TDM FORUM TDM FORUM
22-11-2024, 05:44:02 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: 1 2 [3]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: LED žárovky T10  (Přečteno 2976 krát)
Kolombová
Děd vševěd

DÍK 4

Pohlaví: Mužské
Motorka: ...asi trakař

« Odpověď #30 kdy: 07-02-2015, 21:42:09 »

Nějakých 10ks T10 je sice doma, ale než dosly tak nastal menší problém.

U dvou LED žárovek co mám na autě (1xparkovačka a 1xreg.značka) se děje něco divnýho. Některý SMD čipy co na LED žárovkách jsou blikají jako stroboskop. Nalítáno něco málo nad 20tisíc Km.

Nikdo asi nemáte vypozorovanou životnost normální T10 žárovky co?
Zaznamenáno
Jirka
Kořen
Děd vševěd

DÍK 26

Motorka: Ducati
Jméno: Jiří Svoboda
SPONZOR:

« Odpověď #31 kdy: 08-02-2015, 00:05:03 »

Nějakých 10ks T10 je sice doma, ale než dosly tak nastal menší problém.

U dvou LED žárovek co mám na autě (1xparkovačka a 1xreg.značka) se děje něco divnýho. Některý SMD čipy co na LED žárovkách jsou blikají jako stroboskop. Nalítáno něco málo nad 20tisíc Km.

Nikdo asi nemáte vypozorovanou životnost normální T10 žárovky co?

Teď jsem řešil něco podobného, ale opačně. Když jsem za Tranzita připojil vlek, tak normálně svítil. Tranzita jsem prodal, pořídil jsem Sprintera, přidělal jsem závěs a zásuvku a byl problém. Vlek třikrát bliknul a byla tma.
Řídící jednotka vyhodnotila velký odběr jako zkrat a zhasla vlek včetně koncových světel na autě. A tak se musí mezi přívod a zásuvku připojit další řídící jednotka, která tu hlavní dokáže oklamat. Ale protože jsem musel jet hned a ta věc byla jen na objednávku, nastrkal jsem do všech světel na vleku i do koncových na autě LED žárovky, čímž se snížil odběr a ono to svítí. Odběr se ovšem snížil tak, že to zase pro změnu ukazuje prasklou žárovku. Dal jsem o tom řeč s jedním klukem, co tady má autoservis a ten mi mimo jiné říkal i o problému, který máš ty. Místo normálních žárovek si někdo dá, ve snaze něco ušetřit, do světel LEDKY a má z toho stroboskop. Jednoduše řečeno, když si pořídíš Žigula, nebo Škoděnku 120, dej si tam co chceš a bude to svítit, ale do aut, které jsou díky počítačovým řídícím jednotkám chytřejší než jejich majitelé, dávej jen to, co tam patří.  Wink
Zaznamenáno

I kdyby si svini vsadil zlaté zuby, stejně bude smrdět hnojem !
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Motorka: TDM 900
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #32 kdy: 08-02-2015, 09:57:29 »

Jednoduše řečeno, když si pořídíš Žigula, nebo Škoděnku 120, dej si tam co chceš a bude to svítit, ale do aut, které jsou díky počítačovým řídícím jednotkám chytřejší než jejich majitelé, dávej jen to, co tam patří.  Wink
Jirko máš recht auta jsou až moc "přechytralá" já loni urval o obrubník zásuvku pro vlek  ojee  S obyč. zásuvku která stojí něco málo přes stovku vůbec řídící jednorka nechtěla kamarádit. Tak že za 850 s nějakým svým "mozečkem" který už se s kryšotem kamarádil.  mrk Led žárovky jak píšeš vyhodnotí jako závadu (spálená žárovka). U TDM je to stejné bude například blinkr blikat rychle ze stejného důvodu. Musí být s vestavěnou elektronikou a to už je cena celého LED blikače...tak raději jsem koupil obyč. žárovky po 6kč i do zásoby a už hokusy pokusy nedělám  smile_
Zaznamenáno

Stran: 1 2 [3]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML