TDM FORUM TDM FORUM
21-11-2024, 23:27:54 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: 1 2 [3] 4 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Výber prilby  (Přečteno 18201 krát)
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Pohlaví: Mužské
Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« Odpověď #30 kdy: 26-10-2015, 19:06:05 »

Teď má Shark novou překlápěčku Evo-one, ještě jsem ji na živo neviděl, tak nevím jaký je rozdíl mezi Evoline.
Ještě se mi líbí tahle Shark Explore-R. Ale ta cena, to už si můžu koupit Schuberth
Zaznamenáno
ganmiki
Děd vševěd

DÍK 13

Motorka: Jiná
Jméno: Jindřich Miki Mikoláš
SPONZOR:

« Odpověď #31 kdy: 27-10-2015, 08:50:48 »

No právě, ty ceny  ojee
Na tu One teď koukám na netu, podle mě jí tady u nás ještě ani nikde nemají a kdo ví kolik za ní budou chtít, ta Explore nevypadá taky zle, na druhou stranu desítka je na mě trochu moc.
Jak se v tom prohrabávám na netu, tak jsem někde viděl nějaký testy enduro helem z různých pohledů a ten Airoh S5 nevyšel nijak zle vzhledem k tomu co stojí, údajně oproti předchozímu modelu S4 do kterého prý docela fučelo je to tady dost v pohodě a hlučnost taky není špatná, někde na ní kouknu naživo.
Zaznamenáno
Junior
Větší znalec

DÍK 0

Motorka: TDM 900
Jméno: Palo

« Odpověď #32 kdy: 29-10-2015, 10:49:43 »

Mam Schuberth C3, mozem len odporučiť, vynikajúce spracovanie, tichučko, perfektne sedí, nerosí sa (pinlock), proste pecka...hlavu mam len jednu a v tomto smere mi nepríde rozumne šetriť na cene... Človek vyhodí prachy za oveľa väčšie kraviny...
Zaznamenáno
Slavek-TDM
Děd vševěd

DÍK 19

Motorka: BMW
Jméno: Slavek

« Odpověď #33 kdy: 29-10-2015, 15:12:00 »

Ja furt taky spekuluju o prilbe. Asi tentokrat pujdu cestou integralky a to jeste bez slunecni clony, kterou jsem puvodne moc chtel. Chtel bych neco lehkyho a tichyho I za cenu mensiho komfortu, ale co urcite chci je pinlock. No uvidime na vystave pristi rok, zkusim si jich par osahat.
Zaznamenáno
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

SPONZOR:

« Odpověď #34 kdy: 29-10-2015, 17:19:19 »

Koukám taky po nové helmě, a v testech vyšla dobře i tato helma : http://www.paolo.cz/2138,movement-shot-mvsh31-helma-airoh.html
Dokonce je i před Schuberth S2  Wink
Zaznamenáno
ganmiki
Děd vševěd

DÍK 13

Motorka: Jiná
Jméno: Jindřich Miki Mikoláš
SPONZOR:

« Odpověď #35 kdy: 30-10-2015, 13:05:21 »

Dneska jsem držel v ruce Cyber UX-33 a moc důvěry to u mě nezískalo, takovej divnej ( levnej ) plasťák, zpracování žádný zázrak.
Zaznamenáno
Junior
Větší znalec

DÍK 0

Jméno: Palo

« Odpověď #36 kdy: 31-10-2015, 17:19:57 »

dnes končia brutálne zľavy v Louis-e...ak máte vybratú prilbu, treba ešte do polnoci objednať...
Otec si kúpil X-Lite 1003, cena z pôvodných 560 € v akcii za 320 €... supr
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #37 kdy: 15-03-2016, 10:57:04 »

Zajímavá helma  ODKAZ
Zaznamenáno

indy
Nováček
*

DÍK 0

Jméno: Milan Indyk

« Odpověď #38 kdy: 15-03-2016, 20:32:53 »

Ahoj, přilbu Airoh výše ve zprávě mám. Jako jedna z mála mi tvarově sedí, sklopné zatmavení celkem ok, Na TDM hluk v sedě nepobere, když se postavím do stupaček a beru nápor jen přilbou se hluk zklidní. K pinlocku: hrana vloženého plexi proti zamlžení, při jizdě (máš mirně sklopenou hlavu) mám ji střídavě v obzoru.....mně osobně to mate,a slušně řečeno mi to vadí, nehledě jak vyjedeš proti slunci ze zatáčky hrana v úrovni očí, tak ten přechod mi připravil pěknou honičku. Neujel jsem na přilbě po troškách 500km a upadl jeden čep pro pinlock, oprava čepu u Paoli, čekal jsem na štít a nejezdil....když dorazil po ujetí dalších cca 40km upadl pro změnu ten druhý čep... štít jsem posílal znovu , to už obchod z čeladné posílal dopis se štítem znovu do Paoli....ale už byly kecy......nikomu se to nestalo,,, jen mi,  u Paoli další výměna čepu já ujel snad 200km....a opět to upadlo už jen v pytli ve kterém přilbu uchovávám.....a to už se mi zdálo, že i ten štít začíná podfukovat.....Slíbili v září, že pošlou do týdne nový štít na výměnu.....nedorazil. A až po snad dalších čtyřech měsících u nich vytelefonoval nový štít vedoucí obchodu kde jsem přilbu koupil....zatím ji mám v pytli.....jsem zvědav jestli a jak dlouho to vydrží, ale v létě se už záruka na to vztahovat nebude. To jen, že jsme někteří měcí a nevracíme šmejdy kategoricky zpátky. Kvalita přilby je úměrná ceně.  Dobré přilby asi až od 15tis kč   Ale každý at si udělá zkušenost sám
Zaznamenáno
Fila
Znalec
**

DÍK 0

Jméno: Filip

« Odpověď #39 kdy: 17-03-2016, 11:53:03 »

to si dovolím nesouhlasit, já za moji dal 11 a není nic na co bych si mohl ani v nejmenším stěžovat. Pinlock jsem pořídil minulý týden a ani o něm nevím, jen se mi nemlží hledí.
Říkám to pořád, kupte Arai a budete spokojení:)
Zaznamenáno
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

SPONZOR:

« Odpověď #40 kdy: 05-04-2016, 18:57:52 »

Pořád přemýšlím nad helmou, už dlouho se mi líbí NOLAN N104 ABSOLUTE TECH N-COM 28 - metal white.
Vím, že starší Nolanky má Jirka a Ivan, jsou prý trochu hlučnější, ale jinak OK. Nemáte někdo aktuální zkušenost s touto helmou?
V mém starém Cabegu mě po 100km začnou strašně bolet uši, nemáte podobné pocity ve N104?
Děkuji

* f2637a76cd34d2270a72003589da694f--mmf250x250.jpg (15.02 KB, 250x250 - prohlédnuto 192 krát.)
Zaznamenáno
Tomáš
Děd vševěd

DÍK 3

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Tomáš

« Odpověď #41 kdy: 17-04-2016, 13:18:53 »

To se nedá takhle říct. Tuto helmu nemám, takže píšu jen obecně. Všechny aspekty jsou velmi individuální, co někomu přijde hlučné, pro jiného může být krásně tiché. Zajeď si k prodejci co tvou vybranou přilbu prodává a vyzkoušej ji. Nech si ji nějakou dobu na hlavě, ať poznáš, jestli tě někde netlačí. Dneska už spousta prodejců nabízí i možnost vyzkoušení přilby za jízdy na své moto, což bych určitě využil. Na hlučnosti přilby se také hodně podepisuje plexi na motorce tím, kam ti směřuje proud vzduchu. Já si např. před 14 dny koupil Scorpion Exo 1200 a přijde mi dost hlučná nad 100km/h, protože origo plexi mi posílá všechen vzduch přímo na vrch helmy a pak to nepříjemně turbulencuje. Takže zase po dlouhé době vyhrabu ze zásob vyšší turistické plexi od Givi a budu laborovat.
Zaznamenáno
Kulik
Velký znalec

DÍK 1

Motorka: BMW
Jméno: Jiří Kamenář
SPONZOR:

« Odpověď #42 kdy: 17-04-2016, 14:02:57 »

Pořád přemýšlím nad helmou, už dlouho se mi líbí NOLAN N104 ABSOLUTE TECH N-COM 28 - metal white.
Vím, že starší Nolanky má Jirka a Ivan, jsou prý trochu hlučnější, ale jinak OK. Nemáte někdo aktuální zkušenost s touto helmou?
V mém starém Cabegu mě po 100km začnou strašně bolet uši, nemáte podobné pocity ve N104?
Děkuji

Mám 104 od nolanu a musim řict, že jsem spokojen. Je pravda, že vzhledem k origo plexi je trošku hlučnější při vyšši rychlosti, ale v porovnáni s caberg, kterou jsem měl před tím, je to nebe a dudy. Navíc jsem potřeboval výklopku kvůli brýli. Za mě spokojenost...
Zaznamenáno
Sidonius78
Děd vševěd

DÍK 7

Jméno: Zdeněk Machát
SPONZOR:

Sidonius78

« Odpověď #43 kdy: 12-06-2016, 15:30:00 »

Ahoj, na srazu TDM jem začal uvažovat o vyklápěcí přilbě, kterou někteří již máte :-)

Buď jsou verze, které se vyklopí nad čelo, jiné až dozadu. Požadavky mám:
- tichost
- rozumnou váhu
- pinlock
- sluneční clona
- možnost výměny výstelky, či změny velikosti ? (některé to údajně mají)
- kvalita , systém jištění odklápěcí části (trochu mám nedůvěru- obavu) při pádu

Prosim o Vaše osobní zkušenosti.  Díky
PS: někdo mi tvrdil, že není nad integrálku, já v jiné nejezdil :-D
Zaznamenáno
ToMiNo222
Větší znalec

DÍK 0

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Tomáš
SPONZOR:

« Odpověď #44 kdy: 13-06-2016, 06:38:15 »

Ahoj, já měl integrálku, ale kvůli brýlím jsem chtěl vyklápěčku a už bych integrálu nikdy nechtěl hehe po delším rozhodování jsem šel do téhle http://prilby.heureka.cz/ls2-ff370-easy-quantum/specifikace/#section , líbila se mi a i recenze byly dobrý.

Teď zkušenosti
- dlouho jsem zkoušel, protože mezi vel. L a XL není skoro znatelný rozdíl, to až po chvíli
- vyklápění funguje parádně, zapínání taky, výplň dobrá - nikde netlačí ale těsní
- sluneční clona je OK, ale když helmu odklopíš a jedeš kolem 50km/h, tak bohužel docela vibruje
- hluk mi přijde v pohodě, na naháči jsem rozdíl mezi integrálou nepozoroval, to spíš teď je motorkou, protože u TDM zažívám nekonečný hrátky s nastavením plexi, aby se na tom vůbec dalo jet (zlatej naháč bez plexi...)
- kdyby se Ti líbila, tak se ozvi a doplním info, kamarád má levnou Airoh za cca 2tis novou a teda NIC MOC...
Zaznamenáno

Motorka je jen věc, ale sakra dobrá věc!
Stran: 1 2 [3] 4 5   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML