TDM FORUM TDM FORUM
24-11-2024, 21:36:44 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Ked pustim riaditka  (Přečteno 4789 krát)
mivino
Znalec
**

DÍK 0

Pohlaví: Ženské
Motorka: Jiná
Jméno: miro glesk

yamaha tdm 850

« kdy: 07-05-2013, 20:46:00 »

mozno je to blbost ale chcem sa opytat skusal niekto za jazdy pustit obydve riaditka? ja ked ich pustim tak ma stale taha do srany,nemam nieco s povozkom?alebo je to normalne?alebo staci skorigovat zadne koleso?mam 4tx.ked mam obe ruky na riaditkach tak necictim ani naznak ze by mi to tahalo do strany,tak neviem  Huh?
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #1 kdy: 07-05-2013, 20:54:57 »

To by se muselo zkusit. Záleží na tom jestli táhne motka do strany nebo to bez držení umíš rovně? Pamatuji si, že jsme na kole jezdili "BEZ" řízení jako nic. Ale našli se tací, kteří to prostě nedali. Je tady víc co by se dalo pozorovat. Třeba vibrace řídítek.
Zadní kolo je snad samozřejmostí dát do osy při šponování řetězu. Máš tam přeci stupnici  smile_
Zaznamenáno

mivino
Znalec
**

DÍK 0

yamaha tdm 850

« Odpověď #2 kdy: 07-05-2013, 21:04:36 »

To by se muselo zkusit. Záleží na tom jestli táhne motka do strany nebo to bez držení umíš rovně? Pamatuji si, že jsme na kole jezdili "BEZ" řízení jako nic. Ale našli se tací, kteří to prostě nedali. Je tady víc co by se dalo pozorovat. Třeba vibrace řídítek.
Zadní kolo je snad samozřejmostí dát do osy při šponování řetězu. Máš tam přeci stupnici  smile_
samozrejme ze je tam stupnica to viem  ojee.este jedna vec ma napadla,ked som kupoval xt 600 pred X rokmi,nedalo sa na nej ist rovno stale to nejako zatacalo,problem bol v lozisku v krku bolo suche  Shocked ,jak som ho namazal vazelinou bolo po probleme a to ju mam az doteraz.nemoze byt problem v tom lozisku?
Zaznamenáno
M.A.X
Děd vševěd

DÍK 0

Motorka: TDM850 4TX
Jméno: Josef Jačo

« Odpověď #3 kdy: 07-05-2013, 21:13:18 »

loziska v krku,sjetá guma,nevyvazené kolo ...atd moc faktorů a někdy to dělá jen kufr  supr ze není 100% rovny a vítr to táhne do strany...mně to na FZS dělal kufr jak jsem ho sundal tak vše v poho  supr
Zaznamenáno
Haufik.L
Velký znalec

DÍK 0

Jméno: Lukáš Hauf
SPONZOR:

« Odpověď #4 kdy: 07-05-2013, 22:46:19 »

nebo si trošku přesedni LOL Já je pouštím furt třeba když někoho předjíždím a dělám rukama že plavu cvok to stačí přesednutím vyrovnat vítr a jedu rovně blll
Zaznamenáno
Мîłđą
ENDORFIN
Administrator
Děd vševěd

DÍK 120

Jméno: Miloš Jindřich Polák
SPONZOR:

. Deus ex Machina ∞

« Odpověď #5 kdy: 08-05-2013, 05:43:26 »

nebo si trošku přesedni LOL Já je pouštím furt třeba když někoho předjíždím a dělám rukama že plavu cvok to stačí přesednutím vyrovnat vítr a jedu rovně blll
...přínosný komentář opravdu. Jak je zde psáno začni zkoumat od nejjednodušších pokusů. Nejhorší varianta kterou Ti nepřeji je, že byla nabořená a je hnutý rám.
Zaznamenáno

Katosek
Větší znalec

DÍK 0

Jméno: Michal Herda

« Odpověď #6 kdy: 08-05-2013, 07:15:55 »

Mi to dělá to samý. Když pustím řídítka jedu do prava. Nestačí jenom vymenit závážíčka v řídítkách ?
Zaznamenáno
M.A.X
Děd vševěd

DÍK 0

« Odpověď #7 kdy: 08-05-2013, 08:56:07 »

Mi to dělá to samý. Když pustím řídítka jedu do prava. Nestačí jenom vymenit závážíčka v řídítkách ?
Zavaží na to nemá vliv ...nevyvažuje řídítka nějak extra spíše tam jsou pro útlum vibrací.Jinak je fakt že to může byt i tým že prostě na moto nesedíš uplně rovně skus přehodit vahu na opačnou stranu a pokud to i tak bude tahat furt kam nechces tam bych se stým zaobíral.Pokud máš kufr skus to bez něj...
Zaznamenáno
mivino
Znalec
**

DÍK 0

yamaha tdm 850

« Odpověď #8 kdy: 08-05-2013, 14:04:41 »

ok dakujem za rady poskusam nieco ked tak aj to lozisko skusim premazat,len to bude na cely den  ojee aj tak som ho chcel skontrolovat este som ho nemal rozobrane,v kolesach su nove ale v krku nie tak ho aspon premazat nanovo  Smiley

a najlepsie bude asi nepustat riaditka a hotovo  smile_ tym nechcem povedat ze sa stym nebudem zaoberat
Zaznamenáno
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

Jméno: Jiří Oliva
SPONZOR:

« Odpověď #9 kdy: 08-05-2013, 20:32:54 »

videl bych to opravdu na vyvazeni teziste telem. skoro vzdy mas faktor ktery te nekam tahne... ale hodne dorovnas vyvazenim tela. kdyz by to byl nejaky vazny problem v predni cast. tak by ti riditka spise meli tendenci vybrovat. ja je taky poustim kdyz to jde. chce to jen chytit balanc.
pokus se to bez drzeni prevazit na opacnou stranu. kdyz ti zacne zatacet na opacnou stranu tak jen nejsi v tezisti. kdyz ti bude zatacet i pres  toto jen na jednu stranu tak mi to je lito ale bude nekde opravdu zavada.
Jeste doporucuju pri pousteni prenest teziste o neco vice dozadu a nebyt nad riditkama. to ti mnohem vic pomuze udrzet balanc.
a i kdyz to zni mozna blbe... lepe se to uci ve vysi rychlosti. je to pricina odstredive sily kol ktere te drzi v rovine. takze jestli jedes 30km/h a nejdou ti pustit tak to same vyzkousej ve 100km bude to snzsi.
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
Hans
Větší znalec

DÍK 0

Jméno: Jan Marx
SPONZOR:

« Odpověď #10 kdy: 09-05-2013, 15:26:32 »

Samozřejmě nevím jak moc to tahne do prava, ale jednou jsem měl s CBR podobný problém.
Byla opravená po ¨lehu¨ a pořád mě taky táhla ke straně a světe div se do prava  Grin , tento problém vyřešilo srovnání vydlí v brejlích a bylo po problému. Bylo to jen nepatrně a bylo po problému. Nevím, třeba je to pitomina, ale ..................
Zaznamenáno

Práci čest a rukám klid .....
M.A.X
Děd vševěd

DÍK 0

« Odpověď #11 kdy: 09-05-2013, 16:36:57 »

Samozřejmě nevím jak moc to tahne do prava, ale jednou jsem měl s CBR podobný problém.
Byla opravená po ¨lehu¨ a pořád mě taky táhla ke straně a světe div se do prava  Grin , tento problém vyřešilo srovnání vydlí v brejlích a bylo po problému. Bylo to jen nepatrně a bylo po problému. Nevím, třeba je to pitomina, ale ..................
Vidiš to mně nenapadlo,skus jen povolit vidle a znovu přitahnou aby si znovu sedli...mužou byt trochu vykřivené třeba jak si vzal jamu a když je povolis tak si sednou a pak je znovu pritahnout ..asi to nepomuze ale za pokus nic nedaš  laugh
Zaznamenáno
mivino
Znalec
**

DÍK 0

yamaha tdm 850

« Odpověď #12 kdy: 09-05-2013, 21:13:07 »

supr jasneeeee to ma nenapadlo skusim  supr
Zaznamenáno
Luko
Kořen
Děd vševěd

DÍK 22

Motorka: Triumph
SPONZOR:

« Odpověď #13 kdy: 10-05-2013, 19:24:05 »

Pokud je motka v cajku,tak se přidávám k těžišti.Zkus šoupnout zadem  Wink
A kufr opradu dělá neskutečný binec 
Smiley
Zaznamenáno

Lepší být o půl šesté doma,než v pět v márnici.
ToMiNo222
Větší znalec

DÍK 0

Motorka: TDM 850 4TX
Jméno: Tomáš
SPONZOR:

« Odpověď #14 kdy: 27-11-2016, 21:04:35 »

ahoj, chci se optat - motorka mi táhne doleva, když pustím řidítka, musím si fakt výrazně přesednout a stejně s tím moc nezmůžu... daly se nové pneumatiky a srovnaly se vidle v brýlích, je to ale lepší tak o 1/5 takže nic moc... jezdit se s tím dá, neplave to a v zatáčkách je si jistá, spíš mám strach, zda se nemůžou nějak blbě sjet gumy, abych za 3-4tis. km zjistil že jsou sjetý na ***** a můžu je vyhodit? případně co jsem schopen dál udělat abych to třeba zmírnil? děkuji!
Zaznamenáno

Motorka je jen věc, ale sakra dobrá věc!
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML