TDM FORUM TDM FORUM
16-11-2024, 18:55:33 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: První cesta za čáru  (Přečteno 4360 krát)
Pavel83/leštič/
Znalec
**

DÍK 1

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM900
Jméno: Pavel Hřebřina
SPONZOR:

« kdy: 01-05-2014, 18:43:21 »

Ahoj, vím že co budu psát se netýká přímo TDMka, ale většina z Vás jste cestovatelé tak bych byl rád, kdyby jste mi mohli poradit. 6.6. se chystáme poprvé na motodovolenou za hranice naší zemičky a to konkrétně do ST Tropez viz. http://www.motorkari.cz/motoakce/akce/?aid=7699 Jedem na cca 7-8 dnů spaní v kempech.  Byl bych rád kdyby jste poradili na co si dát za hranicemi pozor(dopravní předpisy jsme studovali), co si vzít sebou(myslim něco neobvyklého, spacák a stan si opravdu sebou vezu  hehe) Uvítám i nějaký tip na zajímavá místa v blízkosti nebo po cestě. A samozřejmě kdyby se chtěl někdo přidat je srdečně vítán  supr předem dík.
Zaznamenáno
Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Motorka: Jiná
SPONZOR:

« Odpověď #1 kdy: 01-05-2014, 18:46:49 »

Vem si rum.Ve Francii bacha na četníka: http://youtu.be/Lx8-iNXJiN8
Zaznamenáno
Jirka
Kořen
Děd vševěd

DÍK 26

Motorka: Ducati
Jméno: Jiří Svoboda
SPONZOR:

« Odpověď #2 kdy: 01-05-2014, 19:31:44 »

Vem si rum.Ve Francii bacha na četníka: http://youtu.be/Lx8-iNXJiN8

Aco, ptal se na něco neobvyklého. Rum je povinná výbava. Angry
Zaznamenáno

I kdyby si svini vsadil zlaté zuby, stejně bude smrdět hnojem !
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« Odpověď #3 kdy: 01-05-2014, 19:54:23 »

Pavle, na zajímavá místa se snad ani neptej, za 7dní se toho moc stihnout nedá.  Angry
Projdi si moji galerii a popis podobné cesty :
http://romanst1.rajce.idnes.cz/Dovolena_2011_-_D%2C_IT%2C_FR%2C_MC%2C_CH/
http://www.motorkari.cz/motorka/?mid=44888&act=moto-denik-detail&ddid=27022

Pokud přijedeš na sraz, tak si můžeme sednout nad mapou a projít si vaši trasu.
Dlouhé přejezdy jsou ale o ničem, a hlavně nebezpečné.
Zaznamenáno
RadekK
Větší znalec

DÍK 1

Motorka: XT1200Z
Jméno: Radek Kadlec
SPONZOR:

« Odpověď #4 kdy: 01-05-2014, 20:08:45 »

Koukli jsem se tam v červenci. Nějaké informace z naší cesy najdeš zde:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=NIV9RtKznLg" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=NIV9RtKznLg</a>

Jinak uvádíš, že na 7 dní - to bude pěkná hoňka, ale třeba to jinak nejde.
Na motorkářích píšeš "na jeden zátah mimo dálnice tam" (jestli jsem pochopil) - to bude sakra o rypák, jestli to vůbec dáte, za 23 hodin to nebude, tomu nevěřím.

Zkus tam vlomit alespoň pár dalších dní, pokud pojedeš mimo dálnice tak je toho i po cestě, ve všech státech, spoustu k vidění. No a Provance a Azurové pobřeží taky není na tři dny. Jo a nonstop přesuny si raději vyhoď z hlavy, ať neskončíš někde na švestce.

Hoj
Zaznamenáno

TTR a ST12
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:

« Odpověď #5 kdy: 02-05-2014, 07:21:05 »

kámo vrať se na zem.
Do St Tropez to máš cca 3dny cesty (jestli dobře koukám nejkratší trasa +-1400km). Pokud nehodláš je hlatat kilometry a trochu se projet po Alpách tak to budeš mít dost na krev. Po horách 500km/den a věř že toho budeš mít fakt plný kecky.

7dnů je podle mne prostě nesmysl. Budeš rád když tam stihneš dojet a na otočku alou domů. Navíc se nikam pořádně nepodíváš...
Zaznamenáno

jedině vodka + redbull  mrk  Galerie
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

SPONZOR:

« Odpověď #6 kdy: 02-05-2014, 08:51:22 »

když na to koukám, tak počítám???
1) Kamenický Šenov - Garmisch-Partenkirchen??? což je nějakých 600km poměrně slušnýho oseru....
2) Garmisch-Partenkirchen - Vipiteno - Merano - Bormio - Milano??? cca 460km podle mne asi nejhezčí části cesty
3) Milano - St Tropez - cca 430km a zde dle chuti jednotlivého soudruha, mě to neláká ani náhodou

celkem +-1500km a budeš cítit každý sval a kloub v těle  Grin
Zaznamenáno

Pavel83/leštič/
Znalec
**

DÍK 1

SPONZOR:

« Odpověď #7 kdy: 02-05-2014, 12:59:13 »

Bohužel víc jak 8 dnů si nemůžu dovolit, počítám +/- 500km denně, nejde mi o to válet se někde u vody, ale projet kus světa. Jinak takové malé rýpnutí, ptal jsem se na co si dát pozor, nebo co vzít s sebou a kromě Aci mi všichni píšou o délce dovolené což neovlivním  blll ale i tak díky. Pro mě je cesta cílem, ST-Tropez je místo, kde uděláme pár fotek koupíme nějakou zmrzlinu a jedem nazpět. Pro mě je nejdůležitější, že strávím týden v  sedle TDMka  supr
Zaznamenáno
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

SPONZOR:

« Odpověď #8 kdy: 02-05-2014, 13:33:58 »

v podstatě jediný co nesmíš nechat doma je kreditka. Vše ostatní se dá operativně pořešit

zjednodušeně... neobejdeš se bez spacáku a pokud možno slušný kerimatky (vlatní zkušenost...), stan není povinnost (záleží na počasí) - případně kreditka  Wink

osobně...
stan je dobrej proti komárům a rose. Když prší nebo je pravděpodobný že bude pršet stejně scháním suchou teplou postel. Jsou mezi námi i tací co stan nevozí vůbec  evil
Zaznamenáno

Pečajs
Kořen
Děd vševěd

DÍK 8

Jméno: Petr Pečínka

« Odpověď #9 kdy: 02-05-2014, 13:38:36 »

Určitě bych si do "povinné výbavy" přípsal sadu na opravu pneu a sadu na opravu lanek.
Zaznamenáno

Lepší je být první v pekle, než-li druhej v cíli.
Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Motorka: Jiná
SPONZOR:

« Odpověď #10 kdy: 02-05-2014, 13:43:22 »

rum kreditkou nenhradíš.....
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #11 kdy: 02-05-2014, 14:09:56 »

Ahoj včera večer jsem měl napsáno v podstatě vše co napsal Begy v první reakci. Pak jsem to smáznul s tím abych nevypadal jako nepřející rýpal.  Wink
Tak že! Pokud jedete jen s tím že pojedeš a nebudeš nikde nic procházet případně se koupat v moři tak to stihnete. Ale to bude jako na útěku to je můj názor. Já když už bych tam vážil cestu tak bych si to chtěl v klidu užít. Tahle toho budete mít jak píše Begy plný kecky... To se v podstatě otočíte a jako o závod pojedete domů  ojee je to fakt dálka!!
 Monaco opatrně z focením byli jsme upozorněni, že by nějaká celebrita mohla poslat policii nebo ochranku v domění že jsi paparaci  mrk a to není prdel  Cheesy
Ale to opravdu tak že projdete přístav v Saint Tropez ODKAZ
Popřípadě se vyfotíte před Četnickou stanicí, která mě mimochodem nijak nenadchla  ODKAZ  Tongue nikde nic jen musíš čekat až ti tam nikdo nebude zevlit do záběru  hehe.
Jinak je tam celkem draho. Připrav se že v té době tam bude vedro jako blázen od Itálie po Francii. Nakupovat si zastavte do větších hyper supr krámů je tam větší výběr a dá se nakoupit za rozumné peníze. Restaurace pro nás celkem draho no uvidíš no. Kreditku určitě s sebou a co píše Pečajs.
 Bacha není to jako u náš že je pořád otevřeno! To platí i o benzínkách svátky, sobota odpoledne nebo večer je zavřeno nebo samoobslužná pumpa. Kde kreditku strčíš da stojanu navolíš za kolik éček chceš natankovat a pak tankuješ.
Připrav se taky na placené úseky a nejsou zrovna levné.
Těsně před St.tropez je městečko SAINTE MAXIME a tam nádherný kemp. U hlavní silnice na vykoupání jsme tam normálně prošli nic po nás nechtěli  smile_ Můžu dát fotky. Sprchy wc luxusní a v té době to nebylo až tak drahé. Kousek k moři ale bylo v červnu celkem studené.
Jinak souhlasím co píše Begy na motce žádný velký zážitek. Motorkářský ráj jsou spíše Alpy itálie a Francie. Dole Provance je spíš samá rovná silnice, tunely a mosty.

PS: to je náhoda jedu tam 2.6. cca do 17.6 asi 60km nad Sant Tropez. Pokecáme na srazu  Cool
Zaznamenáno

Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

SPONZOR:

« Odpověď #12 kdy: 02-05-2014, 14:18:12 »

joo samoobslužný pumpy jsou zrádný. Některý ti strhnou z karty tučnou sumičku (už si nepamatuju kolik - kolem 100€ ????) pak tě nechají natankovat a rozdíl v ceně po čase vrátí na účet.
Loni cestou ze švýcar jsem si takhle vybombardoval účet a neměl doslova a do písmene ani na rohlík!!!  grr Peníze se mě vracely na účet postupně asi během 14ti dnů
Zaznamenáno

Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #13 kdy: 02-05-2014, 14:27:22 »

joo samoobslužný pumpy jsou zrádný. Některý ti strhnou z karty tučnou sumičku (už si nepamatuju kolik - kolem 100€ ????) pak tě nechají natankovat a rozdíl v ceně po čase vrátí na účet.
Loni cestou ze švýcar jsem si takhle vybombardoval účet a neměl doslova a do písmene ani na rohlík!!!  grr Peníze se mě vracely na účet postupně asi během 14ti dnů
Proto na to upozorňuji loni v Itálii nebylo vyhnutí večer docházel benál všude zavřeno ještě že Mirek má dva záložní kanystříky  smile_. Doskákali jsme na zmíněnou samoobslužnou pumpu a radili nám dva ochotní Taloši. Natankovali jsme přesně za tolik kolik jsme navolili  Cool naštěstí  mrk
Zaznamenáno

Pavel83/leštič/
Znalec
**

DÍK 1

SPONZOR:

« Odpověď #14 kdy: 02-05-2014, 16:36:07 »

Supr, děkuji tohle jsou ty správné rady co potřebujem, kreditku sebou a ještě aspoň 10tis v éčkách. Bohužel na sraz asi nedorazíme, mám teď až do dovolený pracovní víkendy  Undecided  Třeba se tam v zemi galského kohouta potkáme, to by byla náhoda  laugh O těch samoobslužných pumpách jsem četl docela se toho bojim  ojee no uvidíme.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML