TDM FORUM TDM FORUM
16-11-2024, 16:31:15 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Pravidla etiky na Fóru

Stran: 1 ... 8 9 [10] 11   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Ferdova nehoda  (Přečteno 24026 krát)
Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

Pohlaví: Mužské
Motorka: Jiná
SPONZOR:

« Odpověď #135 kdy: 03-10-2012, 10:39:28 »

Mam zkusenost s obojim a bez ztraty kvetinky a jakyhokoliv problemu.Pokud toho nebude metrak aby to ucpalo vic nez musi tak nevidim duvod to tam nedat. Jetli si nekdo narve davku na 20litru do 4litrovyho chladice pak muze mit trable ale to asi nebude chyba prostredku.....
Zaznamenáno
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Oliva
SPONZOR:

« Odpověď #136 kdy: 03-10-2012, 11:16:29 »

Pani zlati celnici mi dnes udelali radost a propustili mi pres clo chladic... takze me ho  dnes posta privezla a ja vecer namontuju... takze snad vecer potvrdim uspech... jinac ten bordel co se sype do chladice jsem loni sypal do chladice na mem 20let sterem AX a temer na rok to funfovalo... tak si tam letos treba odskousim uvarit meltu... do motky se mi to zatim davat nechce i kdyz by to fungovalo.... zatim se ji snazim osetrovat novyma dilama ... ale az zestarne prijde cas i na bastleni...
takze diky a chladis cnad vyresen...  supr supr supr
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
Hans
Větší znalec

DÍK 0

Jméno: Jan Marx
SPONZOR:

« Odpověď #137 kdy: 03-10-2012, 11:17:41 »

Mam zkusenost s obojim a bez ztraty kvetinky a jakyhokoliv problemu.Pokud toho nebude metrak aby to ucpalo vic nez musi tak nevidim duvod to tam nedat. Jetli si nekdo narve davku na 20litru do 4litrovyho chladice pak muze mit trable ale to asi nebude chyba prostredku.....

Souhlasím, chce to použít hlavu ............  mrk A pokud bude chladič stejně vyměněn, tak by to asi nemělo vadit ne.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak ty částečky čehokoliv ucpou protékající malý otvor a je to, to co zbyde zřejmě dále cirkuluje s kapalinou ne ? Jen by pak při výměně chladiče asi chtělo celý systém vypláchnout aby se nezanesl ten nový chladič .
Když tak mě opravte, ale takhle mi to přijde logické .
Zaznamenáno

Práci čest a rukám klid .....
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:

« Odpověď #138 kdy: 03-10-2012, 11:49:51 »

Porad si myslim ze kdybys ho vzal a nechal opravit tak mas uz davno klid. A stalo by to par kacek...
Zaznamenáno

jedině vodka + redbull  mrk  Galerie
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #139 kdy: 04-10-2012, 10:31:46 »

tak chladic opraven( za novy)
Jen mi je zahodou proc jsem mel v nadobce stale pulku kapaliny a v chladici uz jen 0.8l na misto 1.7l
k cemu tam je teda ta nadobka kdyz si to zni nic nebere.... Huh?
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

SPONZOR:

« Odpověď #140 kdy: 04-10-2012, 10:43:41 »

Nadobka se jmenuje expanzni a neni pravda ze si to z ni nic nebere.Chlazeni je uzavrenej,docela jednoduchej proces,ale s vyuzitim tlaku,roztaznosti latek a podobne. Pokud je okruh narusen,je jasny ze tam bude nejaka odchylka,jestli si to ma cucnout,tak si to nacucne tou nejlehci cestu,cily dirou a tudis vzduch. Abych to zjednodusil. Kdyz je voda ohrata,tak se roztahne,zvetsi objem a tudis tlak. Kdyz dojde tak daleko ze otevre termostat vymeni se voda v motoru s tim v chladici a co je jaksi navic,vlivem vyse zminene roztaznosti,jde do expanzky. a kdyz to vychladne tak protoze to je uzavrenej okruh,si to vlastne podtlakem nacucne tu vodu z expanzky. A kdyz je tam okruch narusen,cucne si to vzduch a tim je hladina nizsi...... 
Zaznamenáno
Hans
Větší znalec

DÍK 0

Jméno: Jan Marx
SPONZOR:

« Odpověď #141 kdy: 04-10-2012, 16:06:41 »

Svatá pravda  Cool
Zaznamenáno

Práci čest a rukám klid .....
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #142 kdy: 04-10-2012, 18:19:27 »

