TDM FORUM TDM FORUM
23-11-2024, 21:11:17 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Baterie  (Přečteno 58938 krát)
jamizo
Nováček
*

DÍK 0

Motorka: TDM850 3VD
Jméno: Jakub Mikulec

« Odpověď #75 kdy: 10-09-2012, 16:43:20 »

Nazdar kluciii.. klekla mi baterka a nechce se mi davat 2,5 tisice za novou :-(
poradte prosim vas, nevite kde sehnat levneji? Chtel bych YUASu, klasika co tam patri.. (850 3VD)
Diky moc za tip. Do patku jsem v praze a o vikendu bych ji chtel namontovat. Kdyby nekdo vedel prazskou prodejnu, nebo nejaky e-shop, nebo cooli s dobrou cenou (ne na ukor kvality) tak budu vdecny za tip. Diky
Zaznamenáno
Roman77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Roman Ištok
SPONZOR:

« Odpověď #76 kdy: 10-09-2012, 17:08:38 »

Nazdar kluciii.. klekla mi baterka a nechce se mi davat 2,5 tisice za novou :-(
poradte prosim vas, nevite kde sehnat levneji? Chtel bych YUASu, klasika co tam patri.. (850 3VD)
Diky moc za tip. Do patku jsem v praze a o vikendu bych ji chtel namontovat. Kdyby nekdo vedel prazskou prodejnu, nebo nejaky e-shop, nebo cooli s dobrou cenou (ne na ukor kvality) tak budu vdecny za tip. Diky

Nazdárek! co tahle http://www.hzmoto.cz/cz/e-shop/55045/c8897-baterie/motobaterie-yuasa-ytx12bs-12v-10ah.html

Ještě tady něco na výběr  blll http://www.zbozi.cz/?typ=nabidky&q=ytx12-bs
Zaznamenáno

Pivo + víno + kořalka = Jihomoravský trojboj  ;-)
Pedro
Znalec
**

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #77 kdy: 11-09-2012, 07:30:53 »

po víkendu jsem zapoměl na cca 24hodin zapnutý klíček zapalování a baterka kaput.
Ta nabíječka z Lidlu ani nezapla - tak jsem vytáhl osvědčenou ruskou mašinku a  po dobu 4-5h jsem ji krmil 1,2A ,
po změření měla baterka už 12,01V a to už po připojení na nabíječku z Lidlu stačilo aby sepla(ukazovala signalizací necelou kapacitu) tak dalších pár hodin byla připojená na ni baterka.
Ted má baterka 12,9V a je OK.

Kámoš mi radil abych paralelně připojil k první baterce druhou a potom zapnul nabíječku z Lidlu a po cca na půl hodce tu druhou baterku odpojil. Ta nabíječka z Lidlu je až mooooc chytrá....... Wink
Zaznamenáno
M.A.X
Děd vševěd

DÍK 0

Jméno: Josef Jačo

« Odpověď #78 kdy: 17-12-2012, 19:30:55 »

Tak jsem si dnes objednal baterku ,jelikož ta moja jak je pod 10st tak se ji moc nechce a jak je pod 0 tak ani neskytne.Cetl jsem dobre ohlasy na značku EXIDE a poté nasel gelovku(opravdu gelovku) za dobre peníze tak casem porefuruji.
http://nahradni-dily.speedmoto.cz/12122/exide-bike-gel-yt12b-bs.html
Zaznamenáno
Gapa
Kořen
Větší znalec

DÍK 3

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Luboš Martínek
SPONZOR:

« Odpověď #79 kdy: 17-12-2012, 20:28:57 »

Tak jsem si dnes objednal baterku ,jelikož ta moja jak je pod 10st tak se ji moc nechce a jak je pod 0 tak ani neskytne.Cetl jsem dobre ohlasy na značku EXIDE a poté nasel gelovku(opravdu gelovku) za dobre peníze tak casem porefuruji.
http://nahradni-dily.speedmoto.cz/12122/exide-bike-gel-yt12b-bs.html

Opravdu gelovku? Je na ni napsáno - AGM - takže to znamená že má mormální kyselinu ale absorbovanou ve skleněném vláknu aby nedošlo k vylití pří převržení nebo naklonění. Prý to i zlepšuje odolnost proti zatěžování.Vydávají ji za gelovku, ale to delá hodně výrobců. Podle některých testů jsou baterie AGM ještě lepší než gelové. Každopádně při její údržbě (nabíjení) se postupuje stejně jako u gelovky.Ale myslím podle parametrů že bude dobrá a budeš spokojený.
Zaznamenáno
M.A.X
Děd vševěd

DÍK 0

« Odpověď #80 kdy: 17-12-2012, 20:53:22 »

Ja vím že na fotce je AGM ale foto je pouze ilustrační ale maji tam rozdelene baterie na :AGM,Convention,GEL  ... a tato baterie je v kategorii gel.Každopadně nech je to jak chce tak snad se mi tam vleze a bude fungovat dlouho a tak jak má ,nech už je jaká chce  supr dám pak jeste vedet co je napsano na baterce v realu.
Zaznamenáno
Gapa
Kořen
Větší znalec

DÍK 3

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Luboš Martínek
SPONZOR:

« Odpověď #81 kdy: 18-12-2012, 06:31:05 »

