TDM FORUM TDM FORUM
16-11-2024, 18:51:36 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Sponzorský dar na chod stránek

Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Ferdova nehoda  (Přečteno 24165 krát)
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

Pohlaví: Mužské
Motorka: TDM 900
Jméno: Jiří Beránek
SPONZOR:

« Odpověď #75 kdy: 22-06-2012, 15:20:31 »

tak jsem z toho zase mimo... psal jsi že přední kolo křivý jako prase. Takže budeš koukat po jiným - teď tu čtu že do něj řešíš ložiska.
Buď jsem už jsem blázen já nebo ty  cvok

Jinak k vidlicím. Když na to koukám tak z nich vpodstatě nezůstane nic a skoro vše by to chtělo nový. Tedy rozhodně:
- nový trubky
- nový pružiny
- nový štelováky odskoku (ty dlouhý úzký čtyřhraný tyčky)

a když je to rozebraný určo bych pořídil nový:
- kluzáky
- gufera
- případně i prachovky

Co se týče vůfuku.
Pokud budeš řešit jednolauf, budeš muset upravit svody. Jeden výfuk tady má na 850 dost lidí. Na devítce jsem to ještě naživo neviděl. Ale ono to je nastejno, v těch motorech zase tak velký rozdíl není.
Případně na netu jsou k sehnání origo ve slušným stavu kolem 1500Kč/kus
pro insiraci stačí projet  Google obrázky a určo tam nějakou najdeš
Zaznamenáno

jedině vodka + redbull  mrk  Galerie
kus
Global Moderator
Děd vševěd

DÍK 25

Motorka: ...asi trakař
Jméno: Martin Suk
SPONZOR:

« Odpověď #76 kdy: 22-06-2012, 15:34:50 »

Ahoj.
Jak píše Begy,ty spodní kluzáky mohou být nakoplý a i když dáš nový trubku tak se může stát že tlumiče budou za jízdy jako-by zamrzat a to je dost nepříjemný protože se to chová potom jako kdyby jsi neměl žádný tlumiče,kamarád to měl a zkoušel všechno možný a nakonec musel ty spodky vidlí koupit jiný.
Zaznamenáno
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

Jméno: Jiří Oliva
SPONZOR:

« Odpověď #77 kdy: 22-06-2012, 16:41:41 »

jo begy... je to jak jsem psal kolo je na 8 (fest i oba kotouce i osa a jeste k tomu je z jedne strany dost ohoblovane... takze jsem sehnal od jednoho typa kolo jete ale zdrave... a protoze mi zustala ze stareho kola jen stredova vymezovaci trubka, jedno lozisko ocelove vlozky a prachovky, zvazoval jsem zda poridit jedno nebo dve... ale poridim tedy dve... sorry ze jsem to mozna nenapsal dost jasne... no jo no... me vyjadrovaci schopnosti Huh?

-Abych tomu dobre rozumel.. co myslite tema kluzakama? jako ten spodni prsten na trubce a nebo dokonce cela pouzdra...? predpokladam ze ten spodni navlekaci prsten nebo mozna ten horni Cool...

-jinak jedno lauf jsem si rikal kdyz uz mam kupovat vejfuk a zatim nic jeteho a levneho nemuzu sehnat... tak proc neporidit jeden poradnej ladak a pohrat si se svodama? je to ciste otazka dva ladaky nebo jeden a uprava svodu... (jinak= jetej levnej origo a nebo kdyz uz ladak tak jeden)

hlavne by me zajimalo zda se tim jednim laufem neco zmeni pro motor ci tak... netusim zda se tim muze zmenit nejakej tlak co odpor co kladou dva vejfuky...
jezis to sem to zase zamotal... no snad se to da pochopit.
 Undecided
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
Alan
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: TDM850 3VD
Jméno: Alan

« Odpověď #78 kdy: 22-06-2012, 16:42:21 »

Hele a místo těch vidlic by nešli dát nějáký komplet USD?ale muselo by se pohledat z čeho jsou a vyměňovali by se i brýle a pohrát si s tím..

Zaznamenáno
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #79 kdy: 22-06-2012, 16:51:01 »

Hele a místo těch vidlic by nešli dát nějáký komplet USD?ale muselo by se pohledat z čeho jsou a vyměňovali by se i brýle a pohrát si s tím..
priznam se ze netusim co je komplet USD  Huh? Cry
Ale myslenka dat tam vydlice jine mne napadla... a to proto ze si rikam ze to nemuze byt tak narocne...
teoreticky jen sehnat stejnej rozmer do brejli delku a moznost uchytit brzdice... i kdyz mozna tohle vsechno dohromaby muze byt orisek uznavam...
Ale ta TDMka na te fotce je prenadherna... supr
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

SPONZOR:

« Odpověď #80 kdy: 22-06-2012, 17:11:05 »

USD = Up Side Down (vpodstatě tedy obrácená vidlice, takhle to mají všechny sporty. Principem je, že kolo + trubky jako neodpružená hnotnost jsou lehčí než kolo + šavle. Čím menší neodpružená hmotnost, tím líp kolo kopíruje povrch a kolo tak líp drží na silnici)

s jinýma komplet vidlema to není zase taková sranda. Musí ti do nich pásnout kolo a hlavně nějak potom uchytit brzdiče aby pasovaly na kotouče. Na tý fotce je ten bastl s brzdama celkem dobře vidět

a vejfucky třeba tady http://www.motorkari.cz/motobazar/nahradni-dily/vyfukovy-system/vyfukove-koncovky/vyfuk-yamaha-tdm-900-352404.html

Zaznamenáno

ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #81 kdy: 22-06-2012, 17:32:42 »

USD = Up Side Down (vpodstatě tedy obrácená vidlice, takhle to mají všechny sporty. Principem je, že kolo + trubky jako neodpružená hnotnost jsou lehčí než kolo + šavle. Čím menší neodpružená hmotnost, tím líp kolo kopíruje povrch a kolo tak líp drží na silnici)

s jinýma komplet vidlema to není zase taková sranda. Musí ti do nich pásnout kolo a hlavně nějak potom uchytit brzdiče aby pasovaly na kotouče. Na tý fotce je ten bastl s brzdama celkem dobře vidět

a vejfucky třeba tady http://www.motorkari.cz/motobazar/nahradni-dily/vyfukovy-system/vyfukove-koncovky/vyfuk-yamaha-tdm-900-352404.html

Aha tak uz vim co je USD... diky no ja bych asi nic moc bastlit nechtel dobre se bastli v CR ale tady to je na dlouhe lokte... takze asi origo bude zlata cesta... jo a ten odkaz na motorkarich.cz je fajn ale je tam od unora a protoze jsem s nim volal a nema vubec nic... stale nechapu proc to neni schopen odstranit... cvok
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
blažin
Děd vševěd

DÍK 1

Motorka: TDM900
Jméno: Petr Bláha

« Odpověď #82 kdy: 22-06-2012, 17:48:21 »

No to bude bohuzel stejny pako jako ten s tema plastama Angry, ma tam hafo inzeratu na plasty a kdyz mu zavolas tak nema nic, ze prej nema cas ty inzeraty stahnout,blb jeden!!!
Zaznamenáno
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #83 kdy: 22-06-2012, 17:56:41 »

No to bude bohuzel stejny pako jako ten s tema plastama Angry, ma tam hafo inzeratu na plasty a kdyz mu zavolas tak nema nic, ze prej nema cas ty inzeraty stahnout,blb jeden!!!
Presne, clovek si rika ze je plnej net nahradnich dilu... a tak si vklidecku rostreli motku a pak nestaci zasnout ze jsou to casto fejky  cvok
 hehe hehe LOL Grin Grin laugh
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #84 kdy: 22-06-2012, 18:15:06 »

Prave jsem tu  nasel 16%slevu od partsdepot...
urcite tam nejednu vec budu muset vzit... takze moc diky za vyjednani...  supr malem jsem to prehlednul  Cry
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #85 kdy: 22-06-2012, 20:12:18 »

Ahoj.
Jak píše Begy,ty spodní kluzáky mohou být nakoplý a i když dáš nový trubku tak se může stát že tlumiče budou za jízdy jako-by zamrzat a to je dost nepříjemný protože se to chová potom jako kdyby jsi neměl žádný tlumiče,kamarád to měl a zkoušel všechno možný a nakonec musel ty spodky vidlí koupit jiný.

prosim te a co tedy by mohlo byt kopnute spodek vidli jako pouzdra nemo jen kluzaky spodni medenej krouzek a vrchni konus? co ze to ten kamos nakonec koupil nove?
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
kus
Global Moderator
Děd vševěd

DÍK 25

Motorka: ...asi trakař
Jméno: Martin Suk
SPONZOR:

« Odpověď #86 kdy: 22-06-2012, 20:40:00 »

No koupil komplet ty hlinikový odlitky co do nich zajížděj trubky.
Zaznamenáno
Roman ST1
Kořen
Děd vševěd

DÍK 30

Motorka: Tracer 900
Jméno: Roman
SPONZOR:

« Odpověď #87 kdy: 23-06-2012, 05:54:33 »

u Drivera je kluk co dela vyfuky. www.creptus.cz ,tam by ti udelali vyfuk i se svodami za bratru cca 6000kc nebo 11tis. za dva vyfuky i se svodama.Zkus jim napsat, vyfuky jsou to kvalitni a maji pekny zvuj supr
Zaznamenáno
Begy
everything is possible
Administrator
Děd vševěd

DÍK 44

SPONZOR:

« Odpověď #88 kdy: 23-06-2012, 07:37:43 »

jen nemají homologaci.
U nás bych byl v klidu, ale přecijen Ferda se pohybuje v zemích kde tahle záležitost stojí minimálně za zvážení. Flastry v Rakousku nebo švýcarech bývaj sakra mastný....
Zaznamenáno

ffeerrddaa
Kořen
Děd vševěd

DÍK 0

SPONZOR:

« Odpověď #89 kdy: 23-06-2012, 08:12:37 »

No koupil komplet ty hlinikový odlitky co do nich zajížděj trubky.
Aha takze cele nove pouzdra... no protoze je to jedna z mala veci co prezila a na ktere muzu usetrit nejake ty tisice tak to risknu... navic protoze tesne pred narazem jsem najel na spodek konstrukce a vzhledem k tomu ze jsem brzdil predni na fest tak jsem mel vidlu na max zajetou. a proto predpokladam ze to to spodni pouzdro mohlo prezit hlavni naraz jsem dostal do kola a pak primo na trubky coz je ustrihlo tak uvidim... ale zatim necham stare..
Zaznamenáno

Dekuji za TDM...
Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

BlackRain V3 2010 by , Crip Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
Valid! XHTML