TDM FORUM TDM FORUM
22-11-2024, 05:19:59 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Přídavná světla.  (Přečteno 90598 krát)
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #195 kdy: 27-03-2013, 19:22:31 »

To Romane vypadá celkem dobře a na trhu je jich dalších dost které se dají použít na motku smile_ proto se divým, že se kluci trápíte s LEDkama, odporama, chlazením a podobně. Tady je to hotový vodotěsný namontovat, svítím a jedu  Wink ...ale chápu, že někdo potřebuje ten pocit kutilství  hehe
Kam by jsi je případně umístil? Tak jak je na ilustračním fotu? A to je cena za jeno nebo za dvě? Píšou sada tak je to zavádějící.
Zaznamenáno

Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« Odpověď #196 kdy: 27-03-2013, 19:30:43 »

Umístění pod světla, cena je za sadu 2ks. Origo to dělá pro auta Hella pod názvem LEDayFlex, ale cena je kolem 5tis..
Zaznamenáno
Brown
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Motorka: XT1200Z
Jméno: Petr
SPONZOR:

« Odpověď #197 kdy: 27-03-2013, 20:45:59 »

Ahoj, myslím, že bych ty světla sehnal levněji. Tady mám na ně 25% slevu: 
http://stualarm.cz/produkt/sj-298en-svetla-pro-automaticke-denni-sviceni-s-led-homologace/
Zaznamenáno
mivino
Znalec
**

DÍK 0

Pohlaví: Ženské
Motorka: Jiná
Jméno: miro glesk

yamaha tdm 850

« Odpověď #198 kdy: 27-03-2013, 21:47:24 »

akurat som ich namontoval nie tieto co ste tu dali ale dal som ich pod svetla na brile takze ked zatocim svetla zatocia tiez este ich zapojim a uvidime ako to bude v praxi

* DSC_0068.jpg (1247.08 KB, 2592x1944 - prohlédnuto 454 krát.)

* DSC_0071.jpg (1232.2 KB, 2592x1944 - prohlédnuto 288 krát.)
Zaznamenáno
Driver toys
Kořen
Děd vševěd

DÍK 20

Motorka: KTM
Jméno: Libor SIMON
Bydliště: Dolní Dobrouč (okr. Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj)
SPONZOR:

« Odpověď #199 kdy: 28-03-2013, 11:28:04 »

Zkoušel jsi s tím pružit? Z fotek moc nechápu uchycení a kam až světla zasahují, ale z pohledů co jsi sem dal to vypadá, že sice uvidíš do zatáčky, ale motorka až se zhoupne, tak světla serve.. Jak píšu - není to poznat  ojee!

Koukal jsem do tvojí složky fotek a tam je to vidět o moc líp, už chápu jak to máš a fungovat by to mělo. Držák hezky vypálenej, nevím z čeho je, ale myslím že to bude dost pružit a světla se ti budou chvět. Nechci pomlouvat - máš pěkné a origielní umístění, to se mi líbí že se snažíš přijít s něčím novým  supr, ale moc mi tam zrovna tyhle světla nesedí  ojee, jsou těžká a taková humpolácká. Pokud jsi sám spokojený, tak mlčím, osobně bych šel do nějakých malých, lehkých LED světýlek, pak by to nemělo chybu  smile_.
Zaznamenáno

Ani pohyb na zdravém vzduchu nenahradí pohyb na zdravém těle ;op
mivino
Znalec
**

DÍK 0

Pohlaví: Ženské
Motorka: Jiná
Jméno: miro glesk

yamaha tdm 850

« Odpověď #200 kdy: 28-03-2013, 19:06:05 »

Zkoušel jsi s tím pružit? Z fotek moc nechápu uchycení a kam až světla zasahují, ale z pohledů co jsi sem dal to vypadá, že sice uvidíš do zatáčky, ale motorka až se zhoupne, tak světla serve.. Jak píšu - není to poznat  ojee!