Ja vím že na fotce je AGM ale foto je pouze ilustrační ale maji tam rozdelene baterie na :AGM,Convention,GEL  ... a tato baterie je v kategorii gel.Každopadně nech je to jak chce tak snad se mi tam vleze a bude fungovat dlouho a tak jak má ,nech už je jaká chce  supr dám pak jeste vedet co je napsano na baterce v realu.
Tak to jsem překoukl. Máš pravdu. Jak píšeš - hlavně aby se vešla. Já koupil loni Vartu a ta byla +- 2mm rozdílná. Ale vešla se v pohodě.
Zaznamenáno
Bob
Nováček
*

DÍK 0

Jméno: Alois Bobek

« Odpověď #82 kdy: 21-12-2012, 14:03:50 »

Dotaz: kdyz je na baterku tak spatny pristup, nezkouseli jste nekdo vyvezt z baterky 2 draty a pres vypinac to pripojit do zasuvky zapalovace ( motozasuvky ) a pres tu to pak zpetne nabijet pres adapter do zapalovace? Myslim ze by to byla pohoda nemusis nic rozebirat. Proste strcis adapter,zapnes nabijecku a jedes. Meslo by to ale pres spinacku, jen pres vypinac a popr pres pojisku.
Zaznamenáno
Kukačka
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Motorka: Triumph
Jméno: Jaroslav Zmeškal
SPONZOR:

Kuku

« Odpověď #83 kdy: 21-12-2012, 14:35:13 »

nabíjím to přes kotakty  +  -  pod sedlem a v poho  mrk
Zaznamenáno

ku ku
Láďa H.
Velký znalec

DÍK 4

Motorka: Jiná
Jméno: Ladislav Hruška
SPONZOR:

« Odpověď #84 kdy: 21-12-2012, 14:55:55 »

Mám zásuvku zapalovače schválně připojenou přes pojistku přímo na baterku a nabíjím přes solární panel umístěný na garáži do zapalovače :-) (Upravil jsem za tímto účelem starou nepotřebnou autonabíječku na mobil .)
Zaznamenáno
M.A.X
Děd vševěd

DÍK 0

« Odpověď #85 kdy: 22-12-2012, 17:56:53 »

Ja vím že na fotce je AGM ale foto je pouze ilustrační ale maji tam rozdelene baterie na :AGM,Convention,GEL  ... a tato baterie je v kategorii gel.Každopadně nech je to jak chce tak snad se mi tam vleze a bude fungovat dlouho a tak jak má ,nech už je jaká chce  supr dám pak jeste vedet co je napsano na baterce v realu.

Tak dnes jsem tu baterku rozbalil a je to opravdu AGM i kdyz je v kolonce GEL ale nevadí,jdu ji namontovat a jsem zvedavy jak se bude TDM probírat k zivotu Smiley
Tak teď jsem mněl premieru s vytahovaním baterie na TDM ...  grr   slo to ale byl to boj  LOL jsem zvedavý jak pujde zpátky.Jinak mněl jsem tam tuto baterii http://shop.motocentrumhk.cz/baterie-original-gt12b4-p-272.html
Tak jsem zvedav na starty jelikož puvodní má startovací proud 125A a ta nová 160A a jeste k tomu je nová takže snad bude chytat na brnk  laugh
Zaznamenáno
Ocilio
Znalec
**

DÍK 1

Motorka: ...asi trakař
Jméno: Radek

« Odpověď #86 kdy: 08-01-2013, 13:26:10 »

Po 5ti letech mi odešla baterka a jelikož jsem pořád neměl dost informací jakou,  tak jsem hledal až jsem našel velmi zajímavý článek "Skoro vše o akumulátorech a nabíjení," který napsal Marconi. Článek jsem nahrál v pdf do downloadu  kategorie - prospekty, články atd.V článku jsem našel přesně to co jsem hledal, sice ne konkrétní baterii ale všechny informace ano. Koupil jsem baterii KOYO KT12B-BS a uvidíme. Čus
Zaznamenáno
blažin
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: TDM900
Jméno: Petr Bláha

« Odpověď #87 kdy: 08-01-2013, 19:37:11 »

Hm, tak to ma osmpade asi blbe reseny....ja jsem mel baterku u devitky za 5minut venku.Jen odpojim,vytahnu prostredni rele ze silentbloku a je venku Wink
Zaznamenáno
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Oliva
SPONZOR:

« Odpověď #88 kdy: 08-01-2013, 21:59:22 »

Hm, tak to ma osmpade asi blbe reseny....ja jsem mel baterku u devitky za 5minut venku.Jen odpojim,vytahnu prostredni rele ze silentbloku a je venku Wink
no tech 5min. je prave to co se tady jako ze nazyva spatne a dlouho:-D
Ono to vazne nejde dobre ven a jeste hur to jde dovnitr... ale jak pises 5min a je venku...
Ale za sebe musim rict ze vzdy kdyz ji taham ven ta se tomu snazim vyhnout pac je to pruda... takze bych ji ven urcite kvuli dobijeni netahal... max odpojil kabel ale nac ji tahat ven...
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
blažin
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: TDM900
Jméno: Petr Bláha

« Odpověď #89 kdy: 09-01-2013, 16:09:48 »

Tak kluci to tahaj hlavne na zimu, kdyz maji chladnou garaz.Ja tohle nemusim a vyndal jsem ji jen jednou, kdyz jsem mel masinu kratce a chtel si to ošahat,no a neprislo mi to jako velkej opruz(mozna to bude tim, ze v praci mam dost casto vetsi nimracky u kterejch bohuju  Grin)
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML