Haufik.L
Velký znalec
DÍK 0
Pohlaví:
Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Lukáš Hauf
SPONZOR:
|
|
« kdy: 29-04-2012, 21:51:27 » |
|
zdravím, Na podzim sem měnil spojku a od té doby kdykoli sem potřeboval posunout motku tak jsem musel vyřadit! Rozlepím ji jen když nastartuju a dám tam kvalt ( zmáčknu spojku a pak rána a metrovej skok vpřed!) a pak to funfuje a druhej den zas!
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd
DÍK 44
Pohlaví:
Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #1 kdy: 29-04-2012, 22:33:49 » |
|
že se spojka slepí je normální. Neříkej mě, že jsi předtím při vypnutým motoru měl kvalt - zmáčknul spojku a mohl jsi motkou pohybovat ...
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Bizi
Global Moderator
Děd vševěd
DÍK 17
Pohlaví:
Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Zbyněk Smolík
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #2 kdy: 30-04-2012, 05:38:27 » |
|
Tak tohle mi TDM dělala když jsme se seznamovali. Přišel jsem ráno do garáže a přesně to udělala. Přikládal jsem to studenému motoru. Nyní ji nechám nastartovanou a v klidu se doobléknu, několikrát promáčknu spojku a ... zařadím.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kukačka
Kořen
Děd vševěd
DÍK 14
Pohlaví:
Motorka: Triumph
Jméno: Jaroslav Zmeškal
SPONZOR:
Kuku
|
|
« Odpověď #3 kdy: 30-04-2012, 06:47:19 » |
|
stací nastartovat zmáčknout spojku a parkrát přidat plyn ... :)proturovat
|
|
|
Zaznamenáno
|
ku ku
|
|
|
Luko
Kořen
Děd vševěd
DÍK 22
Pohlaví:
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #4 kdy: 30-04-2012, 07:19:15 » |
|
Nebo když ji vytláčím z garáže tak dam kvalt,zmačknu spojku a párkrát couvnu.Většinou se na podruhé cuknutí rozlepí. Pak startuju. Každopádně Haufíkův způsob rozlepení spojky je nejhorší
|
|
|
Zaznamenáno
|
Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
|
|
|
Pekelný dědek
Kořen
Děd vševěd
DÍK 15
Pohlaví:
Motorka: BMW
Jméno: René Havlík
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #5 kdy: 30-04-2012, 21:05:37 » |
|
Tak takovou zkušenost nemám - za 5 minut šest či v šest,záleží jak se podaří vytlačím motorku,zamknu,nastartuju a do 5 sekund odjíždím do práce.Používám Oil Of Switzerland a nemám problém.Takže bych závadu hledal v oleji.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Mirek TDM
Kořen
Děd vševěd
DÍK 40
Pohlaví:
Motorka: KTM
Jméno: Mirek
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #6 kdy: 01-05-2012, 05:03:13 » |
|
Tak takovou zkušenost nemám - za 5 minut šest či v šest,záleží jak se podaří vytlačím motorku,zamknu,nastartuju a do 5 sekund odjíždím do práce.Používám Oil Of Switzerland a nemám problém.Takže bych závadu hledal v oleji. Dělám to stejně jako Pekelník a vidím to stejně jako Pekelník.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd
DÍK 44
Pohlaví:
Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #7 kdy: 01-05-2012, 07:37:12 » |
|
tak mě to teda nedalo a skusil jsem to. Při vypnutým motoru jsem dal jedničku, zmáčknul spojku a trochu jí popotlačil. Spojka se se škubnutím odlepila a motka šla poměrně lehce tlačit. Zvláštní... dal bych ruku do ohně zato, že to takhle krásně nikdy nešlo. Ale možná to mám zafixovaný z éry MZ251 kdy šlo zadní kolo pořád smykem...
takže pokud ti to dělá co píšeš asi bych se zaměřil nejdřív na nastavení spojky - tedy kolik se ti vystavuje. A změnu oleje bych taky nepodcenil. co tam leješ?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
kus
Global Moderator
Děd vševěd
DÍK 25
Pohlaví:
Motorka: ...asi trakař
Jméno: Martin Suk
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #8 kdy: 01-05-2012, 08:50:07 » |
|
Ahoj. S tímto problémem jsem se teda zatím nesetkal,jestli to nebude tím že parkuju se zařazeným neutrálem,takže nepotřebuju tlačit s zařazenou rychlostí.Jinak ani při zařazení u studenýho motoru mě to žádný přískoky nedělá,olej leju nějakej Repsol.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Haufik.L
Velký znalec
DÍK 0
Pohlaví:
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #9 kdy: 01-05-2012, 11:02:40 » |
|
Přišel jsem na to tak že sem měl sundanou nádrž a potřeboval jsem motorku odtlačit do spodní garáže zmáčkl sem spojku a nic tak sem vyřadil a vystrkal z garáže ale bylo mi to divný tak sem se rozjel z nájezdu od domu (40m, klesání 9%) a když jsem tam dal kvalt tak to šlo do smyku! Když jsem teď o víkendu přidělal nádrž dolil benzín tak jsem to nastartoval nechal ohřát a když jsem zařadil tak sem poskočil o dobrýho půl metru! Včera jsem vyměnil olej tak to k večeru pudu ještě trošku projed tak uvidíme. Díky za názory zdar
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Luko
Kořen
Děd vševěd
DÍK 22
Pohlaví:
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #10 kdy: 01-05-2012, 20:29:45 » |
|
Přišel jsem na to tak že sem měl sundanou nádrž a potřeboval jsem motorku odtlačit do spodní garáže zmáčkl sem spojku a nic tak sem vyřadil a vystrkal z garáže ale bylo mi to divný tak sem se rozjel z nájezdu od domu (40m, klesání 9%) a když jsem tam dal kvalt tak to šlo do smyku! Když jsem teď o víkendu přidělal nádrž dolil benzín tak jsem to nastartoval nechal ohřát a když jsem zařadil tak sem poskočil o dobrýho půl metru! Včera jsem vyměnil olej tak to k večeru pudu ještě trošku projed tak uvidíme. Díky za názory zdar Jako to je už extrém. Furt jsi nenapsal cos tam nalil za olej??
|
|
|
Zaznamenáno
|
Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
|
|
|
|
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd
DÍK 30
Pohlaví:
Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #12 kdy: 02-05-2012, 19:15:26 » |
|
Actevo není pro tyhle naše holky vůbec dobrá varianta. Snad výměna oleje pomůže. Doporučil bych ale Lukův postup. Rozebrat spojku, lamely namočit na noc do nového oleje a následně složit. Tento postup se týkal sice trochu jiné závady, ale třeba by to taky pomohlo
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Haufik.L
Velký znalec
DÍK 0
Pohlaví:
SPONZOR:
|
|
« Odpověď #13 kdy: 02-05-2012, 19:48:06 » |
|
že je actevo na h..... už taky vim (hlavně ta spotřeba!) doufám že to bude s ELFEM lepší když ne tak to zkusím!
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
kralik
Děd vševěd
DÍK 0
Pohlaví:
Jméno: Marek Šantavý
|
|
« Odpověď #14 kdy: 03-05-2012, 07:43:37 » |
|
ja pouzivam motul odkedy mam motky na slovensku a zatial vzdy len spokojnost. ked tak nad tym rozmyslam, este sa mi na tdm nestalo, ze by som mal zlepenu spojku
|
|
|
Zaznamenáno
|
Good luck or bad luck, who knows? :-)
|
|
|
|