Koukal jsem do tvojí složky fotek a tam je to vidět o moc líp, už chápu jak to máš a fungovat by to mělo. Držák hezky vypálenej, nevím z čeho je, ale myslím že to bude dost pružit a světla se ti budou chvět. Nechci pomlouvat - máš pěkné a origielní umístění, to se mi líbí že se snažíš přijít s něčím novým  supr, ale moc mi tam zrovna tyhle světla nesedí  ojee, jsou těžká a taková humpolácká. Pokud jsi sám spokojený, tak mlčím, osobně bych šel do nějakých malých, lehkých LED světýlek, pak by to nemělo chybu  smile_.
jak som pisal je to uchytene na okuliaroch(brilich)pod maskou na mieste kde je klakson su tam akurat dve diery 6mm so zavitom takze ziadne vrtanie ani pilenie,cize je to mimo tlmicov a nic se neserve,vypalene je to z nereze 2mm alebo 3mmani neviem pevne je to dost a tie svetla ak s nimi nebudem spokojny kedykolvek ich vymenim ale ja praveze nechcem denne svietenie skor som hladal nieco na nocne jazdenie aby som ja lepsie vydel po tme,povodne som ich chcel uchytit pod bocne plasty vedla chladica ale chladic je na takych silentblokoch a nechcel som do toho zasahovat.a dakujem za pochvalu som rad ze sa to niekomu paci  supr
Zaznamenáno
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« Odpověď #201 kdy: 01-04-2013, 19:47:56 »

Tady jsem našel dvě náhradní LED světla s homologací , třeba někoho napadne kam s nimi  Wink

* 10079.jpg (89.13 KB, 720x683 - prohlédnuto 411 krát.)
Zaznamenáno
Maty
Kořen
Děd vševěd

DÍK 7

Motorka: ...asi trakař
SPONZOR:

« Odpověď #202 kdy: 02-04-2013, 15:05:20 »

Něco podobného,leč trochu dražšího

http://www.dstechnik.cz/univerzalni-denni-sviceni-led-2x5-oddelene-led/keetec-ds-drl-502-5105.html
Zaznamenáno
Driver toys
Kořen
Děd vševěd

DÍK 20

Motorka: KTM
Jméno: Libor SIMON
Bydliště: Dolní Dobrouč (okr. Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj)
SPONZOR:

« Odpověď #203 kdy: 02-04-2013, 16:41:34 »

Pro ty co furt řeší, že TDM málo svítí a potřebujou jezdit přez noc  blll LOL

* 523541_10151861187873709_1406136031_n.jpg (146.87 KB, 720x960 - prohlédnuto 386 krát.)
Zaznamenáno

Ani pohyb na zdravém vzduchu nenahradí pohyb na zdravém těle ;op
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:

« Odpověď #204 kdy: 02-04-2013, 20:42:34 »

to bymě zajímalo čím to živěj. Crossky standartně mívaj "dobíjení" jen pro zapálko - nic jinýho to ani neutáhne.
Zaznamenáno

jedině vodka + redbull  mrk  Galerie
B@rbuch@
Ondra, Wondřich, Mladej....jak chcete.. ;D
Global Moderator
Děd vševěd

DÍK 20

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Ondra Skalický
SPONZOR:

« Odpověď #205 kdy: 02-04-2013, 20:48:52 »

Třeba má řidič v batohu baterku z náklaďáku  cvok
Zaznamenáno

blll blll Yamaha TDM 850 4TX   blll  blll
zdenál
Kořen
Děd vševěd

DÍK 12

Jméno: Zdeněk Majer
SPONZOR:

« Odpověď #206 kdy: 03-04-2013, 17:23:21 »

Jsou to extremy, jak v cenách, tak v provedení. Buď jsou velké a těžké, nebo ho... svítí. Já mám světla(diody) od Kalibora a svítí to super  supr. Co se týče názoru o kutilství: Jsou lidé, kteří se s tím nechtějí drbat a nic vymýšlet, mají na to, pak si to koupí a nic neřeší  mrk. Myslím, že dát necelých 7 litrů za věc, která není pro náš typ motocyklu schválena je celkem úlet  cvok. ( Na STK mi bylo řečeno, že přídavná světla(i denní svícení) musejí být zapsána v velkém TP)) a musejí fungovat dle pravidel o denním svícení. Typy světel, co jsou uvedeny výše jsou vyrobeny pro motocykly a označeny příslušnou normou EHK, většinou RL E.. , ale ostatní co jsou na trhu(čočky a pod.) jsou většinou schváleny pro auta. V případě použití při běžném svícení se vystavujete nebezpečí mastné pokuty. V mém případě to bylo 1500kč  grr. Sice homologaci na světlech mám, ale označení na skle "B", což jsou mlhovky a ty mají většina z nás. Soused má Báwo 1200 a světla má zapsány v TP včetně platné normy. Takže když narazíte na poučeného blba, jako v mém případě, tak pak platíte a nepomůže Vám argument, že jste lépe vidět. Tak pak kolik peněz chcete do světel dát?
Zaznamenáno
blažin
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: TDM900
Jméno: Petr Bláha

« Odpověď #207 kdy: 03-04-2013, 18:13:01 »

Přesně jak píše zdenál....mám pár známých co mají sice jiný styl mašin(chopery) a pravě ti mají s přídavnými světli největší problémy, když je zastaví policie...Mašina má většinou zapsané jen jedno potkávací světlo a všechny ty co jsou na různých rampách či padacích tam dle TP nemají být a pak je za to někdo jebe Angry (záleží na koho člověk narazí)
Zaznamenáno
KámaTDM
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: Batůžek
SPONZOR:

« Odpověď #208 kdy: 03-04-2013, 22:13:57 »

Otázka schválení doplňků pro provoz se tu už přetřásala několikrát. Když to řešila vyhláška tak jsem ji měl, teď jsem hodil dotaz na konkrétní zákon a čekám na jeho číslo. Se světly je to tak, že schválení mají pro provoz na pozemních komunikacích ČR a neřeší jestli je to na auto, moto nebo traktor. Následný je problém umístění - výška, rozteč, uchycení, směr. I když budou všechna světla homologovaná, jejich svítivost v součtu nesmí přesáhnout stanovenou mez, atd. Zapisovat přídavný světla do TP je asi taky blud. Nevím o nikom kdo má přídavný dálkový, nebo přední mlhovky zapsaný v TP. Samozřejmě je nutné dodržet třeba barvu kontrolky, způsob použití. Pokud bych mohl, rád bych požádal o kopii od BMW, nebo alespoň opis struktury zápisu.
Zaznamenáno
zdenál
Kořen
Děd vševěd

DÍK 12

Jméno: Zdeněk Majer
SPONZOR:

« Odpověď #209 kdy: 05-04-2013, 20:43:38 »

Otázka schválení doplňků pro provoz se tu už přetřásala několikrát. Když to řešila vyhláška tak jsem ji měl, teď jsem hodil dotaz na konkrétní zákon a čekám na jeho číslo. Se světly je to tak, že schválení mají pro provoz na pozemních komunikacích ČR a neřeší jestli je to na auto, moto nebo traktor. Následný je problém umístění - výška, rozteč, uchycení, směr. I když budou všechna světla homologovaná, jejich svítivost v součtu nesmí přesáhnout stanovenou mez, atd. Zapisovat přídavný světla do TP je asi taky blud. Nevím o nikom kdo má přídavný dálkový, nebo přední mlhovky zapsaný v TP. Samozřejmě je nutné dodržet třeba barvu kontrolky, způsob použití. Pokud bych mohl, rád bych požádal o kopii od BMW, nebo alespoň opis struktury zápisu.
Jestli jsi dobře četl můj příspěvek, tak jsem uváděl, že přídavné osvětlení, které chceš namontovat a používat na motocyklu, opakuji na motocyklu, tak musíš nechat schválit. A to ti udělají jen na příslušné STK a to většinou na základě homologačního zápisu. Ten ti vydá jen autorizovaný servis, nebo výrobce pro danou značku. Nevím o tom, že když si dám na auto světla s homologací, a na správné místo, že to musím hlásit. Ale jedná se o MOTORKU a na ní můžeš mít jen jedno obrysové, jedno potkávací a max. jedno dálkové, pokud není již součástí sdružené paraboly jak to má třeba TDM. Nic víc není povoleno. Zmiňované sousedovo Báwo to již má z výroby osazené dle všech předpisů a parametrů. Nechci se s tebou přít, možná máš lepší informace, ale info mám od spolužáka, který již 18 let pracuje u dopravní policie jako technik. A co se týče zákonů, to ani sami zákonodárci neví co pouští do éteru... coo
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML