24-11-2024, 13:07:08
Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky
:
Pravidla etiky na Fóru
Domů
FORUM
CHAT
Mapa
Vyhledávání
Kalendář
Uživatelé
Přihlásit
Registrovat
Odkazy
Download
GALERIE
TDM FORUM
»
TECHNIKA (téma o TECHNICE - příspěvky mimo téma budou postupně mazány)
»
Motor
»
850 3VD chytá iba na pravý valec
Stran: [
1
]
Dolů
Tisk
Autor
Téma: 850 3VD chytá iba na pravý valec (Přečteno 2781 krát)
hatatitla350
Znalec
DÍK 0
Pohlaví:
Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Michal Hatnančík
850 3VD chytá iba na pravý valec
«
kdy:
14-03-2013, 15:19:52 »
Zdravim
mam taky problem ze ked nastartujem studeny motor tak vecsinou chyti iba pravy valec, lavy ani nestreli, po vysrobovani sviecky je mokra cize benzin doteka, ked dam sviecku o kostru normalne hadze iskru. Vecsinou ked prehodim druhu sviecku suchu tak chytia oba valce po chvili. Dalej som prisiel na to ze ked ju vytocim tak na 3500 ot/min a popridavam zacne chytat aj druhy valec a po chvili pridavania uz ide normalne aj druhy. Moj odhad je ze mozno odchadza jedna cievka, pripadne skuste poradit, alebo pomerat ake hodnoty maju vase cievky na 3VD.
vdaka za kazdu radu
Zaznamenáno
Láďa H.
Velký znalec
DÍK 4
Pohlaví:
Motorka: Jiná
Jméno: Ladislav Hruška
SPONZOR:
Re: 350 3VD chytá iba na pravý valec
«
Odpověď #1 kdy:
14-03-2013, 16:06:37 »
Když je kolem 0°C , tak mi taky jede jen na jeden válec (na kterej jsem zatím nezkoumal). Naštěstí to trvá tak 10s volnoběhu, nebo 2x přidám a uberu plyn a už to jede na oba. Osobně to typuji na svíčku, ale nevím, jak jsem v létě koupil moto, tak jsem svíčky hned vyměnil a až do zimy to nezlobilo. Teď jak stojí ve studený garáži a strartuju tak jednou za 14dní, tak to dělá celkem pravidelně. Zatím jsem se rozhodl, že počkám do jara a doufám, že to až bude tak kolem 10°C a víc přestane :-). Každopádně pokud něco zjistíš , tak to sem napiš, třeba se to bude hodit.
Zaznamenáno
Driver toys
Kořen
Děd vševěd
DÍK 20
Pohlaví:
Motorka: KTM
Jméno: Libor SIMON
Bydliště: Dolní Dobrouč (okr. Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj)
SPONZOR:
«
Odpověď #2 kdy:
14-03-2013, 18:09:21 »
Někdy se mi to taky stane. Určitě bych dával vinu svíčce, ony totiž ani NGK nejsou zase až tak super! Asi v tomhle budou lepší naše, myslím že Mirek je používal a neměl problém. Taky jsem jednou natankoval špatná benzín a ten mě trápil při startech i když bylo léto..takový rány nedělali ani myslivci při honu
.
Zkoušel jsi svíčky prohodit? Tu co pálí na válec co nestartuje..
Zaznamenáno
Ani pohyb na zdravém vzduchu nenahradí pohyb na zdravém těle ;op
hatatitla350
Znalec
DÍK 0
Pohlaví:
«
Odpověď #3 kdy:
14-03-2013, 18:39:57 »
Sviecky som uz obmienal medzi sebou, uz som dal aj dalsiu sadu novych NGK, zabudol som spomenut ze mi to obcas spravila aj cez sezonu keby byvalo uz rano teplo. O tom ze NGK na starych motorkach dost odchadzaju som uz pocul, ale neviem co by bolo vhodnou alternativou, resp. nieco co uz ma niekto odskusane a funguje to. V kvalite benzinu by nemal byt problem.
Zaznamenáno
eefbee
Znalec
DÍK 1
Pohlaví:
Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: František Borka
SPONZOR:
«
Odpověď #4 kdy:
14-03-2013, 19:29:18 »
Mám 4tx a robí mi to isté... A hlavne ked je zima. Ako sa motor zohrieva naskakuje aj druhý valec.
Podľa mna problém vo sviečkach nebude.
Zaznamenáno
Roman77
Kořen
Děd vševěd
DÍK 2
Pohlaví:
Jméno: Roman Ištok
SPONZOR:
«
Odpověď #5 kdy:
14-03-2013, 19:34:18 »
Já myslím, že je to normální. Mám nový svíčky a semtam mě to taky chytne na jeden hrnek, většinou když dýl stojí, jestli levej nebo pravej nevím, to jsem nezkoumal ale po chvíli vrčí oba. Já osobně to příliš neřeším.
Zaznamenáno
Pivo + víno + kořalka = Jihomoravský trojboj ;-)
M.A.X
Děd vševěd
DÍK 0
Pohlaví:
Jméno: Josef Jačo
«
Odpověď #6 kdy:
14-03-2013, 19:39:11 »
Ono všeobecně NGK které jsou háklivé na utopení u karbeců dělají neplechu...to že svíčka haže když ji prokostris o válec není moc smeroplatné ,jelikož svíčka nemusí tak dokonale fungovat pod tlakem co je ve valci.Jsou to jen stroje a pokud ten válec při vetší zimě nechytne ale pak se obudí tak si myslím že to není až takový průser
,je to jakoby by sis stežoval že ti to hůře startuje když je venku -10C .Až dojde Aca tak vam napiše že to jsou staré mrdky tak co čekáš(nebo nějak tak
)
.Pokud vám to dělá i v létě kdy by to mnělo fungovat "normalně" tak je to potřeba asi řešit...začat u sviček,fajek,kabelaže,induček,karbeců...
edit:Nevím jestli TDM má klasicku indučku ale nwm jak se to moderní "udělatko" co nahrajuze indučku jmenuje
Zaznamenáno
Aca
Kořen
Děd vševěd
DÍK 14
Pohlaví:
Motorka: Jiná
SPONZOR:
«
Odpověď #7 kdy:
14-03-2013, 19:43:11 »
Sahnete si do svedomi,mate cistocisty fajfky,cisty ty gumovy bazmegy na nich,cisty kabely k nim....Ono to totiz muze mlatit i jinudy zpravidla cestou nejmensiho odporu.Staci mit trochu vlhkyho pod fajfkou a dokud se to nezahreje tak to nejede....
Zaznamenáno
hatatitla350
Znalec
DÍK 0
Pohlaví:
«
Odpověď #8 kdy:
18-03-2013, 15:57:58 »
Zavadu som zrejme vyriesil, resp. som prisiel na to kde bol problem, ale cez vikend som svoju TDM uz predal
Ale k veci, zavada bola zrejme v tom ze palivove cerpadlo prepustalo palivo ked motorka stala, kedze som nezatvaral benzin a motorka je na bocnom stojane naklonena na lavu stranu , tak zrejme vzdy uchlastalo lavy valec a tym padom hned pri startovani vzdy zahadzalo sviecku od benzinu a preto lavy valec nechytal hned. V piatok po odstaveni som zavrel benzin a v sobotu ked dosiel kupec, tak chytila na brnk aj ked bola riadna zima.
...co sa tyka predaja motorky, tak dufam ze ma za to nevyhodite z tejto domeny, vzdy som tu nasiel co som potreboval a pokial mozem tak rovnako poradim aj ja
Chcel by som skusit chopper, len mam este nejake diely co mi ostaly z motorky ktore este musim predat aby bolo dostatok financii. Ak by mi to nevyslo, tak sa urcite vratim do TDM, pripadne skusim SUPER TENERE 750
ak by niekto nieco potreboval tu mam rozobraty motor na diely, kompletne brzdy a ladeny vyfuk s novym zvodom:
http://www.bazos.sk/hodnotenie.php?mail=&telefon=0904089749&Submit=Zobrazi%C5%A5+u%C5%BE%C3%ADvate%C4%BEa
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
Tisk
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
TECHNIKA (téma o TECHNICE - příspěvky mimo téma budou postupně mazány)
=> Motor
=> Elektrika
=> Podvozek
=> Gumy
=> Technické parametry, vlastnosti
=> Vzhled
AKCE
=> Videa z akcí
=> Cestopisy
=> Neklubové akce
=> Zajímavá místa
VÝBAVA
=> Oblečení
=> Chrániče
=> Kufry, nosiče, padáky
=> GPS - Interkom - Kamera
VŠEOBECNĚ
=> Administrativa, zákony, vyhlášky
=> Batůžci
=> Zajímavé odkazy
=> Videa
=> O čemkoli
=> Volná zábava
=> ADWENTŮŮŮŮRE
MANUÁLY - NÁVODY
=> Postupy na opravy, úpravy, seřízení atd...
=> Jak to funguje
=> Články, recenze
BAZAR
=> Koupím
=> Prodám
BLOG
=> Blogy členů