Nadobka se jmenuje expanzni a neni pravda ze si to z ni nic nebere.Chlazeni je uzavrenej,docela jednoduchej proces,ale s vyuzitim tlaku,roztaznosti latek a podobne. Pokud je okruh narusen,je jasny ze tam bude nejaka odchylka,jestli si to ma cucnout,tak si to nacucne tou nejlehci cestu,cily dirou a tudis vzduch. Abych to zjednodusil. Kdyz je voda ohrata,tak se roztahne,zvetsi objem a tudis tlak. Kdyz dojde tak daleko ze otevre termostat vymeni se voda v motoru s tim v chladici a co je jaksi navic,vlivem vyse zminene roztaznosti,jde do expanzky. a kdyz to vychladne tak protoze to je uzavrenej okruh,si to vlastne podtlakem nacucne tu vodu z expanzky. A kdyz je tam okruch narusen,cucne si to vzduch a tim je hladina nizsi...... 
Aco diky za vysvetleni... ted uz tomu rozumim dostatecne... a ted kdyz to chapu jsem moc rad ze uz tam je chladic co funduje...
Diky za vecnou...  supr
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #143 kdy: 30-12-2012, 21:58:22 »

Sice jsem po nehode dal motku bleskove do stavu pojizdneho... to abych mohl na sraz... ale ted vyuzivam casu k vylepsovani a pracuji i trochu na te estetice.... takze tem co jsem na srazu rikal ze se chystam dat i zadni kotouc po vzozu skvele vypadajicich prednich.... muzu ukazat jak to vypada a take jsem konecne poresil stupacky  ze Super Tenere 1200... jsou take trochu videt na fotce... a neodpustil jsem si narvat mrizku do bocnich plastu... ted kdyz uz mam v supliku vyhrivane hefty tak nebudu muset v zime na semaforech do tech pruduchu rvat ruce  LOL
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #144 kdy: 04-02-2013, 18:27:14 »

Tak jsem doufal ze toto tema jiz budu moci opustit...
Ale bohu zel jeste mne stale nehoda pronasleduje...
To ze mi jeste stale preskakuje v rameni a ze utrzeny vaz na krku uz nikdy nedoroste... stim jsem se smiril...
Ale na konci roku mne dostihla od policie... Pokuta za nehodu... 800Chf (16000kc) + 300Chf (6000kc) odtah vraku z nehody a dnes mi prisla jeste dalsi pokuta a vyjadreni o odebrani ridicskeho prukazu... dalsich 200Chf(4000kc) a minimum cili 1mesic odevzdani ridicaku.

Nikomu nedoporucuji mit nehodu nikde a nikdy ale na svycarskem uzemi tvojnasob a hlevne ne svou vinnou!!!
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

SPONZOR:

« Odpověď #145 kdy: 04-02-2013, 18:32:44 »

Dovolim si trochu cinyzmu. Kdybys to udelal poradne,tak uz mas pomerne dlouho klid. V urnovym haji.....
Pouceni z toho je....: Delejte veci poradne!  evil
Zaznamenáno
kus
Global Moderator
Děd vševěd

DÍK 25

Motorka: ...asi trakař
Jméno: Martin Suk
SPONZOR:

« Odpověď #146 kdy: 04-02-2013, 18:44:52 »

Ahoj.
Vím že ďoubnu do živého,ale pokud porovnáš poměr průměrných výdělků ve Švýcarsku a v Česku tak si myslím že to vyšlo levněji než kdyby tě to potkalo u nás.Poměr výdělků je cca 4.5:1 v neprospěch ČR.
Zaznamenáno
Aca
Kořen
Děd vševěd

DÍK 14

SPONZOR:

« Odpověď #147 kdy: 04-02-2013, 19:48:11 »

Tak pojedes delat a bourat do Svycar? naugh
Zaznamenáno
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #148 kdy: 04-02-2013, 19:57:53 »

Ahoj.
Vím že ďoubnu do živého,ale pokud porovnáš poměr průměrných výdělků ve Švýcarsku a v Česku tak si myslím že to vyšlo levněji než kdyby tě to potkalo u nás.Poměr výdělků je cca 4.5:1 v neprospěch ČR.
to te asi zklamu... ale tuhle iluzi ti musim zbourat... je ti 2:1 (maximalne 2,5:1 ) 2,5x veci plat a 2x drazsi jidlo a 4x drazsi sluzby... zbytek si uz asi dopocitas... ze to neni zas takove terno!!!
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
blažin
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: TDM900
Jméno: Petr Bláha

« Odpověď #149 kdy: 04-02-2013, 20:11:37 »

No asi záleží kdo a co dělá.....Švagrovo synovec bydlí v St.Gallenu a pracuje pro firmu, ktera vyrabi formy pro lisy(zakaznici jsou napr.Mercedes,BMW, ale i firma Nemak, co ma tady u nas fabriku), no ten kdyz tu byl, tak rikal, ze ma 3800CHfr.,ale on je švýcar a u te firmy dela pres 10let a prej nejake vernostni bonusy atd., takze to na "řadaka" neni špatny.......
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 8 9 [10] 11   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML