TDM FORUM TDM FORUM
01-11-2024, 03:29:27 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Enduro gumy  (Přečteno 59576 krát)
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #180 kdy: 09-03-2015, 18:05:14 »

Pokud se začne vlnit, tak pomáhají jen tyto dvě věci.
1) zpomalit na 130 a pak se vlnění ztratí
2) vyměnit TDM za R1 a pak se to nekroutí
Nic jiného poradit nejde.
Míro tohle přesně se mi honilo v hlavě  mrk
Zaznamenáno

ducatisport
Znalec
**

DÍK 3

Motorka: TDM 850 3VD
Jméno: Miroslav Vlach

« Odpověď #181 kdy: 09-03-2015, 20:17:55 »

Pokud je dvacetiletá dáma v dobrý kondici,tak nemám nejmenší problém jí dát za uši....Nevím,ale 170 je pro ni v pohodě s bodákem v zadku.Otáčky zdaleka nedosahují maxima,takže kde je problém.Asi to bude gumama.No nic.Koupím sadu kol a budu používat dvoje kola podle nálady a podle toho kam pojedu...Ještě zkusím víc nafoukat ten zadek a uvídím...Ta motka jede tachometrových 190 a to jsem jí ubral abych ji zas ažtak netrápil,takže 170 je moc??? LOL
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #182 kdy: 09-03-2015, 20:30:35 »

Jo děkuju moc za odkaz. Už ve třetím obchodě jsem na stránkách objednal v jejich formuláři ale druhý den volali že pneu je nedostupné. Dokonce mi jeden obchod napsal že sehnali jeden kus E08 ale z roku 2012. Co to kurva je!!!!!!!!!!! Ta guma se už nevyrábí? Skoro nikdo z prodejců ji reálně nemá i když na stránkách ji mají. Dokonce hojně vkládaný obchod http://www.moto-pneu.cz/623-Mitas-E-08-dbz.html nemá a stále tlačí k pneumatice s duší i když ji nechci.
Fakt peklo. Takže jsem objednal u čtvrtýho a zase čekám :-D Pak už budu jen obvolávat protože s takovou by to nebylo ani do léta  LOL

Je těsně před začátkem sezony tak se předzásobily pneuservisy. Výrobci určitý druh nevyrábí celý rok ale jedou za čas vyrobí danou sérii v nějakém počtu na sklad...mě se to také stalo před dvěma roky  mrk
Zaznamenáno

Diver
Kořen
Velký znalec

DÍK 10

Motorka: ...asi trakař
Jméno: Petr Janík
SPONZOR:

« Odpověď #183 kdy: 09-03-2015, 20:37:26 »

170 km/h není moc na cesťáka ale já osobě  si nekupoval tuto motorku abych na ni jezdil takovou rychlostí. Já se rád kochám  Grin
A nemyslím si že je na takovou rychlost stavěná pokud to není akce předjetí nebo jen protáhnutí na chvíli ale mohu se mýlit . A jak tu bylo psáno taky nechápu proč si šel do enduro gum místo dobrých cestovních které by Ti udělali více užitku na takové ježdění. Jen vlastní postřeh
Zaznamenáno
Jirka
Kořen
Děd vševěd

DÍK 26

Motorka: Ducati
Jméno: Jiří Svoboda
SPONZOR:

« Odpověď #184 kdy: 09-03-2015, 20:43:02 »

Pokud je dvacetiletá dáma v dobrý kondici,tak nemám nejmenší problém jí dát za uši....Nevím,ale 170 je pro ni v pohodě s bodákem v zadku.Otáčky zdaleka nedosahují maxima,takže kde je problém.Asi to bude gumama.No nic.Koupím sadu kol a budu používat dvoje kola podle nálady a podle toho kam pojedu...Ještě zkusím víc nafoukat ten zadek a uvídím...Ta motka jede tachometrových 190 a to jsem jí ubral abych ji zas ažtak netrápil,takže 170 je moc??? LOL

Není to vůbec moc. Myslím, že to přes 200 v klidu dáš. Fakt není lepší pocit, než s Mitaskama lámat rekordy na studeným asfaltu. A jak potom na JIPce skvěle chutnají banány. I když po kapačkách, pokud máš zuby, si pochutnáš na všem.
Zaznamenáno

I kdyby si svini vsadil zlaté zuby, stejně bude smrdět hnojem !
ducatisport
Znalec
**

DÍK 3

« Odpověď #185 kdy: 09-03-2015, 20:59:45 »

Zkusím odpovědět oběma...Otázka zpuchřelý hadice-silentbloky atd je vyloučená.To jsou věci,který pravidelně kontroluju a dokážu vyloučit-vyměnit....Předchozí ZX-10 Tomcat (1989) byla starší a chodila v pohodě 270-280,a bylo na ní spolehnutí.ZZR 1100 (1992) byla ještě rychlejší a skoro stejně stará...Záleží jak se o motorku staráš a třeba babička 40-ti letá chodí jako za mlada.

Enduro gumy-tedy pseudoenduro jsem chtěl kvůli občasnýmu zablbnutí na šotolince-lehký OFF.Mitas E-08 jsem bral protože je to vlasně silniční guma s vyšším vzorkem,takže by měla makat líp na silnici nežli v lehkém OFF.Taky vzhledem k vyššímu vzorku je krapet odolnější vůči průrazu o ostřejší kámen.Třeba na Dominatoru jsem měl E-07 a ty byly opravdu super-a jsou to oproti E-08 špalky.V alpách na GG se s tím daly dělat věci,že Němci na SS nechápali..

Jinak zatím nevím zkusím přitvrdit zadní tlumič,přifouknout gumu a pak dám vědět jestli jde na tdm s E-08 vyrazit do Mostu a udělat nějaký slušný čas... evil

Jinak ta zadní guma na předku je v pohodě-i teď na studený silnici cítím spíše nervozitu zadku-předek je pevnej a stopu drží skvěle.Jenom při razantním zrychlování a přeřazení na vyšší kvalt-tedy 2-3,3-4 jsou cítit vibrace do řídítek jakoby to chtělo tlumič řízení,ale třeba bude stačit si pohrát s tlakem gum a nastavením vidlí-jsou po repasi...
Zaznamenáno
ducatisport
Znalec
**

DÍK 3

« Odpověď #186 kdy: 09-03-2015, 21:07:01 »

Není to vůbec moc. Myslím, že to přes 200 v klidu dáš. Fakt není lepší pocit, než s Mitaskama lámat rekordy na studeným asfaltu. A jak potom na JIPce skvěle chutnají banány. I když po kapačkách, pokud máš zuby, si pochutnáš na všem.
Ale tady nejde o rekordy...Včera jsem se prostě konečně trochu po zimě svezl-zrovna bylo i docla teplo takže se i ta guma dala ohřát na cca 40 stupňů.Někdo se tady ptal nadojmy z gum,tak jsem je popsal.Tak mě hned nekamenujte.....
Další poznatky napíšu až to zkusí poladit a až bude tepleji.To by v tom byl čert aby se na e-08 nedaly udělat žmolky na hranách....ale třeba se mýlím...
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #187 kdy: 09-03-2015, 21:42:26 »

Má to jak píšeš vyšší vzorek tak, že vibrace budou stejně jako to, že budou hlučnější než silniční pneu.
Já na těch gumách také už pár kiláků najel a jsem spokojený.
Téma studený asfalt je už něco jiného stejně jako mokrý...
Každý svého štěstí strůjce...
PS: debata se zase zvrhla jinam. To zmíněná vlnění pod zadkem (když už debatujeme o pneu) nebude obutím ale celou motkou.
Asi většina majitelů se svým strojem zkusila co dá... Někde je tady na fóru dokonce vlákno na toto téma.
A většina se shodne na tom, že vysoké rychlosti na TDMce nejsou vůbec příjemné. Na pár vteřin jsem se dostal ke 200 a už to nikdy zkoušet nebudu. Okresky kolem 90-100 dálnice 120-140 ideál na krátkou dobu předjetí 150-160.
Zaznamenáno

ducatisport
Znalec
**

DÍK 3

« Odpověď #188 kdy: 09-03-2015, 22:02:35 »

Má to jak píšeš vyšší vzorek tak, že vibrace budou stejně jako to, že budou hlučnější než silniční pneu.
Já na těch gumách také už pár kiláků najel a jsem spokojený.
Téma studený asfalt je už něco jiného stejně jako mokrý...
Každý svého štěstí strůjce...
PS: debata se zase zvrhla jinam. To zmíněná vlnění pod zadkem (když už debatujeme o pneu) nebude obutím ale celou motkou.
Asi většina majitelů se svým strojem zkusila co dá... Někde je tady na fóru dokonce vlákno na toto téma.
A většina se shodne na tom, že vysoké rychlosti na TDMce nejsou vůbec příjemné. Na pár vteřin jsem se dostal ke 200 a už to nikdy zkoušet nebudu. Okresky kolem 90-100 dálnice 120-140 ideál na krátkou dobu předjetí 150-160.

No konečně odpověď....Ale stejně to zkusím nějak poladit.Když to jdena Banditu,tak na TDM která má lepší podvozek by přeci neměl být problém.
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #189 kdy: 09-03-2015, 22:09:47 »

Tak když ladíš tak dej potom vědět jak to jde. Každopádně je to cesťák pohodový "velbloud" na dlouhé trasy i na občasné zablbnutí. Okruhová motka jezdící na limitu jezdce a stroje to nebude nikdy  mrk
Zaznamenáno

ducatisport
Znalec
**

DÍK 3

« Odpověď #190 kdy: 13-05-2015, 18:01:38 »

Ahoj.
Dojmy z prvních cca 2000km na Mitaskách??No guma jakž takž funguje.Je teda tvrdší takže ostrá akcelerace zezatáčky se rovná podklouznutí gumy.Naštěstí je docela čitelné.Prostě zatáhneš v náklonu a začne klouzat.Asi to bude tvrdší směsí....Vlnění při vyšších rychlostech jsem vyřešil přefouknutím předku a přitvrzením podvozku cekově.Teď do 190 drží stopu jak má.Jinak celkově to je pro mě asi úlet,takžejdou dolů a nasadím silniční-sportovní gumy abych se taky trochu letos svezl...Kdyby někdo toužil po sadě E-08 tak ji prodám za půlku...
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #191 kdy: 13-05-2015, 18:50:25 »

No jestli jezdíš na 3VD 190 minul jsi se i při výběru stroje nejen pneumatik  Tongue
Zaznamenáno

Kukačka
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Motorka: Triumph
Jméno: Jaroslav Zmeškal
SPONZOR:

Kuku

« Odpověď #192 kdy: 13-05-2015, 18:59:06 »

Opravdu bych uvažoval o jiném stroji
Zaznamenáno

ku ku
ganmiki
Děd vševěd

DÍK 13

Motorka: Jiná
Jméno: Jindřich Miki Mikoláš
SPONZOR:

« Odpověď #193 kdy: 13-05-2015, 19:20:34 »

No já bych zase z TDM takový enduro nedělal, ano je to sice jistým způsobem cenduro, ale takový spíš jako víc silniční a špunty to nezachráněj. Konečně jak vidno na "starých psech", kdo chtěl víc cenduro přešel jinam ( KTM, Super Tenerka ). Takže nevidím důvod, proč by na dobrých silničních gumách nemohlo TDM lítat 190 já to tam sice ještě neměl a asi v běžným provozu mít nebudu, bo jsem mrdal a jezdím plíseň, ale tachometrových 180 jsem v jednom volným a mě známém úseku na dálnici frčel asi 2km a nejen, že by Máša ještě šla, ale ani mi to nepřišlo jako "už na hraně". Čili asi věc názoru. Wink
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #194 kdy: 13-05-2015, 19:32:49 »

Jasně já to taky zkusil na kousku ale nic jsem na té rychlosti neshledal. TDM je především cestovní motorka o enduru jsem nic nepsal. Ideální a pro mě příjemnou rychlost už jsem popisoval několikrát...a tato diskuze už zde v tomto vlákně proběhla a selským rozumem většina odpověděla  Cool  ODKAZ
Zaznamenáno

Stran: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML