TDM FORUM TDM FORUM
26-11-2024, 09:47:48 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: 1 [2]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Napnutí řetězu  (Přečteno 8084 krát)
Ales.77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Aleš Navrátil
SPONZOR:

« Odpověď #15 kdy: 16-03-2011, 16:14:18 »

No chlape mne to robilo presne na sterej moto a bolo to tlmicom  blll.
Dobrá dostal si mě  Grin
Zaznamenáno
Kolombová
Děd vševěd

DÍK 4

Motorka: ...asi trakař

« Odpověď #16 kdy: 13-10-2014, 19:45:38 »

Tlumič a pružina jsou dva díly. Přitvrdit tlumič vzadu? K čemu? Spíš přitvrdit pružinu ne? Tlumič jen dělá to že se zadek nerozhoupe jeko po skoku na trampolínu přece. Tohle jsem řešil jako první okamžitě po koupi - jezdíme ve dvou skoro neustále a v každé zatáčce jiskry od centrál. stojanu (váha necelých 180Kg + oblečení, bagáž, palivo........) Za ty roky se ta pružina tak vymačkala že prostě chtěla přitvrdit aby to chodilo jak má a řetěz se moc nenapínal a neuvolňoval při sesednutí spolujezdce. Určitě to podle mě nevyřeší novej řetěz - novej řetěz se při nasedání a sesedání sám uvolní a napne stejně jako ten zánovní co tam je.

Nevím třeba se pletu
Zaznamenáno
Ales.77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

Jméno: Aleš Navrátil
SPONZOR:

« Odpověď #17 kdy: 14-10-2014, 00:39:01 »

Tlumič a pružina jsou dva díly. Přitvrdit tlumič vzadu? K čemu? Spíš přitvrdit pružinu ne? Tlumič jen dělá to že se zadek nerozhoupe jeko po skoku na trampolínu přece. Tohle jsem řešil jako první okamžitě po koupi - jezdíme ve dvou skoro neustále a v každé zatáčce jiskry od centrál. stojanu (váha necelých 180Kg + oblečení, bagáž, palivo........) Za ty roky se ta pružina tak vymačkala že prostě chtěla přitvrdit aby to chodilo jak má a řetěz se moc nenapínal a neuvolňoval při sesednutí spolujezdce. Určitě to podle mě nevyřeší novej řetěz - novej řetěz se při nasedání a sesedání sám uvolní a napne stejně jako ten zánovní co tam je.

Nevím třeba se pletu
A co vyřeší perování?sorry ale ten řetěz není vytahanej stejnoměrně a proto to asi dělá nemyslíš?
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #18 kdy: 14-10-2014, 05:34:01 »

Jak pise Ales. Tady vyse zde bylo posano ze retezovka dela hodne vim to z vlastni zkusenosti.
Zaznamenáno

Kolombová
Děd vševěd

DÍK 4

Motorka: ...asi trakař

« Odpověď #19 kdy: 14-10-2014, 06:47:33 »

Nestejnoměrně vytahanej řetěz by se projevil při pootečení kolem (i třeba na hlavním stojanu) a ne jen při dosednutí na motorku ne? Aspoň mi to tak přijde teda.
Když napnu  řetěz na vůli 4_5 cm a sednem na to dva řetěz se napne na tvrdo.pokud dám větší vůli pak při jízdě solo je moc volný. Už ste to někdo řešil? cvok
Zaznamenáno
KámaTDM
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: Batůžek
SPONZOR:

« Odpověď #20 kdy: 14-10-2014, 19:38:24 »

řetěz už má svoje za sebou,kup novej.dělalo mi to taky  Wink

Jen podle počtu km se nemá jen tak rychle soudit. Můj první řetěz dal 30.000km a teď mám na dalším kousku 24.000km.
Pravdou taky je, že první byl na 29.200 O.K. a chcípnul velice rychle a totálně.
Zaznamenáno
Jančuš
Znalec
**

DÍK 0

Motorka: TDM 850 3VD
Jméno: ján lenár

« Odpověď #21 kdy: 11-01-2016, 15:43:20 »

mal som podobný problém nerovno vytahaná retaz skús potočit  kolesom a dávaj pozor na vôlu retaze tot vše. Možno vydratá kyvná vidla
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML