TDM FORUM TDM FORUM
15-11-2024, 04:11:47 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: 1 [2]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Snadné ovládání motocyklu - zatáčení  (Přečteno 11414 krát)
Kulik
Velký znalec

DÍK 1

Pohlaví: Mužské
Motorka: BMW
Jméno: Jiří Kamenář
SPONZOR:

« Odpověď #15 kdy: 28-06-2011, 16:17:11 »

Teeeeeda tak jsem to taky zkusil a ten rozdíl je fakt markantní..... Cheesy , ještě to vypilovat bude to super...
Zaznamenáno
Ferry
Větší znalec

DÍK 0

Motorka: TDM 900
Jméno: Franta Moravec
SPONZOR:

« Odpověď #16 kdy: 30-06-2011, 06:09:59 »

Taky jsem objevil Ameriku, motorka je v zatáčce stabilnější než když jsem za ní tahal. Dík.
Zaznamenáno

Občas se tak sám sebe ptám: kdo vlastně jsem, odkud jsem se vylíhl, kam směřuju a jaký má vlastně smysl moje existence????
 Pak si naleju odpověď........a ......... je mi dobře!!!
langenau
Děd vševěd

DÍK 2

Motorka: Triumph
Jméno: Michal
SPONZOR:

« Odpověď #17 kdy: 30-06-2011, 20:30:06 »

zkusil jsem "zatáčet" natočením řídítek,jak tu někteří píší,ale málem to nedopadlo dobře,ještě že to proběhlo na cvičné ploše.Prostě do vingle to bez "zatlačení" heftu vůbec nechce padat.Takže já jsem objevil Ameriku už téměř pred třiceti lety! Grin Grin Grin
Zaznamenáno
lukašenko
Větší znalec

DÍK 1

Motorka: TDM900
Jméno: Lukáš Horký
SPONZOR:

« Odpověď #18 kdy: 21-09-2011, 06:50:21 »

Možná to bude pro někoho směšné, ale mě na to upozornil instruktor jízdy na motorkách. Já to vyzkoušel a samotného mě to překvapilo, jak to účinně funguje. Tak tedy jak účině zatáčet : Když chceme zatočit doprava, pravou rukou tlačte pravý heft dopředu od sebe a při zatočení vlevo zase tlačte na levý. Ale pozor. Reakce motorky je okamžitá. Je třeba začít pozvolna. Začne se sama naklánět na jednu nebo druhou stranu podle toho, jak zatlačíte a samozřejmě zatáčet. Na posazení v podstatě nezáleží. Vyzkoušejte. Myslím, že se to může někomu hodit.

dneska jsem se na to soustředil cestou do práce a došel jsem k závěru, že takhle mašinu naklápim asi podvědomě  supr
Zaznamenáno

Stroje ovládají.......mou mysl.
kus
Global Moderator
Děd vševěd

DÍK 25

Motorka: ...asi trakař
Jméno: Martin Suk
SPONZOR:

« Odpověď #19 kdy: 21-09-2011, 19:21:26 »

Myslím že takhle jezdí 99% lidí aniž by si to kdo uvědomoval.Ono to totiž jinak ani nejde.
Zaznamenáno
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« Odpověď #20 kdy: 21-09-2011, 19:57:32 »

Myslím že takhle jezdí 99% lidí aniž by si to kdo uvědomoval.Ono to totiž jinak ani nejde.

Ono jak se to vezme, tenhle princip je bezpečný jen při menších rychlostech a je to dobrý pro rychlý vyhnutí se dírám nebo překážkám.  supr
Ve vyšších rychlostech je to už nebezpečný, můžeš ztratit kontrolu nad motorkou
Zaznamenáno
Kalibor
Kořen
Děd vševěd

DÍK 9

Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Dalibor
SPONZOR:

« Odpověď #21 kdy: 21-09-2011, 20:45:28 »

Ono jak se to vezme, tenhle princip je bezpečný jen při menších rychlostech a je to dobrý pro rychlý vyhnutí se dírám nebo překážkám.  supr
Ve vyšších rychlostech je to už nebezpečný, můžeš ztratit kontrolu nad motorkou
Takhle zatáčí i každý cyklista, aniž by si to uvědomoval. ( na jízdním kole zůstává princip zatáčení úplně stejný )
Po té, co jsem si přečetl tuhle informaci v chytré knize,(asi 2 roky dozadu )  a začal působit na řídítka v opačném směru  cvok Huh? , zatáčí se mi mnohem lehčeji.  supr   A není problém ani při vyšších rychlostech, právě naopak.  Proberem to v pátek.
Zaznamenáno

Mít tak křídla, byla by dokonalá.
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:

« Odpověď #22 kdy: 22-09-2011, 09:02:50 »

tohle vše je moc hezky rozebráno a předvedeno v bikerský bibli "Twist of the wrist"

jde o to, že pokud lehce zatlačíš na PRAVÉ řidítko, motorka se naklopí na PRAVOU stranu. Pak tlak ubereš a normálně zatočíš. Vpodstatě je to vše o nakopení motocyklu.
Ono se to takhle moc nezdá, ale tento pohyb dělají řidítka automaticky když je pustíš a pokusíš se zatočit jen přenesením váhy.

však si to video stáhněte! http://www.ulozto.cz/9567660/bikerska-bible-twist-of-the-wrist-zip  je tam toho opravdu hodně. Dokonce tímto zatáčením celý dokument začíná
Zaznamenáno

jedině vodka + redbull  mrk  Galerie
Driver toys
Kořen
Děd vševěd

DÍK 20

Motorka: KTM
Jméno: Libor SIMON
Bydliště: Dolní Dobrouč (okr. Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj)
SPONZOR:

« Odpověď #23 kdy: 22-09-2011, 17:23:44 »

Taky jsem si myslel, že umím jezdit na motorce..  mrk cvok a vyvedli mě z toho kluci při dovolená ve Slovinsku. Měl jsem do té doby jiný styl, nejezdil jsem nikdy tak rychle (přitom se moc nevalilo..) a s TDM jsem se na té dovče opravdu pral. Bál jsem se pak každé zatáčky a jeden den doslova protrpěl  Undecided ! Bylo s podivem, že se mi nic nestalo..
 No až po čase jsem tuto popisovanou metodu vyzkoušel, hlavně když se mi zdálo, že už nejde motku v zatáčce víc naklopit a ona tam opravdu šla pěkně sama  supr. Tohle si musí každý zkusit sám, jízda je pak úplně o něčem jiném  smile_, ale stejně musíte mít na mysli, že tam může být šterk, nebo jiná věc !!!
 Jezdím na motorkách od svých 10 let a až teď ve 34 letech jsem se to trochu naučil  hehe. Možná záleží na jaké mašině jezdíte, bo s Báwem 650 F to šlo samo i bez tlačení na hefty..to bylo jak velkej Simson  evil. TDM je mrdka, přiznejme si to, ale já ji stejně miluju  hehe !!!
 Teď prý jezdím rychleji a do zatáček to moc klopím, tak se se mnou bojí jezdit i Žabka  ojee .
Všechno je hezký, ale nejlíp se mi stejně jelo s Mírou Slovensko..tam to bylo hoooodně o pohodě a ty zážitky z bláta mi jen tak něco z hlavy nevymaže  naugh evil .
Zaznamenáno

Ani pohyb na zdravém vzduchu nenahradí pohyb na zdravém těle ;op
Ivan_TDM
Velký znalec

DÍK 1

Motorka: TDM900
Jméno: Ivan
SPONZOR:

« Odpověď #24 kdy: 22-09-2011, 21:24:27 »

Pokud nechceš jezdit zatáčky téměř bez náklonu tedy hodně pomalu, tak to bez "kontra-impulzu" nejde. Buď se musí venkovní rukou zatáhnout nebo vnitřní zatlačit. Většina lidí to dělá a ani o tom neví. Také v zatáčce pomůže vytočit vnitřní koleno nebo venkovní přitisknout k nádrži (samozřejmě bez vysedávání) , nicméně kontra-impuls je zcela rozhodující. Smiley

http://www.gaskrank.tv/tv/motorrad-schule/lenkimpuls-und-motoradfahren-803.htm 
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML