramci normy ( okrem karburatorov- do tych som sa nepustal kedze som neregistroval ziadnu chybu pri startovani a motor si pradie bez chyby ) zistil som prasknutu lamelu a divny zvuk pri rychlejsom pusteni spojky pri jednotke ale toto som uz pisal na forum a dufam ze som to vyriesil
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Tomáš
Děd vševěd
DÍK 3
Pohlaví:
Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Tomáš
|
|
« Odpověď #3 kdy: 21-03-2013, 18:04:13 » |
|
Prasklou lamelu pochopitelně vyměnit a ten zvuk se dá odstranit tušim namočením lamel do oleje.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd
DÍK 30
Pohlaví:
Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #4 kdy: 21-03-2013, 19:46:13 » |
|
Kolik TDM vydrží záleží jak se k tomu chováš, nebo choval min. majitel. Jsou tu TDMka, která mají najeto i víc jak 70tis.km a v pohodě dál jezdí.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jindra-tdm
Kořen
Děd vševěd
DÍK 15
Pohlaví:
Jméno: Jindřich Rambousek
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #5 kdy: 21-03-2013, 19:50:13 » |
|
Kolik TDM vydrží záleží jak se k tomu chováš, nebo choval min. majitel. Jsou tu TDMka, která mají najeto i víc jak 70tis.km a v pohodě dál jezdí.
To já jich znám několik, co mají víc než 100tis. km. a pořád jezdí. V 70tis. jsou těsně po záběhu
|
|
|
Zaznamenáno
|
Není důležitý dorazit včas, ale v pořádku!!!
|
|
|
fefe07
Nováček
DÍK 0
|
|
« Odpověď #6 kdy: 21-03-2013, 19:56:34 » |
|
Prasklou lamelu pochopitelně vyměnit a ten zvuk se dá odstranit tušim namočením lamel do oleje.
Lamela je samozrejme objednana nova ( sice uz dva tyzdne cakam a stale nic ) a zistil som aj oslabene pruziny na lamele tak som ich objednal tiez ) zvysne lamely som namocil do oleja pred dvoma tyzdnami tak dufam ze tento problem bude vyrieseny
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd
DÍK 120
Pohlaví:
Motorka: TDM 900
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:
. Deus ex Machina ∞
|
|
« Odpověď #7 kdy: 21-03-2013, 19:57:48 » |
|
To já jich znám několik, co mají víc než 100tis. km. a pořád jezdí. V 70tis. jsou těsně po záběhu Jindro to jsi mě potěšil mám holku loni těsně po záběhu . Ale jak se zde píše záleží jak se kdo k motce choval, jak servisoval, jak často a jak kvalitní olej měnil atd..atd
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
fefe07
Nováček
DÍK 0
|
|
« Odpověď #8 kdy: 21-03-2013, 19:58:54 » |
|
To já jich znám několik, co mají víc než 100tis. km. a pořád jezdí. V 70tis. jsou těsně po záběhu Tento stroj je sice moj prvy ,, vazny ,, aj ked som uz zopar motoriek mal, ale vybral som si ju hlavne kvoli recenziam na spolahlivost a dlhu zivotnost ( samozrejme pri patricnom zaobchadzani ) a v neposlednom rade s yamahou mam skusenosti a nedam na nu dopustit
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
M.A.X
Děd vševěd
DÍK 0
Pohlaví:
Jméno: Josef Jačo
|
|
« Odpověď #9 kdy: 21-03-2013, 20:00:12 » |
|
Já taky myslel že karbece su OK ...jak jsem si nechal udelat rozvody tak sem mu rekl nech sa kukne rovnu na karbece a ventily...ventily byli v cajku ale karbece byli udajne dost rozhozene(startovalo a jelo to normalně) a jakmile jsem jel ze servisu tak TDM tahlo uplně jinak
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Smidke
Větší znalec
DÍK 0
Jméno: Marcel Šmíd
|
|
« Odpověď #10 kdy: 23-03-2013, 11:45:57 » |
|
Já taky myslel že karbece su OK ...jak jsem si nechal udelat rozvody tak sem mu rekl nech sa kukne rovnu na karbece a ventily...ventily byli v cajku ale karbece byli udajne dost rozhozene(startovalo a jelo to normalně) a jakmile jsem jel ze servisu tak TDM tahlo uplně jinak maxi na kolik te vysel takovejhle servisek?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
M.A.X
Děd vševěd
DÍK 0
Pohlaví:
Jméno: Josef Jačo
|
|
« Odpověď #11 kdy: 23-03-2013, 12:49:51 » |
|
Nechavám si to dělat u "garazmistra" u nas co opravuje moto(zadny velky servis) takže to má celkem za pusu a tuším že jsem platil 4tis(serizeni karbecu+cisteni,ventily-byli v cajku,rozvodovy retez,svicky,cisteni vzduch.filtru) jinak za karbece+ventily si bere 1600-2000,- zalezi kolik su ventily v haji
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Smidke
Větší znalec
DÍK 0
|
|
« Odpověď #12 kdy: 23-03-2013, 15:24:03 » |
|
no znamej co byl s tdmkou v yamaze v servisu tak dal jen za serizeni karburatoru tusim kolem 4 tisic :/ coz neni zrovna malo
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Smidke
Větší znalec
DÍK 0
|
|
« Odpověď #13 kdy: 23-03-2013, 15:24:53 » |
|
a to sme to tam vezli uz odstrojene bez plastu atd za to chteli o 800 vic ze sundaj kapoty a nadrz
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|