TDM FORUM TDM FORUM
16-11-2024, 05:08:21 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: 1 [2] 3   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: První motorky  (Přečteno 5254 krát)
Roman77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Roman Ištok
SPONZOR:

« Odpověď #15 kdy: 29-01-2011, 16:25:37 »

Romane, tak to sem ještě neviděl, ale je to super, kolik ti tam bylo?

Řekl bych tak 8 nebo 9 roků, už nevím přesně  laugh Mělo to motor z Jawetty a rozetu z fechtla. Nejezdila nijak zvlášť rychle, ale utáhla v pohodě dva dospělý chlapy. Na chalupě jsme se s tím jako děcka vyřádili  supr Pak přišel fechtl, potom dvaapůlka kývačka a dál to xl, xj a na závěr téměř dokonalá motorka  LOL LOL LOL
Zaznamenáno

Pivo + víno + kořalka = Jihomoravský trojboj  ;-)
Kukačka
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Motorka: Triumph
Jméno: Jaroslav Zmeškal
SPONZOR:

Kuku

« Odpověď #16 kdy: 29-01-2011, 18:43:40 »

XLko, to jsem měl před XJ 900, zajímalo by mě jestli někdo trumfne mou první motyku  blll
krásný foto
Zaznamenáno

ku ku
Torontal
Děd vševěd

DÍK 0

« Odpověď #17 kdy: 29-01-2011, 18:50:50 »

No moja prva bola Kawa KLX 650.
Zaznamenáno
Roman77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

SPONZOR:

« Odpověď #18 kdy: 29-01-2011, 18:54:14 »

No moja prva bola Kawa KLX 650.

Já jsem pošilhával po KLR, ale všichni mě to rozmlouvali, že Kawu né  cvok
Zaznamenáno

Torontal
Děd vševěd

DÍK 0

« Odpověď #19 kdy: 29-01-2011, 19:05:26 »

Ja ju stale este mam a slape ako hodinky !  supr
Zaznamenáno
Bizi
Global Moderator
Děd vševěd

DÍK 17

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Zbyněk Smolík
SPONZOR:

« Odpověď #20 kdy: 29-01-2011, 20:40:16 »

Přidám také svou trošku do mlýna. První motorka byla Jawa 350/633 Bison. Tohoto stroje bylo vyrobeno pouze 2175 kusů. Možná, že to bylo jeho vzhledem... K zajímavotem patří, že měl motor zavěšený pod rámem a obrácené tlumiče. Více najdete třeba zde: http://fiklub.mypage.cz/menu/jawa-350-633-bizon. Koupil jsem jej v super stavu. Byl krásný. Původní. Půjčil kamarádovi bez ŘP a ten lehce ťukl do škodovky ale hlavně s Bisonem švihl o zem a bylo po originálu. (a ujel - to už bude promlčené) Psal se rok 1988. Už tehdy byl prblém na Bisona něco sehnat. Tak mi nezbylo nic jiného než zacít upravovat a stejně jako všichni se chtít přiblížit vzhledu japonských motocyklů. Grin. To jsme si o nich nechávali jen zdát. Nebo jeli do Brna na Velkou cenu a čuměli na parkovišti na "ty" stroje. Asi po roce začal Bison zlobit. Zadní kyvná vidlice byla svařenec a zřejmě se do ní někudy dostala voda a koroze jí oslabila. Kroutila se. Pořád jsem měl dost nabídek k odprodeji. Osud byl ale rychlejší a já ji položil... Resp. sundal mě boční vítr. Neměl už jsem chuť opravovat a tak jsem opravy svěřil kamarádovi. Po opravě jí měl prodat a zisk si ponechat. Byla to ale doba, kdy si už člověk něco mohl dovést z venku. Tak už nebyl takový zájem a nakonec ani nevím kam motorka přišla. Občas jsem se dozvěděl, že někomu ujela s pod rukou, nebo se na ní někdo vysypal... To už byl rok 1992.
Pak přišel půst. Myslel jsem, že už to mám za sebou. V roce 2007 jsem se svezl na HD. 2008 na V-MAXu. Pak už jsem jen pročítal inzeráty a hledal něco pro mě. Koupil TDM (můj Bobo) a třetí sezóna je za námi.
Nedá mi to nedoplnit. Klasický motorkářký hadry: číny, rifle, dyftýnová bunda, šátek,  Grin Jak je patrno z fotky, vyhrnuté rukávy a žádné rukavice.
Zlí jazykové tvrdí, že bison je podobný TDMku. Nebo opačně Shocked
Zaznamenáno
STANI
Větší znalec

DÍK 0

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Stanislav Fořt

« Odpověď #21 kdy: 29-01-2011, 21:53:14 »

No já fotky nemam,ale první JAWA 20,SIMSON pak dlouho nic HONDA MTX 80.Pak úlet na čtyřkolku SUZA LT 400 a zas jen dvě kola PEGASO 650 a teď TDM.
Zaznamenáno
Roman77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

SPONZOR:

« Odpověď #22 kdy: 29-01-2011, 22:58:44 »

Přidám také svou trošku do mlýna. První motorka byla Jawa 350/633 Bison. Tohoto stroje bylo vyrobeno pouze 2175 kusů. Možná, že to bylo jeho vzhledem... K zajímavotem patří, že měl motor zavěšený pod rámem a obrácené tlumiče. Více najdete třeba zde: http://fiklub.mypage.cz/menu/jawa-350-633-bizon. Koupil jsem jej v super stavu. Byl krásný. Původní. Půjčil kamarádovi bez ŘP a ten lehce ťukl do škodovky ale hlavně s Bisonem švihl o zem a bylo po originálu. (a ujel - to už bude promlčené) Psal se rok 1988. Už tehdy byl prblém na Bisona něco sehnat. Tak mi nezbylo nic jiného než zacít upravovat a stejně jako všichni se chtít přiblížit vzhledu japonských motocyklů. Grin. To jsme si o nich nechávali jen zdát. Nebo jeli do Brna na Velkou cenu a čuměli na parkovišti na "ty" stroje. Asi po roce začal Bison zlobit. Zadní kyvná vidlice byla svařenec a zřejmě se do ní někudy dostala voda a koroze jí oslabila. Kroutila se. Pořád jsem měl dost nabídek k odprodeji. Osud byl ale rychlejší a já ji položil... Resp. sundal mě boční vítr. Neměl už jsem chuť opravovat a tak jsem opravy svěřil kamarádovi. Po opravě jí měl prodat a zisk si ponechat. Byla to ale doba, kdy si už člověk něco mohl dovést z venku. Tak už nebyl takový zájem a nakonec ani nevím kam motorka přišla. Občas jsem se dozvěděl, že někomu ujela s pod rukou, nebo se na ní někdo vysypal... To už byl rok 1992.
Pak přišel půst. Myslel jsem, že už to mám za sebou. V roce 2007 jsem se svezl na HD. 2008 na V-MAXu. Pak už jsem jen pročítal inzeráty a hledal něco pro mě. Koupil TDM (můj Bobo) a třetí sezóna je za námi.
Nedá mi to nedoplnit. Klasický motorkářký hadry: číny, rifle, dyftýnová bunda, šátek,  Grin Jak je patrno z fotky, vyhrnuté rukávy a žádné rukavice.
Zlí jazykové tvrdí, že bison je podobný TDMku. Nebo opačně Shocked

Tý jóóó  uaau Bizona měl kamoš 250 dvouválec, v té době naprosto nadčasový  supr lítala jako šlak. Půjčil mi ju jen jednou, ale měl jsem trošku problémy s řízením, do zatáček to bylo hodně těžkopádný.
Zaznamenáno

Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« Odpověď #23 kdy: 30-01-2011, 09:21:47 »

Bizi : ty černobílé fotky vypadají jak z filmu Easy Rider, hodně velká pohodovka  supr
Zaznamenáno
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:

« Odpověď #24 kdy: 04-01-2012, 18:38:25 »

tak jsem ty fotky nakonec našel.

tohle byla asi největší držka co jsem kdy na motce hodil. Jsem se honil s kamarádem na břehu Vltavy (taky na MZ251  Grin) a trefil zadním kolem betonovej rantl co drží kotevní oka. Od toho je ten uhnutej ráfek.
Motka se prostě najednou zastavila v cca 90km/h na místě - já pokračoval plavným letem přes řidítka. Motka pak vyletěla saltem do vzduchu a práskla sedačkou o zem - až se uhnul rám (což je krásně vidět na zadním blatníku) tím se odrazila znovu do vzduchu a práskla o zem budíkama.

Takže z leštěnky zbylo tohle. Nicméně jsem to dal dokupy a časem šla do světa.
Zaznamenáno

jedině vodka + redbull  mrk  Galerie
Ales.77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

Motorka: TDM 900
Jméno: Aleš Navrátil
SPONZOR:

« Odpověď #25 kdy: 04-01-2012, 18:47:06 »

tak jsem ty fotky nakonec našel.

tohle byla asi největší držka co jsem kdy na motce hodil. Jsem se honil s kamarádem na břehu Vltavy (taky na MZ251  Grin) a trefil zadním kolem betonovej rantl co drží kotevní oka. Od toho je ten uhnutej ráfek.
Motka se prostě najednou zastavila v cca 90km/h na místě - já pokračoval plavným letem přes řidítka. Motka pak vyletěla saltem do vzduchu a práskla sedačkou o zem - až se uhnul rám (což je krásně vidět na zadním blatníku) tím se odrazila znovu do vzduchu a práskla o zem budíkama.

Takže z leštěnky zbylo tohle. Nicméně jsem to dal dokupy a časem šla do světa.
Co jsi to měl vzadu obuto?snad ne tu diskutovatelnou a skvělou Metzelerku  Grin
Zaznamenáno
Alan
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: TDM850 3VD
Jméno: Alan

« Odpověď #26 kdy: 04-01-2012, 19:20:22 »

tak moje první motorka byl Mustang(ale stim sem jezdil jen málo po zahradě..), pak sem si v 2006 koupil Gileru Runnera 50, pak asi po 2 letech 125ccm Gileru DNA a ted sem si před zimou udělal radost a koupil TDMku :-)
Zaznamenáno
Haufik.L
Velký znalec

DÍK 0

Jméno: Lukáš Hauf
SPONZOR:

« Odpověď #27 kdy: 04-01-2012, 20:16:53 »

Já jsem se učil jezdit na simsonu, pak jsem koupil Jawu 250 (kejvačku) se kterou jsem lehnul na polňačce tak jsme ji převařily na samodomokros  cvok (v předu 19 kolo v zadu 16 s drapákem lepší pérování pořádný stupačky a vydle ani nevím z čeho) tu mi v 18 letech ukradly. Pak autoškola na Maraudru 250 no a potom skok na TDM! nechtěl jsem jogurta co má v TP 25 KW (hornet, bandyt) protože mám přes 100Kg a chtěl jsem jezdit ve dvou potřeboval jsem něco většího když jsem pak našel TDM s 25 KW bylo rozhodnuto! supr
Zaznamenáno
Lukáš TDM Black
Znalec
**

DÍK 0

Jméno: Lukáš TDM Black

« Odpověď #28 kdy: 05-01-2012, 09:15:26 »

první motorka Honda MTX 80 enduro poté Honda MTX 125r to byl snad nejlepší stroj.Potom KTM 125,Huska 250,kawasaki klr 600,Dominator 650,a nasledně TDM.
Zaznamenáno
Pečajs
Kořen
Děd vševěd

DÍK 8

Motorka: TDM900
Jméno: Petr Pečínka

« Odpověď #29 kdy: 05-01-2012, 20:31:22 »

Když nepočítám simsona tak hned od první motorky jsem vzhlížel k TDM  blll

* 15112009377.jpg (1056.75 KB, 2048x1536 - prohlédnuto 159 krát.)

* 04062010578.jpg (854.92 KB, 2048x1536 - prohlédnuto 160 krát.)

* tdm.jpg (53.56 KB, 720x540 - prohlédnuto 150 krát.)
Zaznamenáno

Lepší je být první v pekle, než-li druhej v cíli.
Stran: 1 [2] 3   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML