TDM FORUM TDM FORUM
16-11-2024, 03:54:51 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Přehřátí  (Přečteno 848 krát)
M.A.X
Děd vševěd

DÍK 0

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Josef Jačo

« kdy: 20-07-2013, 08:00:48 »

Včera jsem jel na sraz tady u nás za dědinů,jelikož jsem tam dorazil až v pozdních hodinách(byla už tma) tak mne napadlo si rozsvítit TDM,asi po 10s jsem si uvědomil že vybiju baterku tak jsem nastartoval  ojee ...no asi po 15-30minutách dojdu k TDM a ventilator vrčel jak šíeny,kontrolka rozsvícená ...vubec netusim jak dlouho uz ten ventilator jel...takže jsem se chtěl s vama poradit co vše zkontrolovat abych mohl v klidu vyjet ...nějak mám strach aby se něco nespeklo/nestrelilo...ješte jak jsem dnes rano startoval viděl jsem ze mne ukapla chladici kapalina na zem tak se musim podivat jestli to vyvrelo nějakym ventilema a po nastartovaní se to pouze vytrepalo a nebo jestli to teče....
Zaznamenáno
Ales.77
Kořen
Děd vševěd

DÍK 2

Motorka: TDM 900
Jméno: Aleš Navrátil
SPONZOR:

« Odpověď #1 kdy: 20-07-2013, 08:49:11 »

Včera jsem jel na sraz tady u nás za dědinů,jelikož jsem tam dorazil až v pozdních hodinách(byla už tma) tak mne napadlo si rozsvítit TDM,asi po 10s jsem si uvědomil že vybiju baterku tak jsem nastartoval  ojee ...no asi po 15-30minutách dojdu k TDM a ventilator vrčel jak šíeny,kontrolka rozsvícená ...vubec netusim jak dlouho uz ten ventilator jel...takže jsem se chtěl s vama poradit co vše zkontrolovat abych mohl v klidu vyjet ...nějak mám strach aby se něco nespeklo/nestrelilo...ješte jak jsem dnes rano startoval viděl jsem ze mne ukapla chladici kapalina na zem tak se musim podivat jestli to vyvrelo nějakym ventilema a po nastartovaní se to pouze vytrepalo a nebo jestli to teče....
Maxi ničeho se neboj,po 30min. to bude vrčet každému,takže 1,2,3,4, po zadech a jak píšeš máš to za dědinů tak to když tak dotlačíš  Grin
Zaznamenáno
M.A.X
Děd vševěd

DÍK 0

Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Josef Jačo

« Odpověď #2 kdy: 20-07-2013, 08:54:48 »

tak jsem ted na to cumel a asi jak to mělo větší teplotu než obvykle ,tak to nezvladlo těsnění u termostatu...nějak mně to TDM začíná zase srát  LOL ...co jsem teď narychlo študoval tak pokud není nějak extra vysoká teplota tak by to měl ventilator uchladit pokud ne,tak je něco špatně...
Zaznamenáno
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

Motorka: Triumph
SPONZOR:

« Odpověď #3 kdy: 20-07-2013, 19:17:30 »

Po 15min běhu motoru bude ventilátor vrčet i těm co nemaj termostat.
Ale pokud nebude 40°c ve stínu tak to musí venťas uchladit.
Podívej se jestli nemáš hmyzounama zacpaný chladič.Nebo zevnitř rzí a vodním kamenem.
Jinak pořádně dolít chladící směs (ne samotnou vodu) odvzdušnit,a zkontrolovat hadice do expansky.
Nastartovat,nechat vrčet do sepnutí venťasu a musí uchadit a vypnout.A furt dookola.
Jestli to začne vařit tak máš problém.
Dobrá pomucka pokud nemáš budík teploty je infra teploměr a na žebrech měřit teplotu.
Zaznamenáno

Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML