TDM FORUM TDM FORUM
14-07-2025, 18:46:19 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Demontáž svodů TDM 900  (Přečteno 1785 krát)
Dank
Nováček
*

DÍK 0

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Daniel Kopidol

« kdy: 04-12-2014, 20:46:43 »

Dobrý den,prohledal jsem zdejší fórum,ale odpověď jsem nikde nenašel. Chystám se demontovat svody a přes zimu je přeleštit,protože jsou v celkem žalostném stavu.
Chtěl bych se zeptat na postup při demontáži a hlavně na co si dát pozor ať něco nezničím. Předem díky za každou radu.
Výsledek potom zveřejním,popřípadě nafotím postup  Grin.

Díky  Dank
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 121

Motorka: XT 1200ZE
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

YAMAHA XT 1200ZE Super Ténéré. Raid Edition

« Odpověď #1 kdy: 04-12-2014, 21:35:15 »

Ahoj  smile_
Demontáž je naprosto jednoduchá ale...Nechci Tě odrazovat od leštění. Už se to tu řešilo několikrát. Je to naprosto zbytečné úsilí. Jedině že by jsi nejezdil pak to zůstane krásně neblýskané  mrk  ODKAZ

PS: opravdu to vydrželo do prvního deště a už se to rychle vracelo ke stavu jako před leštěním.  Undecided
Zaznamenáno

Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

Motorka: Triumph
SPONZOR:

« Odpověď #2 kdy: 05-12-2014, 15:19:01 »

Taky prdlajs  Grin
Pokud to budeš leštit filcem a různýma pastama na nerez,tak to zmatní okamžitě.Ty pasty obsahujou nějaký mastek co se hned speče.
Ale když to vezměš tou kyselinkou AUTOSOLem (někde dohledám odkaz),tak to vyleštíš bez bordelu kolem do chromu a po nastartování to jen lehce zežloutne a pak drží.
Já to udělal 2x pořádně a pak to vydrželo celou sezonu(cca 7tis km) a jde vidět že je to pěkná nerez a né rezavé trubky jak od lešení.

Pro Mildu-když se s tím budeš bahnit,nepomůže ti nic.  Wink
Zaznamenáno

Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 121

Motorka: XT 1200ZE
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

YAMAHA XT 1200ZE Super Ténéré. Raid Edition

« Odpověď #3 kdy: 05-12-2014, 19:05:36 »

Luko já toho moc nenabahním.  Wink
Ono stačí když jedeš párkrát v dešti (po dešti) s vodou lítá na svody kdejaký sajrajt. O tom že jsou svody skoro žhavé nemusím ani psát. Když na rozpálený nerez tato studená směs stříká dochází k nevratnému zmatnění a pomalému ale jistému návratu vzhledu před leštěním  Tongue
PS: ať si to tedy každý zkusí. Chtěl jsem ušetřit tuto anabázi i ostatním.  Cheesy  Je to cesta ze které už jsem se vrátil a nehodlám jí v nejbližším čase znovu absolvovat  mrk
Zaznamenáno

Sidonius78
Děd vševěd

DÍK 7

Jméno: Zdeněk Machát
SPONZOR:

Sidonius78

« Odpověď #4 kdy: 06-12-2014, 00:28:52 »

Ahoj, taky jsem si tím prošel, po vyleštění jsem nastříkal WD40 trochu vypálil a mám je do zlatova a zatím to tak mám stále.
Je pravda, že jezdím jen silnici, minimálně za deště. Kdo chce ať leští  Grin
Zaznamenáno
Dank
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #5 kdy: 06-12-2014, 20:54:20 »

Díky všem za odpovědi,svody jsem dnes demontoval a zkoušel jsem kousek vyleštit. Koupil jsem v drogérii Sitol na leštění kovů a zrcadel a docela to tím jde,ale myslím že mám na pár víkendů co dělat.
Jde mi jen o to abych ty svody jednou vyleštil a pak je jen jednou za čas trošku přeleštím. Předchozí majitel je asi nikdy neleštil a vypadají skoro jako rezavé. Každopádně to aspoň vyzkouším,ať vím jestli se na to mám příště vyprdnout  Grin
Zaznamenáno
Dank
Nováček
*

DÍK 0

« Odpověď #6 kdy: 16-03-2015, 20:21:17 »

Dobrý večer, potřeboval bych poradit jak vyměnit šroub, který drží svody výfuku  (viz. foto.).
 Předchzí majitel tam našrouboval matku přes závit a šroub se mi ukroutil. Díval jsem se na PARTSDEPOT že jde šroub objednat, ale nevím jak je chycený. Je jen zašroubovaný v díře, popřípadě jaký je tam závit, jestli levý nebo pravý ?

Díky za pomoc.
Zaznamenáno
Jirka
Kořen
Děd vševěd

DÍK 26

Motorka: Ducati
Jméno: Jiří Svoboda
SPONZOR:

« Odpověď #7 kdy: 16-03-2015, 21:06:08 »

Díky všem za odpovědi,svody jsem dnes demontoval a zkoušel jsem kousek vyleštit. Koupil jsem v drogérii Sitol na leštění kovů a zrcadel a docela to tím jde,ale myslím že mám na pár víkendů co dělat.
Jde mi jen o to abych ty svody jednou vyleštil a pak je jen jednou za čas trošku přeleštím. Předchozí majitel je asi nikdy neleštil a vypadají skoro jako rezavé. Každopádně to aspoň vyzkouším,ať vím jestli se na to mám příště vyprdnout  Grin

Taky jsem leštil a vyzkoušel jsem všechno možné. Takto se osvědčila brusná pasta na zabrušování sedel ventilů.
A pokud jde o výměnu šteftu u výfuku, tak je tam klasický pravý závit.

* 10042011709.jpg (149.17 KB, 640x480 - prohlédnuto 192 krát.)
Zaznamenáno

I kdyby si svini vsadil zlaté zuby, stejně bude smrdět hnojem !
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML