TDM FORUM TDM FORUM
17-09-2019, 02:14:06 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru
 
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Ukazatel zařazené rychlosti TDM 900  (Přečteno 1330 krát)
Tomas Z
Znalec
**

DÍK 2
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Tomáš Z
Bydliště: Šternberk
Příspěvků: 42



« kdy: 26-03-2018, 10:43:01 »

Ahojte,
pokusil jsem se nainstalovat ukazatel zařazené rychlosti na tdm 900, 2004. Je to značka JXKJ, napojený do konektoru z převodovky do tachometru pod nádrží. Ale nefunguje... resetnu, pokusím se v učícím módu nastavit, ale nedaří se.
Rád bych prodiskutoval možnosti s někým, kdo to má již za sebou.
Děkuji
Zaznamenáno
Joch
Znalec
**

DÍK 3
Offline Offline

Motorka: TDM 900
Jméno: Radek k
Bydliště: Opava
Příspěvků: 21


« Odpověď #1 kdy: 27-03-2018, 00:26:34 »

Ahoj, mas to připojeno k vystupu na tacho a k čemu jeste?
Zaznamenáno
Tomas Z
Znalec
**

DÍK 2
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Tomáš Z
Bydliště: Šternberk
Příspěvků: 42



« Odpověď #2 kdy: 27-03-2018, 06:46:53 »

na konektor co vede z motoru/převodovky se třemi kontakty. Má to samce a samici, takže původní vedení rozpojíš a vložíš mezi, je to jakože průchozí... no a ještě na napájení. Resetuješ 6x zapnout a vypnout než napočítá do 3. Pak nastartuješ a nahážeš všechny rychlosti a mělo by to být ok. Se to tak má naučit jaké jsou převodové poměry. Ale u mě stále drží učící mód L. Nenapadlo mě si to zapojení vyfotit, ale mám pocit, že to budu brzy rozdělávat ...


* konektor.jpg (424.15 KB, 2016x1512 - prohlédnuto 57 krát.)
Zaznamenáno
Joch
Znalec
**

DÍK 3
Offline Offline

Motorka: TDM 900
Jméno: Radek k
Bydliště: Opava
Příspěvků: 21


« Odpověď #3 kdy: 27-03-2018, 21:46:42 »

dle mě tam musí být zapojeny dva signály: jeden z toho, co máš zapojen - senzor rychlosti a jeden na senzor otáček - např senzor pozice klikovky. Takto má procesor uvnitř displeje informace, jak rychle se točí motor a jak rychle se točí výstupní kolečko a na základě poměru těchto impulsů se naučí, jaký poměr náleží které rychlosti a jaké má ukázat číslo. Samozřejmě ještě napájení no a měl by fungovat. Máš to tak zapojeno?
Zaznamenáno
Joch
Znalec
**

DÍK 3
Offline Offline

Motorka: TDM 900
Jméno: Radek k
Bydliště: Opava
Příspěvků: 21


« Odpověď #4 kdy: 27-03-2018, 21:51:50 »

mrkni tady, je to stejné
https://www.motops.cz/files/products/files/gipro-x-instalacni-navod-y01-cz.pdf
Zaznamenáno
Tomas Z
Znalec
**

DÍK 2
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Tomáš Z
Bydliště: Šternberk
Příspěvků: 42



« Odpověď #5 kdy: 27-03-2018, 22:08:29 »

No presne tak to mam... ma to 3 kabely na konektor a napajeni.  jen prave nevim, ktery z kabelu na konektoru ma jaky signal a jaky kabel na motore tomu odpovida. ten navod co posilas mam podobny. Bude to asi stejne. Zatim zkusim zjistit, ktere barve kabelu odpovida jaky signal. Pak zjistit ktera barva kabelu na motore ho ma a uvidim... nevim. Jen teoretizuji...
Zaznamenáno
Tomas Z
Znalec
**

DÍK 2
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Tomáš Z
Bydliště: Šternberk
Příspěvků: 42



« Odpověď #6 kdy: 28-03-2018, 06:27:53 »

Tak jsem si znovu podrobně přečetl ten návod na zapojení a asi jsem na to přišel, budu mít možná chybně zapojený kabel na tu indukční cívku...(zelený kabel nebude - , ale ta indukční cívka, červený je +) až to prověřím, ozvu se. To by vysvětlovalo, že pozná otáčení kol, ale nenaučí se ty stupně. Děkuji moc za ten návod !
Zaznamenáno
Pavel_TDM
Znalec
**

DÍK 1
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Pavel Peterek
Bydliště: Zlín
Příspěvků: 25


Live to ride, ride to live...


« Odpověď #7 kdy: 28-03-2018, 08:19:19 »

Kdyžtak to pak nafoť Tome. Taky uvažuju nad ukazatelem rychlosti. Díky Smiley
Zaznamenáno
kauli
Nováček
*

DÍK 1
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Marcel Kaul
Bydliště: Chlebičov
Příspěvků: 10


kauli


« Odpověď #8 kdy: 28-03-2018, 20:03:26 »

Tak jsem si znovu podrobně přečetl ten návod na zapojení a asi jsem na to přišel, budu mít možná chybně zapojený kabel na tu indukční cívku...(zelený kabel nebude - , ale ta indukční cívka, červený je +) až to prověřím, ozvu se. To by vysvětlovalo, že pozná otáčení kol, ale nenaučí se ty stupně. Děkuji moc za ten návod !
Čauky.tak ja jsem to dělal asi 14 dní zpět.a podle manualu to bylo spatně.trojka konektor je jen jeden,ale snímač otáček je jiné barvy než psali.i na netu byla jiná barva.byl to pokus omyl.ale nakonec se to podařilo.jestli chceš můžu ti zitra ten drát vyfotit a poslat ti to.mě už to funguje vše ok.ted zapnu klíče a jde to pěkně od 1-6 a pak -   .kdýž tak pisni a ja ti to zítra tady hodím.čusek Kauli
Zaznamenáno
Tomas Z
Znalec
**

DÍK 2
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Tomáš Z
Bydliště: Šternberk
Příspěvků: 42



« Odpověď #9 kdy: 28-03-2018, 20:40:17 »

Ahoj. Tak jsem to dnes rozdelal a nafotil. Prikladam foto. Ty barvy prave vubec nesedi a na kazde strane konektoru jsou jine. Muzes mi prosim napsat, na kterem to mas pripojene? Myslin ten zeleny na tu civku... dekuji moc.


* EC17DCB2-4394-44E2-9D09-7763702CD1F5.jpeg (101.78 KB, 768x1024 - prohlédnuto 72 krát.)

* FD6425C2-BC49-42BC-8E5E-AE8ACAFAEF5C.jpeg (102.54 KB, 768x1024 - prohlédnuto 78 krát.)
Zaznamenáno
Mirek TDM
Kořen
Děd vševěd
*****

DÍK 40
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: KTM
SPONZOR:
Příspěvků: 997



« Odpověď #10 kdy: 28-03-2018, 23:24:25 »

Taková blbost a tolik starostí.  laugh
Zaznamenáno
ganmiki
Děd vševěd
*****

DÍK 12
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Jindřich Miki Mikoláš
Bydliště: Hradištko
SPONZOR:
Příspěvků: 527



« Odpověď #11 kdy: 29-03-2018, 14:10:07 »

No ještě že jsi se s tím na tý mojí/tvojí sral ty, já bych se na něco takovýho vykašlal  blll
Zaznamenáno
kauli
Nováček
*

DÍK 1
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Marcel Kaul
Bydliště: Chlebičov
Příspěvků: 10


kauli


« Odpověď #12 kdy: 29-03-2018, 15:24:37 »

Moc to vidět, ale snad ti to pomůže. Je to šedý kablik a má na sobě puntíky.


* IMG_20180329_151434.jpg (595.77 KB, 4160x3120 - prohlédnuto 61 krát.)

* IMG_20180329_151525.jpg (821.02 KB, 4160x3120 - prohlédnuto 39 krát.)
Zaznamenáno
kauli
Nováček
*

DÍK 1
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Marcel Kaul
Bydliště: Chlebičov
Příspěvků: 10


kauli


« Odpověď #13 kdy: 29-03-2018, 15:25:18 »

A ta svorkovnice je průhledná. A na druhé straně je modro žlutý kabel.


* IMG_20180329_151718.jpg (598.1 KB, 4160x3120 - prohlédnuto 50 krát.)
Zaznamenáno
Tomas Z
Znalec
**

DÍK 2
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Tomáš Z
Bydliště: Šternberk
Příspěvků: 42



« Odpověď #14 kdy: 29-03-2018, 16:55:15 »

Tim na druhe strane myslis naproti tomu kabelu se 3 kontakty na tachometr - u nadobky na vodu?
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  


BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML