TDM FORUM TDM FORUM
26-11-2024, 07:48:21 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: 1 [2] 3   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Chladící kapalina  (Přečteno 10125 krát)
Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Pohlaví: Mužské
Motorka: Jiná
SPONZOR:

« Odpověď #15 kdy: 12-06-2012, 21:22:34 »

Termostat spinani ventilatoru se nastavit neda. Takze pokud je tam puvodni,melo by to delat to co predtim. Pokud se ti zda ze je tam hodne kapaliny tak to taky neni nic proti nicemu,prebytecna jde do nadobky pod sedlem. Ale pokud "nevaris" tak bych si s tim prilis hlavu nelamal,jestli ti spusti ventilator,tak je to ok.
Zaznamenáno
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« Odpověď #16 kdy: 13-06-2012, 05:52:36 »

Devítka se opravdu brzy přehřívá, nevím proč, ale děla to asi každému. Jakmile chvíli couráš po městě, tak hned zapíná ventilátor.
K sepnutí u mě dojde těsně před červeným polem. Nemělo by to ale vadit, důležité je, že spíná  Grin
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Motorka: TDM 900
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #17 kdy: 13-06-2012, 06:35:28 »

Jak píše Roman můžu potrvrdit pár couraček po městě mezi semafory a už spíná a to nemusí být zrovna vedro.  smile_ Vše bylo už napsáno horší by bylo kdyby nesepnul  ojee. Jen postřeh. Myslím že je zbytečné aby byla nádržka úplně plná i za studena.
Zaznamenáno

Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

Motorka: Triumph
SPONZOR:

« Odpověď #18 kdy: 13-06-2012, 08:35:06 »

chlapi mam taky problem. motorka bola v servise odvtedy sa mi strasne rychlo prehrieva a to nielen ked je teplo alebo ked sa presuvam po meste ale aj v chladnejsom pocasi. menily mi chladiacu kvapalinu moze to byt tym? naliali ju uplne do plna ked otvorim hrdlo na nalievanie kvapaliny na chladici tak je az po ustie plne. nemalo by jej tam byt kusok menej? dalej sa mi dako neskoro zapina ventilator. zapne sa az vtedy ked je kontrolka teploty v cervenom poli. kolega mi vravel ze je to v poriadku ze to tak ma byt ale mne sa zda ze by sa to malo zapnut o nieco skor. da sa niekde nastavit kedy ma ventilator zacat chladit? dik za odpoved.
Tak postupně-
1-vyměnili to doufám za nemrznoucí směs.Nemáš tam jen čistou vodu.(ta směs i potlačuje bod varu)
2-ta voda v chladiči MÁ být úplně plná až k víčku.v nádobce mezi ryskami.
3-ten ventilátor opravdu spíná až někde v 110°C,seřizovat nejde.to je dáno čidlem.
Poznatek-9tka se oproti 850opravdu velmi rychle zahřívá.Možná to bude tím že má o dost tenčí stěnu válce.Proto rychleji a víc předá teplo kapalině.
Já byl taky nervozní že se nějak moc hřeje a jestli spíná čidlo dobře.Půjčil jsem si Infra teploměr a měřil na stěně a žebrách chladiče.Funguje to naštěstí perfektně,ten ventilátor to zchladí o +- 15°C.
Tak si to zkus poměřit,jde i zkušebně v kastrolku uvařit termostat.
Kdybys měl něco z toho špatné-mám to k prodeji,viz bazar  Wink
Zkus chvíli pojezdit,ať se to pořádně odvzdušní a určo bude klid  supr
Zaznamenáno

Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
Bizi
Global Moderator
Děd vševěd

DÍK 17

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Zbyněk Smolík
SPONZOR:

« Odpověď #19 kdy: 13-06-2012, 10:23:34 »

Radovan píše, že má nádobku až po okraj plnou. Je možné, že ti neumětelové to nalili jen přes nádobku. Tudíž ne dle postupu uvedeného výše. Pak by to nemuselo být zcela odvzdušněné. Pouze úvaha. Já bych vypustil chladící kapalinu a nalil dle návodu uvedeného výše. Pak bych si byl na 100% jistý, že je to tak jak má být. Já nemám dobré zkušenosti se servisy. coo
Zaznamenáno
kralik
Děd vševěd

DÍK 0

Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Marek Šantavý

« Odpověď #20 kdy: 13-06-2012, 10:33:43 »

Bizi, ale on pise, ze ked otvori hrdlo na nalievanie kvapaliny na chladici, tak je to do plna, takze nadobku asi nema do plna. ale samozrejme, ak je nadobka tiez do plna, tak odpustit

jo a podla mna to moze byt tiez zavzdusnene, skusit s tym proste pojazdit a ono by sa to malo ustalit.
Zaznamenáno

Good luck or bad luck, who knows? :-)
Bizi
Global Moderator
Děd vševěd

DÍK 17

Jméno: Zbyněk Smolík
SPONZOR:

« Odpověď #21 kdy: 13-06-2012, 10:56:19 »

Máš pravdu. Přehlédl jsem to. Musím číst pořádně.
Zaznamenáno
kralik
Děd vševěd

DÍK 0

Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Marek Šantavý

« Odpověď #22 kdy: 13-06-2012, 11:36:32 »

to nic, ja som si tiez nebol tym isty :-) teoreticky by to mohlo byt aj tym, ze sa mu tam uvolnil nejaky bordel a niekde mu to ucpava cast chladica (teoreticky). to sa daju potom kupit take tekutiny na rozpustenie spiny. Ale neviem ci to bude tento pripad
Zaznamenáno

Good luck or bad luck, who knows? :-)
radovan
Znalec
**

DÍK 1

Motorka: TDM900
Jméno: radovan

« Odpověď #23 kdy: 13-06-2012, 13:02:02 »

dakujem chlapi tak ste ma trosku zbavili starosti :-) ventilator spina to je ok len sa mi nezdalo ze az tak neskoro ked to je v cervenom a ze sa to strasne rychlo zohreje ked jazdim po meste. uz som par sto kilometrov spravil po servise nelepsi sa to ale ani nehorsi takze to bude asi v poriadku.
Zaznamenáno
norv
Větší znalec

DÍK 0

Jméno: Milan Novák

« Odpověď #24 kdy: 05-04-2016, 19:09:27 »

Zdravím.

Dnes jsem přijel na mašině domu a zjistil jsem že mi krapet kape voda z motoru, někde od karburace, je možné že je tam nějaký přepad, na to vyhřívání, nebo je to vyloženě vada.
Stalo se to už někomu ?

Díky za rady
Zaznamenáno
Tomáš
Děd vševěd

DÍK 3

Jméno: Tomáš

« Odpověď #25 kdy: 05-04-2016, 19:52:45 »

Prasklá hadička? Karbeci maj vyhřívání od chladiče. Nikdy se mi nic takovýho nestalo, ani v těch největších vedrech ne.
Zaznamenáno
norv
Větší znalec

DÍK 0

« Odpověď #26 kdy: 05-04-2016, 20:03:04 »

Díky.
Tak uvidím zda se to bude opakovat a kdyžtak to budu muset vše projít, jen škoda, že je tam milion hadicek
Zaznamenáno
Slavek-TDM
Děd vševěd

DÍK 19

Motorka: BMW
Jméno: Slavek

« Odpověď #27 kdy: 06-04-2016, 07:28:35 »

norv> hele ono to neni tak hrozny. Z chladice pod vickem vede jedna hadicka do nadoby a od privodu termostatu je T-kus do karburatoru a za nim T-kus z karburatoru. Blby je, ze musis motorku komplet odstrojit, sundat nadrz, airbox a teprve pak to uvidis. Nasazovat airbox se staryma gumovyma chobotama je oser. Bud koupit novy nebo je dat na par minut do horky vody nebo je nahrat horkovzduskou.
Takhle to tam vypada:
Zaznamenáno
norv
Větší znalec

DÍK 0

« Odpověď #28 kdy: 06-04-2016, 07:49:26 »

Díky za radu, nádrž už mi docela sundavat jde Cheesy, a s airboxem už jsem si taky hrál, tak na to vlítnu
Zaznamenáno
Slavek-TDM
Děd vševěd

DÍK 19

Motorka: BMW
Jméno: Slavek

« Odpověď #29 kdy: 06-04-2016, 09:51:04 »

norv> a kdyz uz budes v tom, muzes si snizit jehly na nejvyssi zarez, pripadne si pohrat s tryskama  Wink Ja mel ve 4TX (rok 1997) hlavni trysku 140ku a behalo to dobre. Snizil jsem spotrebu benzinu a motor bezel klidneji ve strednich otackach.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML